avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administratia de proprietari are dreptul sa-mi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administratia de proprietari are dreptul sa-mi factureze pausal apa rece avind in vedere ca sunt contorizat

locuiesc cu mama soacra care are un drept de abitatie viagera, de trei ani prin rude ,,bine voitoare" aceasta nu mai vrea sa-si plateasca partea ei de intretinere ca sa fie mai categorica aceasta plateste la asociatia de locatari cite 20 de lei pe luna cind si cind cu acordul asociatiei fara acordul meu. mentionez ca sunt debransat de la apa calda caldura gaze toate acestea facindu-se prin forte propri, desi am tolerat aceasta situatie am fost dat in judecata de asociatia de propietari si pus sa platesc in locul ei suma restanta .
va rog sa-mi spuneti ce pot face si cum ?eu ma gindesc la chemare-a in judecata pentru obligatia de a face :">
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:33, 3 Septembrie 2009
felix34 a scris:

mergeti si rugati-i sa vina sa faca verificarea si, daca nu or sa doreasca sa faca acest lucru, este clar reavointa si intentie de a gasi pe cineva pe spatele cui sa puna in circa "pierderile" de apa

Iar eu am scris ceva mai devreme , tot in final ca si dl. Felix:
Incercati sa mergeti la administrator , stabiliti de comun acord verificarea si o sa platiti conform consumului dat de apometrul dv. incepand cu luna urmatoare.

Parca seamana , fara a fi exact la fel. Oricum cam aceasta ar trebui sa fie actiunea dv., sa discutati cu administratorul si poate se rezolva chiar si cu o regularizare a consumului trecut deja pausal, platind mai putin sau deloc in lunile urmatoare pana la ajungerea la consumul adevarat al dv. conform indexului.
Bun.
Avizarea trebuia facuta cu un minim de 5 zile inaintea inspectiei(cf. art.15 din L230/2007)
In Normele de aplicare sunt precizate exact modalitatile de repartizare a cheltuielilor pe consumuri individuale.
[EDITAT-offtopic]
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2009
ContSters20980, utilizator
Laurc1
Am citit legea si normele de aplicare,dar nu am gasit nimic clar despre situatia in care ma aflu.
Poti sa citesti Lg.230/2007 si Normele " pe lat, pe lung, pe muchie" si vei descoperi ca incoerenta este insusirea predominanta.
Legea 230/2007 ne ofera cadrul general in care trebuie sa functioneze asociatiile de proprietari. Norma de aplicare vine cu precizari mult mai clare si la obiect. Dar atat legea cat si normele dau libertate asociatiilor de proprietari sa adopte, in cadrul adunarilor generale si/sau la nivelul comitetului executiv, reguli de functionare, regulamente, programe, etc.
Asa se poate adopta sistemul propriu de penalizari, regulamentul de ordine interioara, programul de liniste, regulamentul de repartizare a consumului de apa sau alte consumuri, etc.
Raspunsul la intrebarea daca "administratia de proprietari are dreptul sa-mi factureze pausal apa rece avind in vedere ca sunt contorizat " poate fi afirmativ sau negativ in functie de adoptarea legala a acestor hotarari in asociatia dv.
mai recititi legislatia.si veti afla cum se calculeaza fiecare cheltuiala.Apoi ,la nivelul comitetului executiv ,nu se hotaraste nimic,acesta asigura realizarea sarcinilor propuse in adunare gen.Iar adunarea generala,nu poate .....sistemul propriu de penalizari, regulamentul de ordine interioara, programul de liniste, regulamentul de repartizare a consumului de apa sau alte consumuri, etc. decat respectand dispozitiile legale. Facturarea pausala este o ilegalitate,in cazul cand exista apometre... Si faptul ca nu v a plati cateva luni pana la ajungerea la consumul adevarat al dv. conform indexului. ..este legala? Si cum seprocedeaza in cazul cand nu a platit pe ultima luna apa...va plati penalizari pt acea suma trecuta in plus?

Alte discuții în legătură

Consum pausal marida marida Pentru o asociatie de proprietari din Bucuresti, care este consumul pausal pentru apartamentele necontorizate la apa rece si apa calda? Exista o lege in care ... (vezi toată discuția)
Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)
Scoatere intretinere VogueO VogueO Buna ziua! Daca am restanta de 2000 de lei la intretinere, pot solicita debransarea? Mentionez ca nu mai locuiesc in apartament de 4 luni (trec saptamanal ... (vezi toată discuția)