Exact la fel scrie si in contractul de inchiriere pe care-l detin. Dar nu asta este ideea pe care vreau sa o expun. Eu nu mai doresc si nu mai reusesc sa platesc intreaga suma cv cheltuieli de intretinere, deoarece viitoarea ex-sotie lucreaza de la mijlocul lunii februarie 2015 si, sunt foarte sigur ca imi dati dreptate, este obligata sa contribuie la toate cheltuielile de intretinere din casa, daca tot locuieste cu mine si cei 2 copii in apartamentul ANL si poate se considera ca trebuie intretinuta de o gramada de ani, caci mai mult de jumatate din casnicie a stat acasa (prenatal, ingrijire copii sau somaj / fara somaj). Doresc, totusi, sa stiu daca incalc un act normativ daca platesc 1/2 cv cheltuieli de intretinere si trimit 1/2 cv cheltuieli de intretinere prin mandat postal cu confirmare de primire. Oricum, n-o sa ajung sa raman restantier 3 luni la cheltuielile de intretinere, caci in data de 14.09.2015 avem infatisarea la judecatorie si sper sa se termine cat mai curand... Repet, ca pentru mandatul postal n-am primit confirmarea de primire nici pana in prezent, deci vecinul nu a binevoit sa ridice banii de la posta, desi a primit avizul postal, caci l-a introdus ulteriior in cutia mea postala si apoi l-a aruncat mototolit la mine in casa. Apoi pe lista cu cheltuielile de intretinere m-a trecut la restante cu intreaga suma datorata luna trecuta, desi i-am comunicat ca-i voi trimite banii in continuare prin mandat postal cu confirmare de primire.
Cine este titularul contractului de închiriere? Este riscul sa ramai fără contract în cazul în care divorțezi .
Eu sunt titularul contractului si cine va ramane in apartament va decide instanta de judecata printr-o decizie corecta, sper. De asemenea, sper sa raman in continuare in apartament impreuna cu copiii - asta am cerut instantei -, deoarece prin probele depuse la dosar am dovedit ca eu am contribuit la cheltuieli in procent de 80-90 %, plus inca multe alte dovezi prin care am dovedit ca viitoarea ex-sotie "a contribuit" la luarea deciziei mele de a introduce actiunea de divort impotriva ei.
Si, totusi, imi spune cineva daca am incalcat vreun act normativ platind 1/2 cv cheltuieli de intretinere aferente apartamentului in care locuim cu chirie ?! Luna aceasta o sa procedez la fel, trimitand prin madat postal cu confirmare de primire 1/2 cv cheltuieli de intretinere pentru luna 08 / 2015.
Parerea mea personala, nu ma consider expert, este ca implicati proprietarul, in acest caz ANL in disputa Dvs. de divort.
Incercati sa inversati rolurile pt 1 sec : Dvs , in calitate de proprietar, ati inchiriat un apartament unui cuplu. Dupa ceva timp, ei se despart si domnul vrea sa plateasca ca Dvs, jumatate, iar Dna - ma rog- nu este cooperanta. Va intereseaza care le sunt problemele, sau doriti sa va primiti chiria in totalitate pentru apartament, asa cum aveti in contract ( mai ales ca , inteleg ca Dvs sunteti principala persoana pe contract).
Riscati sa va pierdeti casa. Asta lasand la o parte domnul care colecteaza chiriile. Incercati sa va rezolvati problemele personale fara a implica proprietarul. Mult noroc