avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuzul de a incasa jumatate din cheltuielile cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuzul de a incasa jumatate din cheltuielile cu intretinerea

Locuiesc intr-un apartament cu chirie intr-un bloc ANL. Nu exista asociatie de locatari, deoarece proprietar este primaria. Luna trecuta am fost sa intreb persoana care strange taxele de pe scara daca pot plati jumatate din cheltuielile lunare si mi-a raspuns afirmativ, spunandu-mi ca imi da un inscris prin care atesta ca am platit jumatate din suma. Dorinta mea de a plati jumatate din cheltuieli este datorita faptului ca am intentat proces de divort sotiei si ma gandesc ca de atatia ani (peste 12 ani) in care am platit doar eu cheltuielile respective ar trebui sa plateasca si sotia care locuieste in acelasi apartament si foloseste aceleasi utilitati, poate chiar mai mult decat mine. Astazi, 26.08.2015, am fost sa platesc jumatate din cheltuielile de pe luna iulie 2015 si persoana respectiva m-a refuzat, spunandu-mi ca ori platesc toata suma, ori raman cu toata suma la restanta. Persoana respectiva, care stie ca am intentat proces de divort sotiei, are dreptul legal de a-mi refuza incasarea partiala a cheltuielilor care au fost calculate pentru apartamentul in care locuiesc cu chirie ? Mentionez ca au mai fost restantieri pe scara, dar cu toata suma din luna / lunile anterioare. Mentionez si faptul ca cealalta jumatate poate sa o pretinda chiar de la sotie, caci eu am instiintat-o pe sotie ca voi plati jumatate din cheltuielile lunare pentru apartament. Multumesc.
Acum sa vad ce raspuns primesc:
In data de 25.09.2015 am trimis prin mandat postal cu confirmare de primire toata suma aferenta cheltuielilor de intretinere pentru lunile iulie si august 2015, adica am platit si toata restanta aferenta lunii iulie 2015 si cheltuielile de intretinere aferente lunii august 2015, conform listei cu cheltuielile de intretinere afisata in luna septembrie 2015.
Sambata dimineata, 03.10.2015, am gasit in cutia mea postala - exact ca si luna trecuta - avizul postal de instiintare pentru vecinul care incaseaza cheltuielile de intretinere. Pe el era taiat cu pixul numele lui si apartamentul lui si trecut numele meu si apartamentul meu. Sunt foarte sigur ca nu postasul a facut acest lucru. L-am introdus in cutia postala a vecinului.
Ieri seara, 05.10.2015, am gasit acelasi aviz postal in cutia mea postala. Nu l-am mai introdus in cutia postala a vecinului si ma gandesc sa-l pastrez ca proba... ca si celelalte chitante, mandate si avize postale...
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2015
marius_cretoiu, utilizator
Pai acum nu va mai inteleg.
Ati spus ca nu va accepta plata partiala, adica numnai jumatatea dumneavoastra. Acum daca v-ati hotarat sa platiti suma intreaga de ce nu va duceti cu toti banii in mana sa platiti? Asa cum ati facut acum 7-8-12 luni!
De ce mai apelati la posta?

Stiti de ce nu vrea sa primeasca avizul de la posta? Probabil ca, in urma discutiilor si a presiunilor dumneavoastra, omul crede ca timiteti prin posta tot jumatate din suma.
Mergeti bu banii la casier asa cum ati facut ani de zile si platiti.
Trimit in continuare plata prin mandat postal cu confirmare de primire deoarece vecinul nu a dorit sa-mi incaseze 1/2 cv cheltuieli de intretinere in 26.08.2015, desi la sfarsitul lunii iulie 2015 a fost de acord cu idee de a-mi incasa in august 2015 1/2 cv cheltuieli de intretinere. Si mai este problema ca vecinul nu-mi elibereaza chitanta pe suma pe care o platesc, ci doar un biletel pe care scrie ca a primit suma de ... reprezentand cv cheltuieli de intretinere pe luna ... si semneaza. Trimitand banii prin mandat postal cu confirmare de primire am dovada ca eu am achitat tot ce era de achitat. Si sunt sigur ca daca este vorba sa depuna marturie ca eu am platit toate cheltuielile de intretinere luna de luna nu o va face...
Si inca ceva: sa-mi spuna cineva clar ca nu am dreptul sa platesc 1/2 cheltuieli de intretinere, mai ales in cazul meu cand am intentat proces de divort, caci in legea 203 / 2007 si Hot. 1588 / 19.12.2007 nu am gasit ca sunt obligat sa platesc 100% cheltuieli de intretinere. Sunt atatea cazuri (persoane in varsta) in care se plateste o suma partiala din cheltuielile de intretinere. Si mai ales ca in lege scrie ca trebuie achitate catre furnizori facturile. Daca nu-mi incaseaza ce am trimis eu in 25.09.2015, deja depasesc fondul de rulment platit de mine.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2015
terentetalharu a scris:

Citește si contractul de închiriere. In București au in contract o clauza in care dacă nu plătești 3 luni întreținerea sau chiria iti reziliază contractul. Titularul contractului de închiriere răspunde pentru plata chiriei si a cotelor de întreținere.
Sfatul meu este sa plătești in continuare lunar pentru ca pana la urma tot vei plătii si riști sa îți rezilieze primăria contractul.

Domnule,

Daca esti titular de contract, scrie in contract ca esti obligat sa platesti 100% din chirie plus intretinerea.
Problemele dvs personale nu ii privesc . Daca doresti recuperarea a 1/2 se recupereaza in instanta la procesul de divort. Poti plati in continuare prin mandat postal dar suma intreaga pentru a nu ti se rezilia contractul. Notifica in scris acel vecin" adunator de chirii ca mandatele contin suma intreaga si ca trebuie sa ti-o accepte. Mai mute se pot discuta direct cu ANL.
Gigeltavalitu, utilizator
Eu spun ca este problema vecinului ca nu doreste sa-mi incaseze banii reprezentand cheltuielile de intretinere. Posta il instiinteaza prin acel aviz postal, dar vecinul nici nu binevoieste sa ridice banii de la posta, caci imi introduce avizul postal destinat lui in cutia mea postala si in plus modifica datele de pe avizul postal. Dar oricum, nu scrie nicaieri ca n-am dreptul de a plati partial cheltuielile de intretinere. Este adevarat ca in contractul de inchiriere scrie ca daca am restante 3 luni se poate rezilia contractul de inchiriere.

Alte discuții în legătură

Refuzul tacit de a ridica banii trimisi prin mandat postal cu confirmare de primire marius_cretoiu marius_cretoiu Acest subiect are legatura cu subiectul \\"Refuzul de a incasa jumatate din cheltuielile cu intretinerea\\" Cum am scris in subiectul mentionat inainte, dupa ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari sau de cap ? cristian.turturean cristian.turturean Locuiesc in apartamentul surorii mele ce este plecata de multi ani din tara. Contractul cu asociatia de locatari nu a suferit nuci o modificare, adica tot sora ... (vezi toată discuția)
Probleme cu administratorul blocului Deldinik Deldinik am ramas datoare la intretinere iar acum d-na administrator nu mai vrea sa imi primeasca banii:O m-a dat in judecata pentru neplata.mama e proprietara ... (vezi toată discuția)