@JH
1- nu exista ciontract de aia am si dat exemplul
2- spuneti ca proprietarul trebuie sa dovedeasca suma. Am dat acest exemplu pt ca sa intelegeti cum e cu intelegerile verbale. Pe de alta parte sa DOVEDEASCA chiriasul ca a fost o intelegere intre el si proprietar si ca nu a intrat prin efractie .
3- adica hotul se instaleaza la mine in casa de vcanta din Predeal, iar eu nu am drept sa=l dau afara pt ca intru la "violare de domiciliu, pentru ca este o infractiune care protejeaza libertate de a avea o viata privata"
hai sa presupunem ca aveti dreptate. Sunteti constient ca daca se ajunge la tribunal si cazul apare in mass media, politistul respectiv zboara din functie? Da, in ultima instanta ma bazez pe asa ceva.
sau refuzul de a le parasi la cererea acesteia, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 4 ani.
pai da, ii cer chiriasului sa paraseasca locuiinta si el nu vrea, el este cel incriminat. Si nu stiu unde ati vazut dvs in textul legii cuvantul "folosinta" .
Extrapoland cazul, eu ii imprumut cuiva o bicicleta, fara contract. Vreau sa-mi iau bicicleta inapoi si respectivul nu mi-o da spuanandu-mui ca trebuie sa-l dau in judecata. Bicicleta este rezemata de un gard in fiecare noapte, nelegata. E ilegal sa-mi iiau bicicleta inapoi? este exact aceeasi situatie