avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare datorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare datorii

Buna am si eu o problema.Acum o luna am imprumutat unui fost politist de frontiera niste bani ,dar nu avea nimic sa-mi dea garantie decat o copie dupa BI; si zicea ca in 3 zile i-mi da dublu suma. ma implora sai dau bani ca altfel se omoara si dupa ce i-am dat bani (nu aveam incotro,suna telefonul zi si noapte) a continuat sa i-mi ceara bani zicand ca mai are o problema de rezolvat si pe urma imi da iar dublu.pe urma amana restituirea banilor de pe o zi pe alta. momentan crede ca sunt cel mai bun prieten a lui dar eu nu vreau decat sa-mi recuperez banii. Am si ceva inregistrari pe telefon dar nu reiese concret f mult.Am aflat ca a mai inselat si pe altii si datoreaza sume mari de bani. ajutatima cum as putea sa-mi scot banii de pe el (am ramas cu restante la banka,chirie,facturi si castigul meu e foarte mic)
Cel mai recent răspuns: sergiu007sergiu , utilizator 16:29, 16 August 2009
ar fii ideal daca l-ati putea convinge sa mergeti la notar unde sa incheiati un contract de imprumut .
in acest contract specificati o data ulterioara la care dansul se obliga sa va inmaneze suma de bani imprumutata.
daca nu respecta acel termen il actionati in instanta, pe civil, cu actiune in pretentii .
totusi, si cu o chitanta de mana , in care specificati suma d ebani imprumutata, data la care el se obliga sa va restituie imprumutul , semnata de amandoi si de doi martori, il puteti actiona in instanta .
convingeti-l sa incheiati o astfel de chitanta de mana /contract scris si autentificat la notar .
cum v-am mai spus si martorii sunt importanti .
Eu m-am referit la cazul general in care prin minciuna iti insusesti anumite foloase necuvenite, dar sa poti sa si dovedesti asta ... uneori e greu sa dovedesti inselaciunea si cu contract si cu bilet la ordin ... mare pacat ...
Referitor la motivele dansului nu-l mai intrebati sincer ca si eu am trecut pe acolo ... pot sa vb pt mine si sa spun ca am fost om si am vrut sa ajut... am picat drept prost ... dar cum sunt credincios, ma gandesc ca orice fapta are si rasplata ei ... si va zic sincer ca de ajutat m-au ajutat la randul lor tot oameni care nu sunt bogati, din putinul lor ... greu ai sa gasesti un bogat sa te ajute, sa te imprumute, sa faca un bine ... si tot atat de greu mai gasesti in ziua de azi un prieten adevarat ...
Scuze ca e putin off topic ...
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2009
MeatLoaf, utilizator
am reusit sa-l conving sa facem un contract de mana cu un martor =D> sper ca ajunge macar atata.
pana la 1 septembrie are 2 rate de 3000ron.
daca nu mii da ce pot sa fac cu hartia scrisa de mana
Sa te plimbi de ici pana colo cu ea ... in tara asta nu exista justitie ...
daca tot nu vrea sa-mi dea banii pana la data din acel contract, am sa apelez la forta mass media. am sa le spun tuturor cunostintelor lui de inselaciunea facuta mai ales ca nu sunt singurul si sa nu cada prada si altii.
poate daca apelez la ziarul local sau altele nationale de mare rulaj
am sa fac fluturase si impart in tot orasul :D
chiar daca ani de zile am sa lucrez sa-i fac zile fripte pt ca am pierdut totul din cauza lui

Alte discuții în legătură

Imprumut intre persoane fizice- cum recuperez ? Crystynika Crystynika Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este procedura de recuperare a unor bani imprumutati. Banii au fost imprumutati in 2007 pt un an, dupa un an nu am primit ... (vezi toată discuția)
Plangere penala imprumut bani StefaniaLuci StefaniaLuci Buna ziua, As dori sa va cer un sfat. Prietenul meu, in urma cu trei ani, i-a imprumutat unei persoane 6000 de euro, cu contract de imprumut legalizat la ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut fara acte noir noir Buna ziua, Cu cateva luni in urma am fost idiot si am plecat urechea la rugamintile fierbinti ale unui amic ce imi spunea ca tatal lui este pe moarte in ... (vezi toată discuția)