locuiesc cu mama soacra care are un drept de abitatie viagera, de trei ani prin rude ,,bine voitoare" aceasta nu mai vrea sa-si plateasca partea ei de intretinere ca sa fie mai categorica aceasta plateste la asociatia de locatari cite 20 de lei pe luna cind si cind cu acordul asociatiei fara acordul meu. mentionez ca sunt debransat de la apa calda caldura gaze toate acestea facindu-se prin forte propri, desi am tolerat aceasta situatie am fost dat in judecata de asociatia de propietari si pus sa platesc in locul ei suma restanta .
va rog sa-mi spuneti ce pot face si cum ?eu ma gindesc la chemare-a in judecata pentru obligatia de a face :">
Ptr dynsky.Prin opiniile exprimate ,dovediti necunoasterea legi si normelor care guverneaza activitatea in cadrul asociatiilor de proprietari.Concret nu cunoastetoi drepturile si obligatiile legale care va revin ca si proprietar in cadrul asociatiei de proprietari si nici consecintele la care va supuneti in eventualitatea incalcarii obligatiilor ce va revin.
Asociatia are obligatia sa primeasca orice suma finanaciara achitata aferent spatiului asupra caruia figurati drept proprietar.;asociatia prin casier detine obligatia legala sa primeasaca si sa elibereze document justificativ pentru orice suma financiara achitata indiferent de modalitate cont,mandat terte persoane.Opinia dvs cu "incalcarea dreptului de proprietate "este total eronata si nu se regaseste in cazul dvs.Este adevarat va confruntati cu o sitiuatie generata din interior,nelamurita cu asociatia.Incercati,pemntru a preintampina situatii intradevar delicate,chiar neplacute, solutionati amiabil cu asociatia restanta cu care va inregistrati.Nu de alta dar vine perioda de iarna ,eventuale mariri de costuri utilitati si picatura cu picatura se face mare...Chiar daca soacra a achitat o cota parte consum apa,suma a acoperit o parte din consumul cu care a-ti fost inregistrat.Indiferent cum incercati sa solutionati,legal este intai plata ,concomitent cu eventuala contestare a valorii,la care presedintele de asociatiei are obligatia legala sa va raspunda urgent (daca are chef...) Inclusiv in instanta,puteti sa va confruntati cu surprize,surprize si mai bine ,platiti acum vara .Succes!
pentru inocentta sigur ati citit legea 230/2007 presupun ca pot veni sa va platesc eu intretinerea casierul sa-mi elibereze
chitanta pe numele meu ,apoi o adeverinta si sa va dau in judecata pentru inselaciune nu vreti sa -mi vindeti apartamentul promis ? ce ziceti sigur stiti ce vorbiti in legea contabilitatii scrie clar facturile se elibereaza pe numele posesorului de contract ,cite legi incalcati in numele asociatiei ,intrati in legalitate doriti respect atunci tratati cu respect.sigur sunteti administrator .hot.1588/2007art12 lit c si d art 37 parag.1art 39 pct 1 si 2
sper sa va lamureasca aceste indicatii
Da, puteti veni sa imi platiti intretinerea mea daca doriti, chiar as fi bucuros. FACTURILE se elibereaza posesorului de contract nu CHITANTELE. Acestea se elibereaza persoanei care plateste efectic - acolo scrie s-a incasat de la ..... Se poate la fel de bine ca eu sa va platesc intretinerea dumneavoastra prin OP fara sa mai am nevoie de nici o chitanta. Nu este nimic in neregula cu cele aratate de mine. Cred ca am fost suficient de explicit.
cele aratate de dumneavoastra sunt perfect corecte
Eu inteleg ca autorul topicului se refera la pausal, adica juma-juma cu soacra, deh. Si raspunsul pentru dumnealui a fost dat si mai sus, doar ca trebuie sa-l si citeasca. Asociatia nu defalca cheltuielile unui apartament pe colocatari, ca nu e treaba ei sa se amestece in treburile unei familii. Ca a primit suma partiala din cota de intretinere, nici asta nu e gresit, dar atat. Nu se-apuca administratorul sa faca socoteala in cadrul unei familii cat plateste sotul, cat sotia, cat soacra, cat cumnatul. Ati inteles @dynsky?
Consum pausal
marida
Pentru o asociatie de proprietari din Bucuresti, care este consumul pausal pentru apartamentele necontorizate la apa rece si apa calda? Exista o lege in care ... (vezi toată discuția)
Scoatere intretinere
VogueO
Buna ziua!
Daca am restanta de 2000 de lei la intretinere, pot solicita debransarea? Mentionez ca nu mai locuiesc in apartament de 4 luni (trec saptamanal ... (vezi toată discuția)