avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare datorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare datorii

Buna am si eu o problema.Acum o luna am imprumutat unui fost politist de frontiera niste bani ,dar nu avea nimic sa-mi dea garantie decat o copie dupa BI; si zicea ca in 3 zile i-mi da dublu suma. ma implora sai dau bani ca altfel se omoara si dupa ce i-am dat bani (nu aveam incotro,suna telefonul zi si noapte) a continuat sa i-mi ceara bani zicand ca mai are o problema de rezolvat si pe urma imi da iar dublu.pe urma amana restituirea banilor de pe o zi pe alta. momentan crede ca sunt cel mai bun prieten a lui dar eu nu vreau decat sa-mi recuperez banii. Am si ceva inregistrari pe telefon dar nu reiese concret f mult.Am aflat ca a mai inselat si pe altii si datoreaza sume mari de bani. ajutatima cum as putea sa-mi scot banii de pe el (am ramas cu restante la banka,chirie,facturi si castigul meu e foarte mic)
Cel mai recent răspuns: sergiu007sergiu , utilizator 16:29, 16 August 2009
Sub nici o forma nu apelati la "baieti" doar nu sunteti "recuperator". Si apoi riscati sa va mai alegeti si cu plangere penala pentru amenintare si lovire cu vatamare corporala. Mai bine incercati sa va "dotati" cu probe scrise impotriva lui. Trimiteti-i o adresa scrisa pe adresa lui de domiciliu din buletin, ( s-ar putea sa aveti surpriza sa constatati ca nici nu locuieste la adresa respectiva ) din care sa rezulte ca ii solicitati pana la o anumita data restituirea banilor imprumutati la data de.....in valoare totala de........Lei sau Euro. Mentionati si faptul ca aveti datorii pe care nu le mai puteti achita datorita faptului ca va promis restituirea acelor sume imprumutate pana la o anumita data dar nu s-a tinut de cuvant. Vedeti daca va raspunde si ce. Daca nu va raspunde in scris este o dovada a acceptului lui tacit ca va datoreaza suma. Apoi il puteti actiona in instanta pentru recuperarea sumei pe cale civila, si concomitent ii puteti depune si plangere penala pentru inselaciune alaturi de ceilalti. ;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2009
Krissia ., Alte profesii
Krissia a scris:

Daca nu va raspunde in scris este o dovada a acceptului lui tacit ca va datoreaza suma. Apoi il puteti actiona in instanta pentru recuperarea sumei pe cale civila, si concomitent ii puteti depune si plangere penala pentru inselaciune alaturi de ceilalti. ;)


cum ati dedus acest lucru? :O

nici in penal nu mi se pare ca merge, pana la urma, banii vi i-a cerut si i-ati dat de buna voie, cu ce v-a inselat?
cu faptul ca a zis ca vi-i da intr-o anumita zi si nu vi i-a dat?
ar insemna ca tara asta e plina de infractori, sunt atat de multi comercianti care au datorii neachitate la scadenta...



cum as putea sa-mi recuperez banii?
sau sa incep sa cer si eu sa cum a facut el.
Azi m-au sunat de la banca, am 68 de zile intarziere cu rate la banca si se va preda dosarul la executare silita .nu am bani nici pentru hartie igienica,
trebuie sa-mi platesc chiria,facturile si macar o paine tot a doua zi.
SUNT DISPERAT :((
SUNT PE PRAGUL SA-MI PUN CAPAT ZILELOR, NU MAI POT NICI DORMI

AJUTATIMA VA ROG CU IDEI PE CARE SA LE POT PUNE IN PRACTICA #-o
Cand ai o suma de bani de dat si de pe o zi pe alta amani, tergiversezi, minti, etc mi se pare mai mult decat inselaciune ... si da e o tara plina de hoti ... pentru ca se fura de la cel mai mare la cel mai mic ... Apropo azi esti judecat pt inselaciune si pt un sms trimis aiurea in scopuri ilicite ... totusi trebuie ceva dovezi la dosar ...

Acum pt sergiu .. daca individul asta nu are nici macar o adresa fixa, nu ai nimic de unde sa pornesti, ma tem ca o sa fie greu sa initiezi ceva impotriva lui, apoi ca sa depui plangere, trebuie sa ai si niste dovezi ale imprumutului macar ... altfel chiar nu ai ce sa faci...
Oricum sa-ti pui capat zilelor nu e o solutie, incearca sa apelezi la rude, prieteni ... si eu am suferit o paguba mare ... incerc sa o recuperez, dar pana una alta am cerut ajutorul prietenilor care mi-au mai ramas ... ca in ziua de azi ... nici de astia nu mai esti sigur.
pt MeatLoaf: va inteleg indignarea, dar zau, nu e infractiune amanarea si tergiversarea restituirii unei sume de bani, mai ales in baza unui contract (in cazul asta, nescris). bineinteles ca nu aprob in niciun fel o astfel de atitudine, eu insami sunt indignata ca exista astfel de specimene printre noi.
dar n-are rost sa-l punem pe sergiu pe drumuri pe la politie si eventual sa cheltuie alti bani, cu alti avocati care ii vor promite poate ca vor face plangeri peste plangeri...si in final sa nu se aleaga cu nimic.


solutie...nu stiu, o actiune in civil oricum.

eu nu prea inteleg totusi cum de, domnule. sergiu, daca spuneti ca aveti o situatie atat de disperata, ati acceptat sa-i dati banii, mai ales fara nimic scris :sorry:.

si da, sunt de acord cu ce a spus Meat Loaf, nu e o solute sa-ti pui capat zilelor. oare viata ta valoreaza 1500 Euro (sau cat ziceai tu ca e imprumutul)? sa fim seriosi, altii trec prin problemei mult mai grele si nu se gandesc la astfel de "solutii".

Alte discuții în legătură

Imprumut intre persoane fizice- cum recuperez ? Crystynika Crystynika Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este procedura de recuperare a unor bani imprumutati. Banii au fost imprumutati in 2007 pt un an, dupa un an nu am primit ... (vezi toată discuția)
Plangere penala imprumut bani StefaniaLuci StefaniaLuci Buna ziua, As dori sa va cer un sfat. Prietenul meu, in urma cu trei ani, i-a imprumutat unei persoane 6000 de euro, cu contract de imprumut legalizat la ... (vezi toată discuția)
Recuperare banii imprumutati youngrebell youngrebell Buna ziua ! Acum 2 ani de zile am imprumutat un prieten cu 3450 euro si 8100 lei ca sa-si cumpere o masina si sa faca taximetrie si ne-am inteles ca sa-mi ... (vezi toată discuția)