avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modificare certificat de nastere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modificare certificat de nastere minor

Buna seara; am deschis un proces pt majorarea pensiei de intretinere datorata de fostul meu sot pt 2 copii, acesta revenind cu o intampinaere in care precizeaza ca s-a recasatorit, sotia nu realizeaza venituri si in plus, doar din salariul lui (minim pe economie, cf adeverinta) il are in grija si pe minorul acesteia dintr-o relatie anterioara de concubinaj. precizez ca am aflat din surse sigure ca minorul in cauza apare in prezent in evidente inregistrat pe numele mamei, fara tata, insa in copia cerificatului de nastere depus la instanta, apare numele copilului modificat (inainte numele mamei, acum numele familiei actuale) iar ca si parinti, fostul meu sot si mama copilului cu numele actual . cum s-ar explica aceasta situatie dpdv legal? este oare vorba de un fals grosolan?
ce implicatii are aceasta situatie?
Va rog sa ma ajutati cu lamuriri si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 17:05, 20 Septembrie 2015
romascanu, nu stiu la ce va referiti, eu spuneam ca am cautat dosare conf acestei recomandari :
gi-jane2 - "Dacă a fost adoptat, s-a cerut încuviințare de la instanta, ar trebui sa găsiți pe portal ceva legat de asta, căutați după numele fostului sot"
pe prima pagina a portalului se afla scris:
ANUNŢ - Începand cu data de 17.04.2015 nu vor mai fi afișate dosare cu urmatoarele obiecte: adopţie, deschidere procedură adopţie, încredinţare pentru adopţie, plasament, plasament de urgenţă, prelungire încredintare pentru adoptie, punere sub interdicţie, revocare încredinţare pentru adopţie.

nu am stiut.

poate nu s-a cerut dupa aprilie si apare, ca in exemplul
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2015
gi-jane2, moderator
romascanu a scris:

Ares-3 sunteti in eroare. Nu-i vorba de o casatorie anterioara, ci de una ulterioara.

Am inteles asta, alta eroare am facut. Am crezut ca e vorba de un copil din concubinaj cu ex-ul utilizatoarei pentru ca informatia asta chiar n-are nicio importanta pentru poveste. Eu ma refeream la o prima casatorie cu mama acestui copil, anterioara celei cu utilizatoarea:

acesta revenind cu o intampinaere in care precizeaza ca s-a recasatorit, sotia nu realizeaza venituri si in plus, doar din salariul lui (minim pe economie, cf adeverinta) il are in grija si pe minorul acesteia dintr-o relatie anterioara de concubinaj. precizez ca am aflat din surse sigure ca minorul in cauza apare in prezent in evidente inregistrat pe numele mamei, fara tata, insa in copia cerificatului de nastere depus la instanta, apare numele copilului modificat (inainte numele mamei, acum numele familiei actuale) iar ca si parinti, fostul meu sot si mama copilului cu numele actual .

Restul ''clarificarilor'' nu mai conteaza, in opinia mea. Femeia aia era casatorita cand a conceput copilul, nu traia in concubinaj cu Iancu. Nu exista alta varianta in care copia depusa la dosar sa fie conforma cu originalul. Utilizatoarea ar putea incerca sa ia legatura cu fostul sot al doamnei (omul care presupun ca era initial in certificat), poate ar afla daca a fost solicitat pentru incuviintarea adoptiei.

Posibil sa fiu din nou in eroare, pana la un punct topicul asta parca e concurs de scenarii cu schimbarea temei din mers.

bambi2010, ce scrie in intampinare? Pana nu spuneti mi-e ca vorbim degeaba pe-aici. Si presupun ca aveti copia acelui certificat de care ne-ati zis, uitati-va la data la care a fost eliberat si spuneti-ne-o si noua.
Daca e vorba de adoptie, certificatul ar trebui sa aiba o data a eliberarii ulterioara casatoriei celor 2 ''parinti''.
Daca e de pe vremea de cand era casatorita e copie modificata.

Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2015
gi-jane2, moderator
data eliberarii certif este ulterioara casatoriei celor 2 parinti notati in noul certificat (diferenta e aproximativ 6 luni) -asta nu schimba nelamurirea mea - daca e adoptie de ce nu apare nici o informatie oficiala nicaieri? daca nu e adoptie certif depus e fals ? mai exista poate varianta ca certif sa fie real, adoptia sau alta procedura care sa permita aceasta modificare facuta ...la notar (o fi posibil?) dar evidentele locale...neactualizate de aprox 1 an jumate.../ in orice caz voi solicita instantei sa ceara lamuriri pe aceasta tema.... multumesc pentru opiniile dvs/daca mai aveti si altele, astept cu interes sa mi le impartasiti
Ares-3 a scris:

pana la un punct topicul asta parca e concurs de scenarii cu schimbarea temei din mers.

:happy:

Ma tem ca am nimerit-o.

M-ar mira sa fi gresit, dar cu neputinta, fireste ca nu e, fiindca am luat-o pe ghicite.
Insa, asa cum spuneam, ghicitul ăsta al meu are in spate ceva bibliografie.

Am plecat de la intrebarea (a mea catre mine insami): In ce situatie era posibil sa apara Ionescu & Ionescu & Ionescu pe un nou certificat de nastere, in conditiile in care, la data nasterii, mama copilului purta alt nume?

Adoptie.

Daca adoptia se face de catre sotul (Ionescu) care adopta copilului celuilalt sot (ea luase numele Ionescu prin casatorie) atunci copilul adoptat (oricum s-ar fi numit pana la data adoptiei) poarta acest nume comun (Ionescu), nume pe care cei doi soti (mama fireasca si tatal adoptiv) il aveau la data adoptiei.

Pe baza hotararii definitive de incuviintare a adoptiei serviciul de stare civila intocmeste un NOU act de nastere in care adoptatorii sunt trecuti ca parintii sai firesti (Ionescu & Ionescu).
VECHIUL act de nastere se pastreaza, menţionându-se pe marginea acestuia intocmirea noului act.

Ce preciza utilizatoarea inca din primul mesaj? Ca a aflat din surse sigure ca in evidente minorul apare inregistrat pe numele mamei (nume pe care il purta la data nasterii, inainte de a se fi maritat cu Ionescu) ...

Mai departe sunt posibile 2 variante:
- nu exista nicio mentiuen pe marginea actului pe care sursa isi plimba privirea.
- exista o mentiune ...dar era preferabil orbul gainilor in privinta vederii laterale, fiindca informatiile sunt confidentiale.

Iata de ce mi-a scapat acel Zău? cand dvs. (bambi2010) ati spus: ...am cautat (dosar pe portal)...n-am gasit...deci nu-i posibil sa existe ("nu-i posibila varianta"). :hm: Nu se poate trage concluzia inexistentei a ceva din faptul de a fi cautat acel ceva fara sa-l fi gasit.

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2015
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Sot bigam lacrima42 lacrima42 Parinti casatoriti legal, iar din casatorie a rezultat un copil. Tatal insa era la a doua casatorie si s-a dovedit a fi bigam. Casatoria aceasta era cea de a ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune maria dinca maria dinca Suntem 4 frati(2 cu acelasi tata-ultimul sot al mamei si 2 din alte casatorii anterioare ale mamei) care dorim sa facem succesiunea dupa mama(la moartea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog sa ma ajutați in legătura cu eliberarea unor ... GabrielaT4 GabrielaT4 Buna ziua va rog sa ma ajutați in legătura cu eliberarea unor certificate de naștere persoana in cauza a fost căsătorită s a despărțit timp im care și ... (vezi toată discuția)