Buna seara; am deschis un proces pt majorarea pensiei de intretinere datorata de fostul meu sot pt 2 copii, acesta revenind cu o intampinaere in care precizeaza ca s-a recasatorit, sotia nu realizeaza venituri si in plus, doar din salariul lui (minim pe economie, cf adeverinta) il are in grija si pe minorul acesteia dintr-o relatie anterioara de concubinaj. precizez ca am aflat din surse sigure ca minorul in cauza apare in prezent in evidente inregistrat pe numele mamei, fara tata, insa in copia cerificatului de nastere depus la instanta, apare numele copilului modificat (inainte numele mamei, acum numele familiei actuale) iar ca si parinti, fostul meu sot si mama copilului cu numele actual . cum s-ar explica aceasta situatie dpdv legal? este oare vorba de un fals grosolan?
ce implicatii are aceasta situatie?
Va rog sa ma ajutati cu lamuriri si va multumesc anticipat.
am verificat pe portaluri si nu regasesc nimic relevant astfel incat inteleg ca varianta adoptiei nu ar fi posibila
referitor la fals, cunoscandu-l, consider posibila ac varianta si orice altceva similar, ilegal;
mentionez ca in intampinare foloseste exprimarea "(....) ne sustinem material pe noi si copilul nostru(...)" repetand obsesiv in acest doc numele copilului si al sotiei, fara ca acestia sa constituie in vreun fel obiectul cauzei
comunicarea cu el nu este posibila ba mai mult este recalcitrant in orice situatie..
Stimată doamnă, eu vă sfătuiesc să urmaţi paşii de mai jos:
1.Scrieţi o adresă către Oficiul de stare civilă(eventual alăturaţi o copie a certificatului de naştere , din dosarul cauzei) care a emis acel certificat de naştere prin care cereţi să se confirme autenticitatea acelui document. Motivaţi pentru ce cereţi acest lucru.Daţi număr de înregistrare , şi pe exemplarul Dvs.
Probabil, vă vor răspunde că sunt date confidenţiale şi răspund doar la cererea instanţei.
Au termen de răspuns 30 de zile, dar mie, pe cererea mea, au scris pe loc că numai instanţei îi pot da răspuns.
2.Cu acest răspuns, cereţi, la fel, instanţei, să solicite un răspuns de la Oficiul de stare civilă.
nu stiu daca pot cere instantei direct sa solicite aceste lamuriri la of de stare civila din provincie care apare ca ar fi emis actul...insa cum in provincie uneori toata lumea se cunoaste cu toata lumea, nu stiu daca pot cere instantei sa verifice direct in evidente nationale aceasta situatie, fara ca un functionar "cunoscut" din localitatea X sa ofere un raspuns care doar sa sustina varianta "lansata"...
Doamnă, nu vă puneţi întrebări, ci acţionaţi! Mergeţi cu acea cerere personal la Oficiul de stare civilă, dacă nu vor să vă dea informaţii, pe motivul arătat de mine, rugaţi frumos pe cei de acolo să scrie pe exemplarul dvs. că nu dau informaţii decât instanţei.
Nu puteţi cere instanţei , direct, să verifice valabilitatea acelui certificat, DAR, cu refuzul scris al Oficiului, instanţa poate face acest lucru.
În instanţă, puteţi motiva că această dovadă vă este necesară pentru stabilirea corectă a pensiei alimentare, fiindcă pentru 1 copil în întreţinere, este 25% din venit, pentru 2 copii este 16,5% pentru fiecare copil.
La cererea instanţei, Oficiul acela din provincie este obligat să răspundă, iar pe acel răspuns trebuie să semneze şi funcţionarul de la Oficiul Stării Civile, şi Oficiul Juridic al Primăriei şi primarul.
Sot bigam
lacrima42
Parinti casatoriti legal, iar din casatorie a rezultat un copil. Tatal insa era la a doua casatorie si s-a dovedit a fi bigam. Casatoria aceasta era cea de a ... (vezi toată discuția)