avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administratia de proprietari are dreptul sa-mi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administratia de proprietari are dreptul sa-mi factureze pausal apa rece avind in vedere ca sunt contorizat

locuiesc cu mama soacra care are un drept de abitatie viagera, de trei ani prin rude ,,bine voitoare" aceasta nu mai vrea sa-si plateasca partea ei de intretinere ca sa fie mai categorica aceasta plateste la asociatia de locatari cite 20 de lei pe luna cind si cind cu acordul asociatiei fara acordul meu. mentionez ca sunt debransat de la apa calda caldura gaze toate acestea facindu-se prin forte propri, desi am tolerat aceasta situatie am fost dat in judecata de asociatia de propietari si pus sa platesc in locul ei suma restanta .
va rog sa-mi spuneti ce pot face si cum ?eu ma gindesc la chemare-a in judecata pentru obligatia de a face :">
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:33, 3 Septembrie 2009
in anul 2005 apartamentul a fost debransat de la gaze apa calda caldura,doar apa rece a ramas bransata dar si aceasta este contorizata ,restul de apa calda caldura si curent le platesc din proprile resurse singur.
administratia fara acordul meu desi eu sunt contorizat pe apa rece acestia i-mi imparte consumul de apa rece al apartamentului fara acordul meu pausl cu al soacrei desi nu exista nicio contributie a acesteia. Daca doream o impartire printr-o cerere se putea face defalcarea a intretinerii cu acordul meu pe apartament numai ca soacra a dorit sa plateasca intretinerea singura dupa care ulterior a platit-o sporadic apoi deloc .eu am platit mai departe celelalte utilitati si in locul ei ,gaze ,curent ,apa calda ,caldura etc
intrebarea este are dreptul asociatia sa imparta consumul de apa rece pe apartamentul meu fara acordul meu atita timp cit eu sunt contorizat, fara acordul meu dat pentru defalcarea intretinerii.
Dupa multa brambureala pe topicul asta se intrevede in final "problema" (sau cel putin asa am descoperit-o eu). La apartamentul in cauza se plateste direct gazul (si in consecinta apa calda, caldura furnizate probabil de o CT murala). La asociatie este contorizat consumul de apa rece. Dar (si aici apare problema) asociatia nu impune plata acestui consum catre dumneavoastra ca proprietar ci il imparte (imparte pausal consumul masurat de contor) intre proprietar (dumneavoastra) si detinatorul uzufructului viager (soacra) astfel incat fiecare sa isi plateasca cota parte. Daca aceasta este situatia raspunsul este NU, asociatia va afisa un consum si un cost aferent apartamentului nu aferent fiecarei persoane care locuieste acolo. Si chiar daca ar fi afisat 2 sume ce v-a oprit pe dumneavoastra sa le platiti pe amandoua? Sunteti proprietarul totusi. Si sa nu spuneti ca nu vor sa incaseze banii de la dumneavoastra.
Cum dumneavoastra sunteti proprietarul aveti obligatia de a plati intretinerea si daca cumva in contractul de vanzare-cumpararea cu clauza de uzufruct viager este prevazuta plata unei cote parte de catre soacra va indreptati asupra acesteia pentru recuperarea acestei parti.
Asteptam lamuriri si clarificari (si incercati sa scrieti mai logic si sa explicati exact situatia).
edx a scris:

Dupa multa brambureala pe topicul asta se intrevede in final "problema" (sau cel putin asa am descoperit-o eu).
Asteptam lamuriri si clarificari (si incercati sa scrieti mai logic si sa explicati exact situatia).

Va admir daca ati priceput. Se pare ca ramane valabila ultima fraza. Si eu astept.
Eu inteleg ca autorul topicului se refera la pausal, adica juma-juma cu soacra, deh. Si raspunsul pentru dumnealui a fost dat si mai sus, doar ca trebuie sa-l si citeasca. Asociatia nu defalca cheltuielile unui apartament pe colocatari, ca nu e treaba ei sa se amestece in treburile unei familii. Ca a primit suma partiala din cota de intretinere, nici asta nu e gresit, dar atat. Nu se-apuca administratorul sa faca socoteala in cadrul unei familii cat plateste sotul, cat sotia, cat soacra, cat cumnatul. Ati inteles @dynsky?
Buna seara.A-ti comunicat ca soacra,cand si cand achita c/v consum personal apreciat.Pe chitanta eliberata de catre casier,ce nume este mentionat ? Legal,periodic locatarii detin obligatia sa comunice indexul consumurilor utilitatilorindividuale.A-ti precizat ca detineti contor apa rece,restul apa calda+caldura fiind realizate exclusiv conditionat de interesele si necesitatile dvs.Pai daca aveti un singur contor apa rece este f.f greu de contorizat ,cantitatea distincta reprezentata de linguritele de apa rece necesara la facut cafea,ciorba si cantitatea individual utilizata pentru necesitatile fiziologice .Sustinerea conform careia "asociatia imi imparte consumul de apa rece al apartamentului pausal cu al soacrei " este eronata ,intrucat dvs ,periodic comunicati total mc apa rece ,nu aveti posibilitatea tehnica de contorizare consumuri individuale - socra,respectiv restul membrilor familiei .Ca sa scapati de problemele cu asociatia,in calitatea de proprietar responsabil detineti obligatia sa achitati in termen legal c/v consumuri aferent apartament.In eventualitatea in care evidentiati neclaritati referitor la exactitatea valorilor,
impunerea de valori suplimentare si eventual nejustificate,conform disp in vigoare aveti dreptul legal ca si proprietar sa solicitati asociatiei lamurirea aspectelor ,inclusiv contestarea oficiala a valorilor impuse la plata.Sustinerea dvs conform careia "daca doream o impartire..se putea face defalcarea intretinerii"nu poate fi impusa asociatiei de proprietari,deoarece aceasta nu are calitatea sa se implice in interiorul familiei privitor la responsabilitatea platii ,care revine exclusiv proprietarului,indiferent de beneficiarul real,chirias,soacra,etc

Alte discuții în legătură

Consum pausal marida marida Pentru o asociatie de proprietari din Bucuresti, care este consumul pausal pentru apartamentele necontorizate la apa rece si apa calda? Exista o lege in care ... (vezi toată discuția)
Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)
Scoatere intretinere VogueO VogueO Buna ziua! Daca am restanta de 2000 de lei la intretinere, pot solicita debransarea? Mentionez ca nu mai locuiesc in apartament de 4 luni (trec saptamanal ... (vezi toată discuția)