locuiesc cu mama soacra care are un drept de abitatie viagera, de trei ani prin rude ,,bine voitoare" aceasta nu mai vrea sa-si plateasca partea ei de intretinere ca sa fie mai categorica aceasta plateste la asociatia de locatari cite 20 de lei pe luna cind si cind cu acordul asociatiei fara acordul meu. mentionez ca sunt debransat de la apa calda caldura gaze toate acestea facindu-se prin forte propri, desi am tolerat aceasta situatie am fost dat in judecata de asociatia de propietari si pus sa platesc in locul ei suma restanta .
va rog sa-mi spuneti ce pot face si cum ?eu ma gindesc la chemare-a in judecata pentru obligatia de a face :">
sa inteleg ca nu pot face nimic in continuare ,degeaba discut cu asociatia ,inca nu pricepe si trebuie dati cumva in judecata ca sa se lamureasca lucrurile iar soacra data si ea in judecata pentru plata intretinerii.
Ma bucur ca ati reusit sa intelegeti situatia ,defapt incerc sa ma consult si sa ascult pareri din mai multe parti pentru a lua pe viitor o decizie corecta zic eu .In ceea ce priveste oameni care-si baga nasu unde nu le fierbe oala sau mai bine zis binevoitori sunt peste tot probabil le trebuie gropamin clopotamin si mult namol vreo doi metri ,dar asta e viata trebuie sa patim si sa trecem si prin asa ceva ,ce nu ne doboara ne face mai puternici .
vreau sa intelegeti ca trebuie pusa la punct si asociatia de propietari pentru ca acestia sa-mi recunoasca dreptul de proprietate al apartamentului si dreptul de a lua decizi cu privire la apartament ,cit si soacra care are obligatii ce decurg prin abitatia viagera ,,,De retinu este faptul ca daca nu ma loveam de aceste probleme nu ceream sfatul nimanui finca nu era nevoie si doresc ca si alti care ajung in aceasi situatie sa aiva un reper .
Multumesc pentru intelegere
Dv. trebuie sa faceti demersurile necesare in cadrul asociatiei astfel incat proprietar al apartamentului sa fiti trecut Dv, nu si soacra. In aceasta calitate sunteti obligat sa platiti intretinerea la administratie in cota intreaga, sa declarati indecsii pe care ii aveti la ce contoare aveti. In cazul in care va inregistrati cu restante veti fi Dv actionat in judecata de catre asociatie. Deci va veti bucura de drepturile pe care le are un proprietar in asociatie, dar veti avea si obligatii exclusive.
Problema cu soacra este absolut personala si nu are nici in clin, nici in maneca cu asociatia. Dv. puteti sa o dati in judecata pe soacra daca in contractul de vanzare-cumparare sau in vreo anexa sau alt act se prevede ce cota-parte din cheltuieli are de platit, altfel, nu vad cum ati putea emite pretentii.
Nu inteleg cum soacra Dv ar putea sa mai vanda o data apartamentul de vreme ce Dv. sunteti proprietarul acestuia..??? Chiar si daca ar avea o cota-parte din dreptul de a vinde tot nu l-ar putea vinde in afara vointei Dv.
incurcate sunt caile domnului"
asta a dorit sa faca si pentru stinta dv. se face asfel ,invatata de avocati mai in virsta ,,,te da in judecata pentru o fapta minora (ca nu are acces la debara ")arata ca-si plateste printr-o adeverinta fabricata intretinerea cota ei asa zisa ,apoi cere rezilierea contractului pe motiv ca nu-i dai accesul la camara si cere despagubiri pentru abitatie viagera .asta va transmit din proprie experienta va stau la dispozitie si cu acte
daca te prinde si pe o perioada cind esti strimtorat de banci sau altele ai pus-o in fericire trebuie sa ti piept la banci sa-ti intreti copilul si sa faci fata cu avocati basca uni dusi rau de tot cu pluta alti fara sa respecte contractul si esti ajuns in strada cu familie cu tot din cauza unei nebune care mai vrea bani de italia pentru inca vreo 2 ani
#-oproblema este ca doresc sa-mi recuperez pagubele pricinuite de acestia si sa fie in imposibilitatea de a mai face vreo data asa ceva .finca asfel dupa vreo doi ani iar se va repeta si se inchide iar cercul viicios :stunned:
Buna seara.Intradevar probleme majore in sanul familiei,unde fiecare incearca sa-si impuna suprematia si sa castige ,iar soacra ...fara comentarii.Vedeti dvs cand va-ti asumat responsabilitatea preluarii obligatiei de intretinere,in circumstantele in care eventual aveati stiinta despre manifestarile si frecusurile cu soacra...implicit va-ti asumat si consecintele.Indiferent de afinitatile si frecusurile intre membrii familiei,asociatia,legal nu poate ridica pretentii decat impotriva aceluia sau acelora care detin calitatea de proprietari,eventualele sume restante putand fi recuperate inclusiv prin promovarea de actiuni catre instanta de judecata .Aspectele relatate de catre dvs ca existente in sanul familiei sunt nerelevante in raport de calitataea si obligatiile dvs fata de asociatia de proprietari.
Pentru a preveni un consum nervos suplimentar,eventual inclusiv unul financiar,se impune a desfasura diligente de solutionare amiabile cu asociatia,care legal are "nespe" drepturi inclusiv privilegiu imobiliar-doamne fereste.Lamuriti definitiv cu asociatia obligatiile financiare ce va revin si mai bine acceptati o esalonare de cote parti,astfel ca intr-un interval comun acceptat sa se stinga debitul realizat.Pentru pastrarea resurselor personale ,faceti efortul de a va achita in principal obligatiile fata de asociataie,si ulterior si cele din sanul familiei,pentru a nu ajunge in situatii intradevar delicate .Succes ,si din discutii preluati informatiile pe care le apreciati in favoarea dvs,eliminand micile rautati inerente .
ma simt jignit de anumite persoane pentru cara asociatia de proprietari este mai presus de dreptul de proprietate ,de a dispune de el asa cum doresc suntem in democratie si in anul 2009 trezitiva si nimeni si nimic nu poate sa-ti impuna ce trebuie sa faci cu casa ta sau in casa ta atita timp cit se respecta legea casa mea nu este parte comuna a blocului asociatia se opreste la apometrele care indica consumul restul in casa cit spal cita apa beau sau etc este problema mea
obligatia lor este sa-mi recunoasca dreptul de proprietar si vointa mea ,
nu ma mira ca la cele mai multe blocuri sunt pensionari in asociatie care stau in fata blocului si numara piinile cu care vi de la piata birfa la modul barbar si amestecul in treburile familiare la ordinea zilei .suntem romanii.ne meritam soarta treba cu sa moara capra vecinului nu mai tine sa moara vecinu sa-i iau eu capra e la ordinea zilei .si mai plingeti de ce ne merge asa bine in tara de ce justitia nu-si face treaba ,sau de ce ultimul avocat sa lasat mituit de partea adversa halal sa ne fie
daia neamtu e cu 80 de ani inaintea noastra ca stie fiecare de patratica lui si nu-l intereseaza ce face vecinu in casa cite kile de friptura a facut pe gratar de unde are bani etc
Consum pausal
marida
Pentru o asociatie de proprietari din Bucuresti, care este consumul pausal pentru apartamentele necontorizate la apa rece si apa calda? Exista o lege in care ... (vezi toată discuția)
Scoatere intretinere
VogueO
Buna ziua!
Daca am restanta de 2000 de lei la intretinere, pot solicita debransarea? Mentionez ca nu mai locuiesc in apartament de 4 luni (trec saptamanal ... (vezi toată discuția)