avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administratia de proprietari are dreptul sa-mi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administratia de proprietari are dreptul sa-mi factureze pausal apa rece avind in vedere ca sunt contorizat

locuiesc cu mama soacra care are un drept de abitatie viagera, de trei ani prin rude ,,bine voitoare" aceasta nu mai vrea sa-si plateasca partea ei de intretinere ca sa fie mai categorica aceasta plateste la asociatia de locatari cite 20 de lei pe luna cind si cind cu acordul asociatiei fara acordul meu. mentionez ca sunt debransat de la apa calda caldura gaze toate acestea facindu-se prin forte propri, desi am tolerat aceasta situatie am fost dat in judecata de asociatia de propietari si pus sa platesc in locul ei suma restanta .
va rog sa-mi spuneti ce pot face si cum ?eu ma gindesc la chemare-a in judecata pentru obligatia de a face :">
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:33, 3 Septembrie 2009
Ptr dynsky.Din nou mai comunicati cate un mic element esential,care din ce in ce justifica atitudinea asociatiei.Care este motivul ptr care perioada 99-05 contoarele au fost luate in evidenta si acceptat indexul de consum, iar dupa 2005 asociatia nu a mai acceptat luarea in evidenta a contoarelor ?Sunteti confuz in explicatii:"sistemul de contorizare proprietate personala debransat si racordat conform legi"o tot tineti cu contoare proprietate personala ca si cum a pretins cineva ca nu va apartin,dar aspectul privitor la proprietar nu clarifica esenta problemei cu pausalul.Exista posibilitatea ca proprietatea dvs sa nu reprezinte hotararea adunarii generale a proprietarilor,ptr ca tot asa cineva poate sa-si achizitioneze instalatie personala eoliana si alte multe facilitatti personale DAR care nu sunt agreate de catre adunarea generala.Desi ne abuzati cu dispozitiile legale pe care le cunoaste-ti respectiv articole,paragrafe ,totusi ne comunicati ca va pregatiti asiduu sa dati in judecata administratia.Pai prin aceasta noua "perla"dovediti din nou ca nu cunoasteti dispozitiile in vigoare,drepturile /obliagatiile in limitele carora va puteti promova plangeri.Pe aceasta cale va comunic ca daca purcedeti la actiunea de actionare in instanta a administratorului,ar fi bine sa va pregatiti sa suportati un GARANTAT si GRANDIOS ESEC cu o solutie DEFAVORABILA dvs .
Aprofundati situatia si in eventualitatea in care ,in ciuda cunostiintelor legislative invocate,totusi nu intrevedeti inadmisibilitatea,daca chiar nu va este clar ca in instanta fata de administrator pierdeti fara drept de apel ,totusi ptr a dovedi respect ,chiar daca dvs ne-ati acuzat si ne-ati mistocarit ,voi face efortul sa va comunic in avans motivatia evidenta si foarte pertinenta -defavorabila dvs .
Ptr dynsky.Nu sunteti clar ,solicitati copii ale chitantelor a caror exmplar il detineti?La ce facturi faceti referire aferent apartamentului proprietatea dvs si pe care asociatia refuza sa vi le puna la dispozitie?Ipotetic acceptand suspiciunea dvs,credeti ca asociatia detine facturi si chitante,pe care refuza sa vi le puna la dispozitie si in baza carora va inregistreaza pausal,sau care este logica dvs ?Domnule daca aveti convingerea si ceva suport legal sa convingeti si pe altii de realitatea suspiciunilor dvs,va recomand sa incercati inainte de a demara o actiune in instanta,sa sesizati autoritatile competente,inclusiv organele abilitate in cercetare care,in urma solicitarii dvs sustinute si probate ,detin autoraitatea si prerogativele sa demareze o cercetare care sa lamureasca legalitatea activitatii in cadrul asociatiei in cadrul careia detineti o proprietate personala,,respectiv legalitatea impunerii valorilor si c/v consumuri individuale.Aprofundati avantajele,luati in considerare cu responsabilitate inclusiv eventualele consecinte ( favorabile sau din contra) si daca ,chiar sunteti convins ca puteti convinge cu probe de realitatea aspectelor, pentru solutionare spargeti gheata si demarati actiuni prin care sa va aparati drepturile si interesele personale,DAR,cantariti bine de tot inainte atuurile dvs,sa nu regretati ulterior.
pentru inocentta problema dv este pusa pe sensul ca desi doriti sa intelegeti problema mea ginditi pe linga deasemenea va este greu de inchipuit ca sunt si nebuni in asociatile de locatari .
rastalmacirea cuvintelor nu face decit sa ne irite. ce este greu de inteles asociatia nu percepe mai multi bani decit scrie pe contoare ci doar defalcheaza pausal pe nr de persoane din apartament meu cum bine ai zis fara acordul meu si in necunostinta de cauza acestia nu stiu cita apa am consumat eu sau soacra nevasta copilu etc
o alta rastalmacire ma pregatesc sa dau in judecata asociatia stiti pe ce lege sau articol o dau in judecata ca sa vorbiti de perle .inainte sa va scrieti ceea ce ginditi daca( ginditi?) cenzurativa aveti probleme de comunicare si receptie
repet incercati sa aflati detali cu intrebari scurte la obiect fara zorzoane si rastalmaciri
dynsky a scris:

asociatia nu percepe mai multi bani decit scrie pe contoare ci doar defalcheaza pausal pe nr de persoane din apartament meu cum bine ai zis fara acordul meu si in necunostinta de cauza acestia nu stiu cita apa am consumat eu sau soacra nevasta copilu etc

Ca sa fie clar pentru toti de pe topic. In aceasta situatia asociatia isi depaseste atributiile ei - nu este in sarcina sa sa imparta cheltuielile intr-o familie.
pentru edx
Multumesc
pentru unele persoane este mai greu de inteles
eu am inteles

Alte discuții în legătură

Consum pausal marida marida Pentru o asociatie de proprietari din Bucuresti, care este consumul pausal pentru apartamentele necontorizate la apa rece si apa calda? Exista o lege in care ... (vezi toată discuția)
Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)
Scoatere intretinere VogueO VogueO Buna ziua! Daca am restanta de 2000 de lei la intretinere, pot solicita debransarea? Mentionez ca nu mai locuiesc in apartament de 4 luni (trec saptamanal ... (vezi toată discuția)