elga50 a scris:
J H a scris:
Interesanta discutie...
Altminteri... multe din sfaturile de aici duc direct la savarsirea infractiunii de violare de domiciliu...
Si ma indoiesc ca politistul ar inghitii asta fara sa faca nimic...
Domiciliul cui e violat? Ca politistul nu avea domiciliul declarat niciunde ca fiind la adresa cu pricina?
Al politistului evident...
Iar pentru a exista infractiunea de violare de domicilu nu trebuie sa fie un domiciliu declarat... nici macar nu trebuie sa aiba vreun drept asupra locuintei respctive.
Este suficient daca a locuit acolo o bucata de timp (de regula de la 3 luni in sus) astfel incat sa existe elementul de stabilitate in locuinta respectiva...
Iar aici este mai mult decat evident ca polititstul a locuit acolo chiar pe baza unui drept.. conferit de contractul ala, ce fel de contract o fi fost (incheiat verbal.. e valabil). A platit chiar si chirie pentru un timp... este locuinta lui!
Chiar daca acel contract de inchiriere a fost reziliat... din cauza de neexecutare sa spunem..
Proprietarul are la dispozitie mijloace de drept care deja au fost amintite aici.
E drept ca asta va dura poate chiar ani de zile, insa ne place sa spunem ca traim intr-un stat de drept!
Iar stat de drept inseamna ca legea se respecta chiar si cand nu ne place...
Pentru dan76: daca dvs imi spuneti: vresti sa stati in aparatamentul asta?
Platiti 300 de euro pe luna!
Iar eu zic: da, platesc!
Prin acest da am acceptat oferta dvs astfel incat contractul de inchiriere a fost incheiat verbal...
Faptul ca trebuie inregistrat la finante nu este o conditie de valabilitate a contractului... Forma asta priveste latura referitoare la dreptul public al contractului (impozitele), insa contractul incheiat intre noi exista: Dvs trebuie sa-mi predati locuinta, iar eu trebuie sa va platesc chiria.
Daca dvs nu-mi dati locuinta eu va pot da iin judecata. Am insa o problema: dovada!
Iar daca eu nu platesc chiria dvs puteti sa ma evacuati pe baza unui titlu executoriu... adica pe baza unei hotarari judecatoresti!
In nici un caz nu aveti dreptul sa intrati in apartament atat timp cat este folosit de mine!
PS daca eu nu m-am inregistrat ca locuind acolo am si eu o problema...cea descrisa de av. lascoschi! Insa asta nu afecteaza relatiile dintre mine si proprietar°!