locuiesc cu mama soacra care are un drept de abitatie viagera, de trei ani prin rude ,,bine voitoare" aceasta nu mai vrea sa-si plateasca partea ei de intretinere ca sa fie mai categorica aceasta plateste la asociatia de locatari cite 20 de lei pe luna cind si cind cu acordul asociatiei fara acordul meu. mentionez ca sunt debransat de la apa calda caldura gaze toate acestea facindu-se prin forte propri, desi am tolerat aceasta situatie am fost dat in judecata de asociatia de propietari si pus sa platesc in locul ei suma restanta .
va rog sa-mi spuneti ce pot face si cum ?eu ma gindesc la chemare-a in judecata pentru obligatia de a face :">
Pentru dynsky.Aveti dreptate in opiniile dvs si in special cu "soarta"...O sa ne mai chinuim mult si bine sa incercam ,si cine stie daca vom reusi sa si reusim schimbarea mentalitatii care se perpetueaza .Daca stam bine sa ne gandim majoritatea acelora care apuca un mandat de ros indemnizatie asigurata de restul locatarilor,majoritatea se imbolnavesc de placerea functiei si restul ce mai cade pe langa...Este adevarat ca majoritatea reprezentantilor asociatiilor sunt persoane la varste respectabile care insa,parte dintre acestia ,se caracterizeaza prin hotarari abuzive si in afara limitelor legale, lipsa de transparenta ,incapatanarea cu care refuza sa accepe ca legea care guverneaza in prezent se modifica permanent si nu mai este ca in " 48...Mai rau este indolenta si lipsa de interes din partea autoritatilor si aici ma refer la serviciile din primarii ,care in majoritatea cazurilor nici macar nu se deranjeaza sa analizeze atent si competent anumite sesizari sau in cazurile in care obligate de mai marii din ministerul de resort ,in final ajung la concluzia ca intradevar exista manarii pe fata, desi au calitatea sa dispuna masuri concrete ,se multumesc sa simuleze prin comunicare masurile care AR trebui aplicate,in fapt fara sa urmareasca concretizarea acestora si restabilirea ordinii de drept. Exprim aceste opinii in calitatea de proprietar ,
care in trecut am incercat sa-mi aduc aportul in cadrul comitetului dar pentru a nu participa la prejudierea majoritatii ,in momentul in care am constatat jecmaneala efectiva si maniera in care ,persoanele de varsta respectabila ,hotarau unilateral repartizarea consumurilor de utilitati-cantitati lunare in minus sau in plus ,restituirile care se acorda pentru plata in termen ,privilegiatii care beneficiau de dobanzile rezultate de la conturile bancare-transformate periodic in prime inexistente in listele lunare de intretinere...in final ,dupa 6-8 luni m-am retras efectiv scarbit .Cunoscand aceste aspecte ramai masca la ce se pot preta vecinii nostri de varsta respectabila pe care am avut increderea sa-i mandatam sa ne reprezinte,adica sa ne gestioneze valorile patrimoniale si financiare..o realitate dureroasa .Ferice de asociatiile unde exista intelegere deplina,dar oare exista asa ceva ?
consider ca aceasta fapra este incalcarea dreptului de proprietate
asociatia a dispus si primit sume de bani de la mama soacra ,impartind pausal pe nr de persoane cantitatea de apa dupa trecerea acestuia prin apometrele mele fara acordul meu
Asociatia nu avea voie sa afiseze 2 sume pentru 1 apartament (nu m-am lamurit daca asta este situatie), insa Nu a incalcat nici un drept de proprietate atunci cand a incasat partial o cota parte de intretinere. casierul incaseaza atat cat vrea sa plateasca omul. Daca nu plateste tot i se calculeaza penalitati si este actionat in instanta. Deci, nu poate sa oblige incasarea intretinerii de plata integrala a acesteia.
Referitor la faptul ca a platit soacra, puteam sa platesc si eu daca vroiam, atata timp cat scria pe chitanta pentru ce apartament platesc. Nu este un drept doar al proprietarului plata intretinerii, este insa o obligatie doar a lui. (adica poate sa plateasca oricine daca vrea insa numai el este obligat sa plateasca).
Lamuriti-ma, asociatia a impartit intretinerea ap. la 2 persoane si a afisat asa lista de plata?
sunt situatii..absolut legale cand pot fi afisate 2 sume pe apartament.In situatia data sa ziceti mersi ca soacra plateste ..nimeni nu o poate obliga in situatia asta
nu este afisata doua sume
ar trebui sa consultati legea 230/2007
si hot nr 1588/2007
dreptul de proprietate este prevazut de constitutia Romaniei
sa inteleg ca eu pot sa va vind un produs iar dupa vinzare am dreptul asupra lui sa -l impart familiei dumneavoastra cum vreau eu ?:stunned:
Consum pausal
marida
Pentru o asociatie de proprietari din Bucuresti, care este consumul pausal pentru apartamentele necontorizate la apa rece si apa calda? Exista o lege in care ... (vezi toată discuția)
Scoatere intretinere
VogueO
Buna ziua!
Daca am restanta de 2000 de lei la intretinere, pot solicita debransarea? Mentionez ca nu mai locuiesc in apartament de 4 luni (trec saptamanal ... (vezi toată discuția)