locuiesc cu mama soacra care are un drept de abitatie viagera, de trei ani prin rude ,,bine voitoare" aceasta nu mai vrea sa-si plateasca partea ei de intretinere ca sa fie mai categorica aceasta plateste la asociatia de locatari cite 20 de lei pe luna cind si cind cu acordul asociatiei fara acordul meu. mentionez ca sunt debransat de la apa calda caldura gaze toate acestea facindu-se prin forte propri, desi am tolerat aceasta situatie am fost dat in judecata de asociatia de propietari si pus sa platesc in locul ei suma restanta .
va rog sa-mi spuneti ce pot face si cum ?eu ma gindesc la chemare-a in judecata pentru obligatia de a face :">
Din pacate nu este raspunsul ce-l doream, dar stiu in ce directie sa continui relatia cu asociatia pentru a nu cadea in penibil.
Multumesc pentru informatie.
@Laurc1
Haideti sa lamurim cateva aspecte:
1 - ati primit (in posta) preavizul de 5 zile prevazut de art. 15 L230/2007 in care erati instiintat de acea inspectie?
2 - pentru afisul "toti locatarii ce nu au permis verificarea contoarelor de apa , vor plati consumul de apa in regim pausal" exista o hotarare a AG sau CE? Daca nu vi se raspunde la aceasta intrebare faceti o cerere catre Presedintele Asociatiei in care solicitati respectiva hotarare(neaparat statutara) in baza art. 10 din L230 (Proprietarii au dreptul sa cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei şi au acces, la cerere, la orice document al acesteia.) la care este obligat sa va raspunda in termen de maxim 7 zile de la inregistrare.
3- cand v-ati intors cui ati inmanat citirea indexilor pentru lunile precizate?
4 - aveti cel putin 80% din proprietari(vecini) "contorizati"?
Dupa ce lamuriti aceste aspecte mai discutam.
Ignorati comparatia cu energia electrica pentru ca este irelevanta si nu se plateste pausal(cand nu sunteti gasit acasa ci se tarifeaza dupa tipul de abonament si nr. de kw inclusi). In plus la Electrica puteti comunica indexul si telefonic in ziua in care se anunta "citirea contoarelor"!;)
observ ca ati sarit pe @laur ca ulii, acuzindu-l voalat de reaintentie din cauza faptului ca nu a fost acasa la verificarea contoarelor.
omul a spus clar ca a fost plecat din localitate cind s-a afisat textul la avizier si cind s-a facut verificarea propriu-zisa. la intoarcerea din concediu era normal sa nu mai existe anuntul de verificare, in acest fel nestiind ca s-a recurs la aceasta procedura. nu este nici vina asociatiei, dar nici vina lui laur pentru acest lucru. stau acum si ma intreb ... daca exista un apartament al unei persoane plecate o perioada mai lunga din localitate si a facut cerere in acest sens la asociatie, tot la pausal va pune consumul de apa, desi exista o persoana care are grija de apartament si pune lunar indecsii si plateste intretinerea in contul celui plecat, fara a locui acolo ? persoana aceasta care are grija de apartament poate ca nici ea nu a apucat sa vada acel anunt (este vorba de 5 zile, iar daca ar veni mai des sigur s-ar gasi cineva sa il puna la intretinere doar din cauza ca vine sa vada ce este cu casa), asa cum a patit si @laur.
mergeti si rugati-i sa vina sa faca verificarea si, daca nu or sa doreasca sa faca acest lucru, este clar reavointa si intentie de a gasi pe cineva pe spatele cui sa puna in circa "pierderile" de apa
Laurc1 .Emit raspunsul ,aflandu-ma anterior intr-o situatie similara dvs.
Instanta de judecata in conditiile probarii cu documente a existentei de aparate de contorizare consum individual,legal montate si in perioada de valabilitate,a apreciat drept netemeinica si nelegala masura dispusa de asociatia de proprietari ,respectiv de a calcula consumul individual in sistem pausal .
Pentru evitarea oricaror neplaceri,este de preferat contactarea asociatiei,acordul pentru verificarea instalatiei +contoare .
deci puctual:
1.Avizarea s-a facut cu 2 zile inainte de verificare-prin anunt afisat la avizier (in aceea seara tranzitam locuinta de la mare in drum spre munte)
2.Hotararea a fost luata in sedinta comitetului executiv.
3.Indexul l-am lasat ca de obicei in cutia postala a asociatiei, in seara in care a fost pus anuntul(25.06.09)-am revenit la domiciliu la data de 04.07.09.
4.Da.Doar 2 sau 3 apartamente din totalul de 66 nu sunt contorizate.
Am citit legea si normele de aplicare,dar nu am gasit nimic clar despre situatia in care ma aflu.
Consum pausal
marida
Pentru o asociatie de proprietari din Bucuresti, care este consumul pausal pentru apartamentele necontorizate la apa rece si apa calda? Exista o lege in care ... (vezi toată discuția)
Scoatere intretinere
VogueO
Buna ziua!
Daca am restanta de 2000 de lei la intretinere, pot solicita debransarea? Mentionez ca nu mai locuiesc in apartament de 4 luni (trec saptamanal ... (vezi toată discuția)