avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administratia de proprietari are dreptul sa-mi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administratia de proprietari are dreptul sa-mi factureze pausal apa rece avind in vedere ca sunt contorizat

locuiesc cu mama soacra care are un drept de abitatie viagera, de trei ani prin rude ,,bine voitoare" aceasta nu mai vrea sa-si plateasca partea ei de intretinere ca sa fie mai categorica aceasta plateste la asociatia de locatari cite 20 de lei pe luna cind si cind cu acordul asociatiei fara acordul meu. mentionez ca sunt debransat de la apa calda caldura gaze toate acestea facindu-se prin forte propri, desi am tolerat aceasta situatie am fost dat in judecata de asociatia de propietari si pus sa platesc in locul ei suma restanta .
va rog sa-mi spuneti ce pot face si cum ?eu ma gindesc la chemare-a in judecata pentru obligatia de a face :">
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:33, 3 Septembrie 2009
dynsky a scris:

locuiesc cu mama soacra care are un drept de abitatie viagera, de trei ani prin rude ,,bine voitoare" aceasta nu mai vrea sa-si plateasca partea ei de intretinere ca sa fie mai categorica aceasta plateste la asociatia de locatari cite 20 de lei pe luna cind si cind cu acordul asociatiei fara acordul meu. mentionez ca sunt debransat de la apa calda caldura gaze toate acestea facindu-se prin forte propri, desi am tolerat aceasta situatie am fost dat in judecata de asociatia de propietari si pus sa platesc in locul ei suma restanta .
va rog sa-mi spuneti ce pot face si cum ?eu ma gindesc la chemare-a in judecata pentru obligatia de a face :">

Dv in titlul subiectului afirmati ca asociatia are dreptul....., deci nu intrebati daca are sau nu dreptul, daca e legal sau nu e legal ci doar ne informati ca "administratia de proprietari are dreptul sa-mi factureze pausal apa rece avind in vedere ca sunt contorizat" !!!!!!
Apoi in continut apare mamasoacra care achita la asociatie cate 20 de lei fara caordul dv. Pai dati-i acordul ! Si ce legatura are mama soacra cu titlui , cu facturarea pausal ? Dar asociatia dv emite factura ?
Mentionati ca va faceti apa calda , caldura, gaze prin " forte proprii"#-o, ca ati tolerat aceasta si ca ati fost dat in judecata sa platiti "in lecul ei", probabil al soacrei, nu ? Pai asociatia evidentiaza separat pe liste cotele de plata pe fiecate membru al familiei sau pe apartament ?
Acum daca tot sunteti in proces de ce sa mai deschideti alt proces ? Judecati-va in acel proces si cereti instantei sa faca dreptate , sa se dea o hotarare pentru plata restantelor separat pentru fiecare.
lucrurile stau cam asa
sotia a cumparat de la mama soacra apartamentul in care locuim ,pina acum 4 ani fiecare familie a platit impreuna toate cheltuielile apartamentului dar de tri ani aceasta nu mai doreste sa plateasca partea ei cota intretinere mai mult aceasta sa dus la asociatie si desi nu este proprietar al apartamentului plateste o asa zisa cota care cica este a ei din intretinerea blocului refuzind sa plateasca si celelalte cheltuieli aferente ,apa calda caldura gaze curent electric ,suma restantiera a ajuns la 3000 lei
nu ar fi mai usor sa preluati intreaga cheltuiala a apartamentului, evitind astfel acumularea de datorii catre asociatie datorate in principal incurcaturilor create de soacra dvs ?
este intr-adevar o cheltuiala suplimentara, dar scapati de batai de cap, penalizari si proces (eventual). si poate asa mai scapati si de gura soacrei (daca se intimpla asta), bucuroasa fiind ca a scapat de acea cheltuiala, stiut fiind faptul ca batrinii sint mai stringatori ;)
ideal asa ar fi dar aceasta nu doreste asta ea doreste cu orce chip sa vinda iar apartamentul si cu bani sa isi cumpere un nou apartament eventual sa mai stea vreo inca 9 ani pin italia etc sau sa nu i-mi hranesc eu copilu si sa-i dau ei toate bunatatile .un avocat care a avut nesansa sa -o cunoasca mi-a zis ,,fa orce si scapa asta e nebuna si intr-o zi o sa ter otraveasca " este adevarat si vorba ca batrini sunt mai stringatori dar nusi nebuni ,imagineazati bani luati pe un apartament distrusi in 5 ani pe calatori in italia
Culpa comuna ;principala a soacrei care fara a detine calitatea de proprietar se comporta ca si avand aceasta responsabilitate si face din cand in cand plati la valoarea apreciata aleatoriu fara baza legala de dansa .Culpa secundara apartine asociatiei care detine obligatia in cazuri speciale,sa se lamureasca cu responsabilitatile de plata ale apartamentului,sa se asigure de legalitatea consumurilor si a inregistrarilor acestora si nu in ultimul rand de impunerea la plata lunara a c/v consumuri reale.La dvs deja este o brambureala ,sunteti contorizat la un sistem de alimentare apa +caldura la care sustineti ca va-tidebarnsatt ,dar totodata sustineti ca apa calda si caldura beneficiati..Pai sa ne fie cu iertare ca sa aveti apa calda ,obligatoriu trebuie sa detineti sursa apa rece care functie de interesele si posibilitatile dvs o transformati si a aduceti la nivelul exigentelor dvs .Aici intervine partea delicata si hilara ,consumati apa rece dar care nu mai este contorizata pentru ca v-ati debransat ,chiar daca detineti contoare In condominium ,asta este legea majoritatea dispune ,iar daca dvs a-ti hotarat unilateral sa va debransati,totusi nu trebuie sa impovarati nejustificat pe aceia corecti care mai detin si contoare.Practic dvs de ce va-ti debransat,nu datorita nemultumirilor referitoare la plata c/v consumuri ?Hotarati-va pe ce formula continuati beneficiarea de apa rece +caldura si ulterior reglementati /actualizati restantele fata de asociatie.In cazul dvs asociatia are dreptate sa impuna la pausal consum apa,atata timp cat in fapt consumati apa rece ca generator de apa calda+caldura.Sa incercam sa fim intai noi corecti dupa care sa ridicam suspiciuni privitoare la ceilalati .Succes!

Alte discuții în legătură

Consum pausal marida marida Pentru o asociatie de proprietari din Bucuresti, care este consumul pausal pentru apartamentele necontorizate la apa rece si apa calda? Exista o lege in care ... (vezi toată discuția)
Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)
Scoatere intretinere VogueO VogueO Buna ziua! Daca am restanta de 2000 de lei la intretinere, pot solicita debransarea? Mentionez ca nu mai locuiesc in apartament de 4 luni (trec saptamanal ... (vezi toată discuția)