avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legatura dintre ITM si angajatori, angajati, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legatura dintre ITM si angajatori, angajati, inspectori RU

Intr-un topic am facut afirmatia de maijos , iar la sugestia colegului nostru tudorvaleriu, m-am decis sa deschid acest topic
"Eu as pune in balanta si celelalte persoane care vin in contact cu ITM-ul (angajatori, angajati, contabili, inspectori RU)... si d.p.d.v. al profesionalismului as pune spune ca sunt anumiti inspectori ITM care pot da clasa multor capete luminate din organele centrale de specialitate... si ma opresc aici cu acest mic comentariu .. poate cam rautacios, domnule Valeriu ... si stiti de ce".

Chiar as dori sa se poarte un dialog pe aceasta tema, dar sa respectam si prevederile Regulamentului de postare .. Discutia pe aceasta tema, psa o facem fara un atac la persoana, civilizat si argumentat. Chiar daca inspectorii ITM au avut / au o atitudine reprobabila, nu se justifica un comportament jignitor la adresa lor.
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: ContSters82334 , utilizator 10:08, 1 Octombrie 2009
trope_doi, ma bucur sa am colegi care pot confirma ca exista si ITM-uri care nu dau batai de cap :)
Sunt mandra sa vad ca institutiile din judetul meu sunt laudate ;), desi este meritul lor in cea mai mare parte, cred in continuare ca buna relatie se bazeaza si pe respectul reciproc.
Ma bag si eu cu o intrebare: ce poti face in cazul in care angajatorul iti intrerupe plata "darilor "la stat vreo luna,doua,nejustificat,chiar de ai continuitate in munca,numai sa nu beneficiezi de....sa zicem concediu prenatal?
Cine ar putea verifica situatia reala si ar putea rezolva asta?
cocochanennel, era bine daca puneai intrebarea ta in alt topic, nu prea are legatura cu acesta.

Dar : neplata contributiilor obligatorii este sanctionata de lege si poti face sesizare la ITM si la fiecare din institutiile catre care nu s-au platit contributiile.
Poti deasemenea face plangere la Politie, pentru ca retinerea si neplata acestora constituie infractiune si se pedepseste penal.
1. Utilitatea ITM nu se pune in discutie. Eu discut numai despre unii functionari ai ITM care nu sunt pregatiti profesional, au un comportament care lasa de dorit, in relatiile cu angajatorii, sunt "dictatoriali" si nu suporta discutii in contradictoriu, nu dau raspunsuri pe loc la intrebari simple ci trebuie sa ceara "aprobare" de la superiori.
2. Eu vad ITM ca un organ deindrumare si control al respectarii legislatiei muncii si... atat! (bineintels ca aici intra si partea de SSM). Iar sanctiunile pentru nerespectarea legii sa fie foarte drastice!
3. Daca sunt si angajatori care nu au un comportament civilizat in relatia cu ITM, acest aspect se datoreaza, in buna parte si salariatilor ITM, pentru motivele expuse mai sus. Cand discuti cu un functionar competent, bine pregatit profesional, care are raspunsuri legale la toate intrebarile tale, nu mai ai ce comenta! Jos palaria!
:offtopic:
As vrea ca mesajele care nu au legatura cu acest topic sa nu mai fie postate aici ... intrucat nu exista posibilitatea de a muta un mesaj in alt topic exista posibilitatea ca aceste mesaje sa fie sterse , inclusiv raspunsurile date. :rtfm:

Alte discuții în legătură

Incetare contract in per proba anca55 anca55 In perioada de proba cf art. 31, al 4, indice 1 CM spune ca \"Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta numai ... (vezi toată discuția)
Control itm la punctul de lucru ContSters159316 ContSters159316 BUNA ZIUA am urmatoarea situatie : punct de lucru deschis , declarat 1 salariat , in fapt pe zona respectiva isi desfasoara activitatea si agentii si ... (vezi toată discuția)
Noutati referitoare la activitatea ru dupa 01.01.2011 Cornel  Vasile Cornel Vasile [b]Haideti sa încercam in acest topic sa punem pe tapet noutatile legate de activitatea RU dupa data de 01.01.2011.[/b] Toata lumea stie ca , potrivit ... (vezi toată discuția)