avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legatura dintre ITM si angajatori, angajati, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legatura dintre ITM si angajatori, angajati, inspectori RU

Intr-un topic am facut afirmatia de maijos , iar la sugestia colegului nostru tudorvaleriu, m-am decis sa deschid acest topic
"Eu as pune in balanta si celelalte persoane care vin in contact cu ITM-ul (angajatori, angajati, contabili, inspectori RU)... si d.p.d.v. al profesionalismului as pune spune ca sunt anumiti inspectori ITM care pot da clasa multor capete luminate din organele centrale de specialitate... si ma opresc aici cu acest mic comentariu .. poate cam rautacios, domnule Valeriu ... si stiti de ce".

Chiar as dori sa se poarte un dialog pe aceasta tema, dar sa respectam si prevederile Regulamentului de postare .. Discutia pe aceasta tema, psa o facem fara un atac la persoana, civilizat si argumentat. Chiar daca inspectorii ITM au avut / au o atitudine reprobabila, nu se justifica un comportament jignitor la adresa lor.
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: ContSters82334 , utilizator 10:08, 1 Octombrie 2009
.. :(..

asta nu prea imi pare de bine.... ;)

daca toti ar gandi ca noi sau ar gasi solutii simple pentru situatii complexe

Spui un mare adevar ! :bow:
Stiu ... dar nu pot face postari de care in prezent nu sunt sigur ...

Practica isi pune amprenta :)
namiru:
1. Ineficienta carnetului de munca nu este o toana a mea, este o constatare a experientei mele.
2. Revisal-ul este o alta gaselnita pentru a-i face cu bani pe unii! Singurul lui rost este de a servi ca baza de date pentru statistici.
3. Incepand cu 01.04.2001, vechimea in munca si stagiul de cotizare pentru CAS, CASS si Somaj se regasesc in declaratiile lunare depuse de angajatori. Atunci, le ce mai e bun carnetul de munca?!
4. "freeelis" stie bine ce spune! O sa vedeti incepand cu 01.01.2010 ce ne asteapta!
5. Daca nu dispare carnetul de munca trebuie sa mai tina niste oameni sa scrie in el lucruri care nu folosesc la nimic!
6. Mai sunt multe de spus... dar alta data!
7. Nu e vorba de polemica pe forum. Diferentele de opinii vin dintr-o practica mai lunga sau mai scurta si din deciziile neunitare ale ITM-urilor din judete.
Ultima modificare: Marți, 11 August 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
dl. Tudor
Stiu ca avem pareri diferite in privinta carnetului de munca. Dar carnet de munca pentru mine nu inseamna numai cas, cass, etc. inseamna si vechime in specializare si salariu. Chiar la pensii cer si carnetul pe langa declaratii. Aceste declaratii sunt considerate de unii gestionari de fonduri gresite de aceea mai vor inca o certificare a lor, in fapt adeverinte, cum este cazul AJOFM. La mine cand vine un om la nagjare cum probez daca are vechime in specialitatea rspectiva? Cu declaratia de la cas?
Poate polemica a fost prea mult spus, era mai bine daca spuneam pareri diferite. Asta am dorit defapt sa se inteleaga.
P.S.
In cazul firmei noastre, pot da un exemplu. Vreau sa angajazej un inginer de drumuri pe care sa il trimit la autorizare la ISC. El trebuie sa aiba minim 5 ani vechime. Ce document ii pun la dosar din care reiese aceasta vechime pentru indeplinirea conditiilor daca nu copie la caretea de munca? pentru ca inspectoratul cere? De aici vad utilitatea acestui carnet. Daca nu va mai fi el atunci se va gasi altceva, dar in nici un caz cu declaratii se rezolva totul. Scopul nostru nu este doar iesirea la pensie ci pregatirea profesionala continua si evolutia, nu? Asta e parerea mea si nu doresc sa supar pe nimeni.
1. Nu se supara nimeni!
2. La plecarea de la un angajator se alibereaza o adeverinta ("de vechime") in care se trece perioada lucrata, functia si toate datele necesare pentru stabilirea vechimii in specialitate.
3. Cea mai buna "vechime" este proba de lucru in care poate demonstra ce stie sa faca. Degeaba are vechime 15 ani intr-o specialitate daca nu stie sa faca nimic bun (nu ati mai vazut sa i se scrie pe carnetul de munca o specialitate si, in realitate, sa faca cu totul altceva?).

Alte discuții în legătură

Incetare contract in per proba anca55 anca55 In perioada de proba cf art. 31, al 4, indice 1 CM spune ca \"Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta numai ... (vezi toată discuția)
Control itm la punctul de lucru ContSters159316 ContSters159316 BUNA ZIUA am urmatoarea situatie : punct de lucru deschis , declarat 1 salariat , in fapt pe zona respectiva isi desfasoara activitatea si agentii si ... (vezi toată discuția)
Noutati referitoare la activitatea ru dupa 01.01.2011 Cornel  Vasile Cornel Vasile [b]Haideti sa încercam in acest topic sa punem pe tapet noutatile legate de activitatea RU dupa data de 01.01.2011.[/b] Toata lumea stie ca , potrivit ... (vezi toată discuția)