avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datele din cartea de imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datele din cartea de imobil

Buna seara. Deoarece propietarii, nu raspund solicitarii presedintelui de prezentare a cartii de identitate sau copie dupa contractul de dobandire a apartamentului, ptr. actualizare date in cartea de imobil, de unde se pot obtine aceste informatii? Sii, daca in locul rubricilor ,,locul de munca" si ,,numele parintilor" pot trece CNP-ul si nr. actului de dobandire (sau, a contractului de inchiriere)? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:27, 15 Septembrie 2015
Pache a scris:

..... Repet, nu vrea nimeni sa stie mai mult decat e decent si rezonabil, respect fiecaruia dreptul lui la proprietatea individuala/intimitate, dar nici nu cred ca e normal sa vina fiecare si sa faca abuz de acest drept si practic.... sa faca ce doreste, ca si cand acolo ar fi un fel de no man's land.

De unde incepe fraza cu vorbulita "dar" (bolduita de mine) ati anulat tot ce scrie inainte.
Trebuie sa va hotarati, ori intr-un fel, ori intr-altul.
@elga50
Aspectul semnalat de @Pache, referitor la chiriasi sau "chiriasi" este de actualitate la multe Asociatii de Proprietari . Sunt de parere ca orice inchiriere ar trebui facuta numai prin Sectia Financiara in baza unui contract pe care proprietarul sa-l prezinte la asociatie, pentru a elimina argumentatiile de tip " frate, nepot, etc..".Ca proprietarul cere chiriasului sa incheie contracte cu furnizorii, cat si plata cheltuielilor de intretinere la care el este obligat, este problema lui. Astfel, s-ar usura munca ad-torului, Presedintelui, s-ar elimina evaziunea fiscala si s-ar elimina barfele. Dupa cum observ, opiniile sunt impartite, procedurile diferite. Care este procedura legala ?
Procedura legala:
Fiecare proprietar sa aduca la asociatie, asa cum prevede legea, o copie a actului de proprietate cu toate anexele acestuia.
Fiecare proprietar sa declare la asociatie toate persoanele ce locuiesc in apartament, pentru a fi trecute in vbaza actelor de identitate in cartea de imobil, indiferent cate zile locuiesc iar administratorul sa treaca la plata doar persoanele care locuiesc mai mult de 15 zile in luna respectiva.

Proprieatrii care nu fac ceea ce am spus, trebuie "convinsi" sa o faca. Oamenii pot fi convinsi cu vorba buna, explicanduli-se prevederile legale, aratandu-le la ce foloseste asociatiei aceste date... Altii pot fi stimulati sa o faca prin alte metode. Iar in imposibilitatea aplicarii primelor doua metode, se poate recurge la intrarea in posesia acestor acte de la alte institutii metoda care uneori costa. De exemplu presedintele poate obtine copia actului de proprietate de la OCPI contra sumei de 100 lei, suma ce va fi pusa in sarcina proprietarului ce refuza sa depuna copia la asociatie cu un cost la copiator de 50 de bani. Si credeti-ma ca acea copie obtinuta de la OCPI are absolut toate datele persoanlae, pretul apartamentului, ipoteci, s.a.m.d. Este legal si numai daca va ganditi ca OCPI nu incalca legislatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele imi cere contractul si viza de flotant alopici2005 alopici2005 buna ziua am si eu o intrebare : trebuie sa prezint contractul de inchiriere si viza de flotant presedintelui de asociatie pt un apartament inchiriat ? ... (vezi toată discuția)
Presedinte de bloc sapphy21 sapphy21 buna ziua sunt chirias la stat , si din 5 in 5 ani se face prelungire de contract. Pentru a face aceasta prelungire am nevoie de niste acte printre care ... (vezi toată discuția)
Asociatia are nevoie de informatii despre locatari Costica33 Costica33 Pentru completarea cartii de imobil si evidenta proprietarilor din bloc, a chiriasilor, am cerut prin avizier copii dupa actele de proprietate, prima pagina ... (vezi toată discuția)