avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administratia de proprietari are dreptul sa-mi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administratia de proprietari are dreptul sa-mi factureze pausal apa rece avind in vedere ca sunt contorizat

locuiesc cu mama soacra care are un drept de abitatie viagera, de trei ani prin rude ,,bine voitoare" aceasta nu mai vrea sa-si plateasca partea ei de intretinere ca sa fie mai categorica aceasta plateste la asociatia de locatari cite 20 de lei pe luna cind si cind cu acordul asociatiei fara acordul meu. mentionez ca sunt debransat de la apa calda caldura gaze toate acestea facindu-se prin forte propri, desi am tolerat aceasta situatie am fost dat in judecata de asociatia de propietari si pus sa platesc in locul ei suma restanta .
va rog sa-mi spuneti ce pot face si cum ?eu ma gindesc la chemare-a in judecata pentru obligatia de a face :">
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:33, 3 Septembrie 2009
Fara sa pretind ca sunt detinatorului absolut, cred ca solutia tot pausalul o reprezinta. Dacaesti uituc, indiferent sau pur si simplu "ti se rupe" trebuie sa iti asumi niste riscuri.
Odata cu repartizarea consumului pausal ar trebui efectuata si modificarea in ultimul index, astfel ca atunci cand vine omu cu indexu, sa nu mai plateasca inca o data ceea ce a achitat prin sistemul pausal.
Asa ce se intampla, pentru luna respectiva platesc ceilalti?
Sper sa ma fi exprimat pe intelesul tuturor.
Armenteros a scris:

Fara sa pretind ca sunt detinatorului absolut, cred ca solutia tot pausalul o reprezinta. Dacaesti uituc, indiferent sau pur si simplu "ti se rupe" trebuie sa iti asumi niste riscuri.
Odata cu repartizarea consumului pausal ar trebui efectuata si modificarea in ultimul index, astfel ca atunci cand vine omu cu indexu, sa nu mai plateasca inca o data ceea ce a achitat prin sistemul pausal.
Asa ce se intampla, pentru luna respectiva platesc ceilalti?
Sper sa ma fi exprimat pe intelesul tuturor.

Undeva in normele de aplicare scrie ceva de genul " se va calcula consumul mediu din ultimele 3 luni"
Problema era de fapt - desi am consumat 3mc de apa in 2 luni,platesc prin sistemul "pausal" 8mc, fara a se mai face vreo reglare.Abia in luna urmatoare verificarii contorului voi plati consumul inregistrat.
Ati incurcat borcanele de tot. Ce medie pe ultimele 3 luni? Domnule, pausalul este nelegal, vi se pune un consum estimat si cand aduceti citirile se regleaza. Ce va tot bateti in idei? E vreunul care da idei pe-aici, administrator? A avut de-a face cu factura, cu citirile locatarilor, cu locatari uituci, cu locatari miserupisti? Imparti factura pe liste cum trebuie s-o imparti si la cota-parte pui ce nu ti se acopera din citiri si estimari.
Pausalul e un furt comun din buzunarul unuia care a uitat sa dea citirile. Cum sa dai indexul inapoi ca sa nu plateasca de doua ori? Pai asa nu plateste de doua ori? Indecsii apometrelor nu trebuie sa se incalece niciodata si cu niciun prilej, ca altfel il furi pe om la apa.
elga50 a scris:

Cum sa dai indexul inapoi ca sa nu plateasca de doua ori? Pai asa nu plateste de doua ori? Indecsii apometrelor nu trebuie sa se incalece niciodata si cu niciun prilej, ca altfel il furi pe om la apa.

Probabil ca nu m-am exprimat eu corect. Nu am spus sa dea indexul inapoi. Ci sa-si actualizeze indexul vechi cu numarul de metri cubi care i s-au bagat in cotele de intretinere. Daca avea indexul 120.244 si i s-au "imputat" 2 metri cubi sa adauge cei doi metri cubi la indexul 120.244. Repet, nu pretind ca sutn detinatorul adevarului absolut.
proprietaru a scris:

mai recititi legislatia.si veti afla cum se calculeaza fiecare cheltuiala.Apoi ,la nivelul comitetului executiv ,nu se hotaraste nimic,acesta asigura realizarea sarcinilor propuse in adunare gen.Iar adunarea generala,nu poate .....sistemul propriu de penalizari, regulamentul de ordine interioara, programul de liniste, regulamentul de repartizare a consumului de apa sau alte consumuri, etc. decat respectand dispozitiile legale.

Contraziceti, contraziceti, contraziceti! Parafrazare dupa Lenin parca, nu?
Dar raspunsul , solutia data de dv care este?
Ca nu poate comitetul , ad. generala sa ce ?
E clar, de ne sare in ochi in legislatie, ca adunarea generala poate lua hotarari iar comitetul poate lua decizii. Legale ? Sigur ca legale. Cine a spus ca nelegale ?

Alte discuții în legătură

Consum pausal marida marida Pentru o asociatie de proprietari din Bucuresti, care este consumul pausal pentru apartamentele necontorizate la apa rece si apa calda? Exista o lege in care ... (vezi toată discuția)
Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)
Scoatere intretinere VogueO VogueO Buna ziua! Daca am restanta de 2000 de lei la intretinere, pot solicita debransarea? Mentionez ca nu mai locuiesc in apartament de 4 luni (trec saptamanal ... (vezi toată discuția)