Ares-3 a scris:
pana la un punct topicul asta parca e concurs de scenarii cu schimbarea temei din mers.
:happy:
Ma tem ca am nimerit-o.
M-ar mira sa fi gresit, dar cu neputinta, fireste ca nu e, fiindca am luat-o pe ghicite.
Insa, asa cum spuneam, ghicitul ăsta al meu are in spate ceva bibliografie.
Am plecat de la intrebarea (a mea catre mine insami): In ce situatie era posibil sa apara Ionescu & Ionescu & Ionescu pe un nou certificat de nastere, in conditiile in care, la data nasterii, mama copilului purta alt nume?
Adoptie.
Daca adoptia se face de catre sotul (Ionescu) care adopta copilului celuilalt sot (ea luase numele Ionescu prin casatorie) atunci copilul adoptat (oricum s-ar fi numit pana la data adoptiei) poarta acest
nume comun (Ionescu), nume pe care cei doi soti (mama fireasca si tatal adoptiv) il aveau la data adoptiei.
Pe baza hotararii definitive de incuviintare a adoptiei serviciul de stare civila intocmeste un NOU act de nastere in care adoptatorii sunt trecuti ca parintii sai firesti (Ionescu & Ionescu).
VECHIUL act de nastere se pastreaza, menţionându-se
pe marginea acestuia intocmirea noului act.
Ce preciza utilizatoarea inca din primul mesaj? Ca a aflat din surse sigure ca in evidente minorul apare inregistrat pe numele mamei (nume pe care il purta la data nasterii, inainte de a se fi maritat cu Ionescu) ...
Mai departe sunt posibile 2 variante:
- nu exista nicio mentiuen pe marginea actului pe care sursa isi plimba privirea.
- exista o mentiune ...dar era preferabil orbul gainilor in privinta vederii laterale, fiindca informatiile sunt confidentiale.
Iata de ce mi-a scapat acel
Zău? cand dvs. (bambi2010) ati spus: ...am cautat (dosar pe portal)...n-am gasit...deci nu-i posibil sa existe ("nu-i posibila varianta"). :hm: Nu se poate trage concluzia inexistentei a ceva din faptul de a fi cautat acel ceva fara sa-l fi gasit.