avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modificare certificat de nastere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modificare certificat de nastere minor

Buna seara; am deschis un proces pt majorarea pensiei de intretinere datorata de fostul meu sot pt 2 copii, acesta revenind cu o intampinaere in care precizeaza ca s-a recasatorit, sotia nu realizeaza venituri si in plus, doar din salariul lui (minim pe economie, cf adeverinta) il are in grija si pe minorul acesteia dintr-o relatie anterioara de concubinaj. precizez ca am aflat din surse sigure ca minorul in cauza apare in prezent in evidente inregistrat pe numele mamei, fara tata, insa in copia cerificatului de nastere depus la instanta, apare numele copilului modificat (inainte numele mamei, acum numele familiei actuale) iar ca si parinti, fostul meu sot si mama copilului cu numele actual . cum s-ar explica aceasta situatie dpdv legal? este oare vorba de un fals grosolan?
ce implicatii are aceasta situatie?
Va rog sa ma ajutati cu lamuriri si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 17:05, 20 Septembrie 2015
Opinia mea este ca daca exista la dosar o copie de certificat asa cum spuneti, ea nu e conforma cu originalul. N-are cum sa fie trecut ex-ul dvs. la tata.
N-aveti avocat? El ar trebui sa stie ce e de facut ca sa atraga atentia instantei asupra acestui lucru.

Acum am citit raspunsul anterior, la asta

Prin urmare, trebuia tagaduita paternitatea. Si daca o fi fost vreun proces de paternitate ...te pomenesti c-o fi zis Ionescu ca-i al lui ...

nu m-am gandit. Si chiar ar putea fi el, nu Iancu asa cum ''stiti'' dvs. :)
De-aia ziceam sa vorbiti cu avocatul, daca aveti; daca nu aveti cred c-ar trebui sa va angajati unul.
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2015
Ares-3, moderator
Ares-3 sunteti in eroare. Nu-i vorba de o casatorie anterioara, ci de una ulterioara.
Adica DUPA ce domnul ...zis Ionescu iesi din categoria sociala omologata a omului insurat cu utilizatoarea bambi2010 s-a REcasatorit cu domana (actual zisa Ionescu) care avea un copil.

Al cui o fi fost copilul acesta, Dumnezeu stie.

Dar putea sa fie trecut ca tata Ionescu in secventa pe care am descris-o mai sus
1. Tagaduirea paternitatii fata de Petre
si
2. Recunostere de catre Ionescu

Saaau

ADOPTIE. Ca si aceasta poate fi o varianta. Adoptia de catre sot a copilului celuilalt sot. Si poate ca domnul Ionescu, nedorind sa povesteasca prea mult, a depus doar certificatul de nastere emis dupa adoptie. ( ...crosetat cu vreo doua fraze bine plasate cat sa priceapa numai cine trebuie)

Dar, repet ...mergand pe ghicitelea (fara sa fi citit macar ce o fi scris omul acela in intampinare) exista ceva sanse s-o nimeresc si cam tot atatea sa fiu pe-alaturea cu drumul.

Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2015
romascanu, moderator
Petre lucra in strainatate in per respectiva, Iancu si mama copilului colegi de serv (varianta o cunosc de la Iancu ...)
Adoptie presupun si eu...dar de ce nu apare inregistrat noul certificat in "evidente" oficiale este nedumerirea mea si ce poate schimba aceasta situatie vis-avis de drepturile cuvenite copiilor biologici?
bambi.2010 a scris:

Adoptie presupun si eu...

Si atunci ar fi preferabila o discutie ...intre 4 pan' la 6 ochi. B-)

Ce s-ar schimba? Copii dvs. ar mai avea un frate. Cu tot ce inseamna aceasta: intetinere pentru 3, mostenire de impartit la 3 ...
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2015
romascanu, moderator
Dacă ar fi recunoscut,numele mamei din certificat ar fi rămas cel avut de mama la momentul nașterii copilului. Poate doar dacă s-a măritat în timpul sau înainte de procesul de tagada, ar putea fi o explicație.
Dacă a fost o adopție, de ce a zis în întâmpinare ca e copilul nevestei?
Bănuiesc ca persoana care v-a zis cum figurează în evidente lucrează acolo, nu prea avea cum sa se emită alt certificat și cei de la starea civila sa nu știe.
Dacă a fost adoptat, s-a cerut încuviințare de la instanta, ar trebui sa găsiți pe portal ceva legat de asta, căutați după numele fostului sot.
Dacă a fost vb de tagada și apoi adopție, nu cred ca o rezolvau într-un an cu toate.
Dacă e copilul nevestei, nu e în întreținerea sa.
Nu cred ca ar îndrăzni sa depună un fals la dosar, nu știu. Mai întrebați persoana care v-a zis cum sta treaba.
Dacă e recunoscut, puteți contesta pt ca recunoașterea nu corespunde adevărului.
Dacă e adoptat, nu mai aveți ce face. Dar dacă e adoptat și e și fiul lui, de ce a zis ca e al nevesti-sii.
Dacă tot a zis ca e al eu, obiectati ca e în întreținerea părinților sai. Nevasta e în întreținerea sa, dar fiind apta de munca, nu e corect ca pensia pt copii sa fie sub 1/3 din aceasta pricina.

Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2015
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Sot bigam lacrima42 lacrima42 Parinti casatoriti legal, iar din casatorie a rezultat un copil. Tatal insa era la a doua casatorie si s-a dovedit a fi bigam. Casatoria aceasta era cea de a ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune maria dinca maria dinca Suntem 4 frati(2 cu acelasi tata-ultimul sot al mamei si 2 din alte casatorii anterioare ale mamei) care dorim sa facem succesiunea dupa mama(la moartea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog sa ma ajutați in legătura cu eliberarea unor ... GabrielaT4 GabrielaT4 Buna ziua va rog sa ma ajutați in legătura cu eliberarea unor certificate de naștere persoana in cauza a fost căsătorită s a despărțit timp im care și ... (vezi toată discuția)