avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datele din cartea de imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datele din cartea de imobil

Buna seara. Deoarece propietarii, nu raspund solicitarii presedintelui de prezentare a cartii de identitate sau copie dupa contractul de dobandire a apartamentului, ptr. actualizare date in cartea de imobil, de unde se pot obtine aceste informatii? Sii, daca in locul rubricilor ,,locul de munca" si ,,numele parintilor" pot trece CNP-ul si nr. actului de dobandire (sau, a contractului de inchiriere)? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:27, 15 Septembrie 2015
roxana moldovan a scris:

Luna trecuta am luat o hotarare in Comitetul Executiv de a percepe de 50 lei/luna penalitati pt toti proprietarii care nu ptrexinta la administrator Cartea de Identitate si Contractul de Dobandire.

Decizia comitetului executiv este abuziva si nelegala
Conform dispozitii in vigoare L nr 230/2007
Art. 49. - (1) Asociaţia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizări pentru orice sumă cu titlu de restanţă, afişată pe lista de plată. Penalizările nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere şi se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile care depăşeşte termenul stabilit pentru plată, fără ca suma penalizărilor să poată depăşi suma la care s-au aplicat.
(2) Termenul de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, afişate pe lista lunară de plată, este de maximum 20 de zile calendaristice.
(3) Sumele rezultate din aplicarea penalităţilor de întârziere vor face obiectul fondului de penalităţi al asociaţiei de proprietari şi se vor utiliza numai pentru plata penalizărilor impuse asociaţiei de proprietari de către terţi şi pentru cheltuieli cu reparaţiile asupra proprietăţii comune sau alte cheltuieli de natură administrativă.

Daca ati dispus astfel de decizie este evident ca nu cunoasteti legislatia-drepturile si limitele de competenta ale presedintelui de asociatie de proprietari si exista posibilitatea ca ulterior sa aplicati penalitati daca locatarii nu intra si nu ies din imobil la o anumita ora sau daca nu sunt imbracati toti la fel
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
@elga50.
Cota indiviza, este trecuta in actul de proprietate al locatarului ? Cum va face ad-torul repartizarea cheltuielilor pentru partile comune? Locatarul poate bara sau scoate textul cu partea financiara, care pe ad-tor nu-l intereseaza. Cum va inregistra presedintele in cartea de imobil locatarul, fara a i se prezenta o copie dupa CI ? Completarea cartii de imobil nu intra in sarcina presedintelui si este obligatorie ?Acest CNP ti-l cunoaste si vanzatoarea de la magazinul de jucarii...sau aproape...La inscrierea in Asociatie, noul locatar are obligatia sa prezinte copia dupa actul de proprietate si copie dupa CI.

Referitor la sanctionarea locatarilor, da, este un abuz si in afara legii.Chiar daca Asociatia isi creaza propiul statut, asta se face numai in litera legii.
Ar fi indicat ca Presedintele cat si membrii Comitetului Executiv sa studieze mai intai Legea 230 si apoi sa ia decizii care pot fi contestate in instanta.
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2015
Adriantot, moderator
Va rog frumos sa imi dati si mie CNPul Dvs. Dle "petricadracea"
... sunt vanzatorul de la magazinul de jucarii... sunt nou angajat si vechea vanzatoare a omis sa imi lase scris CNPul Dvs
...hai va rog mult, am nevoie la ATMul din colt !

Alte discuții în legătură

Presedintele imi cere contractul si viza de flotant alopici2005 alopici2005 buna ziua am si eu o intrebare : trebuie sa prezint contractul de inchiriere si viza de flotant presedintelui de asociatie pt un apartament inchiriat ? ... (vezi toată discuția)
Presedinte de bloc sapphy21 sapphy21 buna ziua sunt chirias la stat , si din 5 in 5 ani se face prelungire de contract. Pentru a face aceasta prelungire am nevoie de niste acte printre care ... (vezi toată discuția)
Asociatia are nevoie de informatii despre locatari Costica33 Costica33 Pentru completarea cartii de imobil si evidenta proprietarilor din bloc, a chiriasilor, am cerut prin avizier copii dupa actele de proprietate, prima pagina ... (vezi toată discuția)