avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administratia de proprietari are dreptul sa-mi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administratia de proprietari are dreptul sa-mi factureze pausal apa rece avind in vedere ca sunt contorizat

locuiesc cu mama soacra care are un drept de abitatie viagera, de trei ani prin rude ,,bine voitoare" aceasta nu mai vrea sa-si plateasca partea ei de intretinere ca sa fie mai categorica aceasta plateste la asociatia de locatari cite 20 de lei pe luna cind si cind cu acordul asociatiei fara acordul meu. mentionez ca sunt debransat de la apa calda caldura gaze toate acestea facindu-se prin forte propri, desi am tolerat aceasta situatie am fost dat in judecata de asociatia de propietari si pus sa platesc in locul ei suma restanta .
va rog sa-mi spuneti ce pot face si cum ?eu ma gindesc la chemare-a in judecata pentru obligatia de a face :">
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:33, 3 Septembrie 2009
edx a scris:

dynsky a scris:

asociatia nu percepe mai multi bani decit scrie pe contoare ci doar defalcheaza pausal pe nr de persoane din apartament meu cum bine ai zis fara acordul meu si in necunostinta de cauza acestia nu stiu cita apa am consumat eu sau soacra nevasta copilu etc

Ca sa fie clar pentru toti de pe topic. In aceasta situatia asociatia isi depaseste atributiile ei - nu este in sarcina sa sa imparta cheltuielile intr-o familie.

Pai chestia asta s-a spus de prin pagina 2 si ajunseram sa batem apa-n piua pana la pag.6
pentru anumite persoane este foarte greu sa inteleaga
Ptr dynsky.Dynsky a scris "tocmai ma pregatesc sa dau in judecata a d m i n i s t r a t i a si soacra si doresc sa fiu confruntat cu toate datele si probleme;le posibile si imposibile" .Ulterior se respecta prea mult pe sine si in special pe aceia carora le solicita ajutorul si parerea,pe care ii si jigneste,declarand ca "gandesc pe langa".Domnule dynsky pe langa vastele cunostiinte legale,detineti o doza impresionanta de frustari si orgolii care va orbesc sa mai sesizati si realitatea ,reprezentata de faptul ca problema initiata de dvs se datoreaza exclusiv lipsei de intelegere,refuzului de solutionare amiabila in familie si cu asociatia.Dupa dvs de vina este numai soacra si numai asociatia,nu de alta dar dvs sunteti proprietar de contoare,cunoasteti toate articolele si paragrafele....oricum dvs le stiti pe ale dvs,restul care incearca cu respect si cu bun simt sa va indrume ,gandesc pe langa. Succes sa-i dovediti incompetenti pe toti .
Am aceeasi problema cu asociatia si pausalul si daca-mi permiteti am ridic problema mea in acest topic.
In luna mai 2009 s-au schimbat membrii comitetului, iar la sfarsitul lunii iunie 2009 au trecut la verificarea contoarelor de apa de apartament.La acea data fiind in concediu (plecat din localitate),in apartamentul meu nu s-a facut acea verificare.
Ulterior s-a afisat la avizierul asociatie instiintarea "toti locatarii ce nu au permis verificarea contoarelor de apa , vor plati consumul de apa in regim pausal", ceea ce s-a intamplat in cazul meu, desi sunt contorizate consumurile de apa si am lasat indexul in cutia postala a asociatiei la data de 30 iunie 2009.De atunci n-am mai fost avizat cu privire la verificarea contoarelor, iar la calculul cotelor de intretinere nu s-a tinut cont de consumul meu de apa contorizat(atat pt. iunie cat si pt iulie), ci au fost calculate la fel ca la apartamentele necontorizate.
Este legala aceasta decizie a asociatiei?
Decizia de a trece pausal apa consumata este legala daca asa s-a hotarat in adunarea generala sau prin decizia comitetului. Am inteles ca ati fost in concediu , dar cand v-ati intors , oare nu era de datoria dv sa treceti pe la asociatie si sa stabiliti cu administratorul o data cand sa vina sa verifice apometrele ?
Comparati si dv aceasta situiatie cu actiunea furnizorului de energie electrica: acesta trece odata la 6 luni sa verifice si sa regularizeze consumul , dar daca nu va gaseste acasa va trece pausal in continuare chiar daca dv consumati mai putin. Pentru a regulariza consumul de energie trebuie sa va duceti dv la ei sa-i invitati acasa .
Acum dv asteptati sa fiti din nou avizat ? Si iar nu o sa fiti acasa pentru ca ora si data poate nu se potriveste cu activutatea dv. Incercati sa mergeti la administrator , stabiliti de comun acord verificarea si o sa platiti conform consumului dat de apometrul dv. incepand cu luna urmatoare.
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2009
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Consum pausal marida marida Pentru o asociatie de proprietari din Bucuresti, care este consumul pausal pentru apartamentele necontorizate la apa rece si apa calda? Exista o lege in care ... (vezi toată discuția)
Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)
Scoatere intretinere VogueO VogueO Buna ziua! Daca am restanta de 2000 de lei la intretinere, pot solicita debransarea? Mentionez ca nu mai locuiesc in apartament de 4 luni (trec saptamanal ... (vezi toată discuția)