avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasul nu vrea sa plece din casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasul nu vrea sa plece din casa

Buna ziua,
o cunostinta de mea are o f mare problema. A primit un chirias, nu a intocmit niciun contract, ultima oara chiriasul a platit chiria in ianuarie in avans pt 2 luni.Deci din aprilie si pana acum nu a mai platit nimic, nu a platit nici curentul, vroiau astia de la Electrica sa taie lumina, a renuntat la telecablu, a schimbat yala (desi proprietarul nu l-a deranjat niciodata).

Culmea, din apriolie proprietartul nu s-a interesat de chirie , chiriasul mai intarziind maxim om luna cu plata chiriei. De doua saptamani insa, proprietaruil a vazut ca la asociatiae e de platit 30 milioane si asoc i-a pus in vedere sa plateasca altfel il da in judecata. Deci chiriasul nu a mai platit din vara trecuta nimic!

De doua saptamanai il cauta pe chirias la munca si nu e de gasit, ba e plecat pe teren etc. Oameni buni, tipul este politist!! Sa innebunesti de situatia asta nu altceva. Proprietarul s0a sud la usa, i-a l;asat scrisori, si la usa si in posta sa-l sune etc. Nimic!

A fost in audienta la seful lui, la comandant, ala a sfatuit-o sa nu sparga usa pt ca ar putea-o da in judecata. La fel a fost la avocat, avocatul a zis cam la fel (cica a ramas ca se mai gandeste la o solutie).

Vedeti voi, proprietyarul ar putea actiona in forta, dar daca iese scandal mare si se trezeste cu amenda pt ca nu a facut contract la AF. Nici macar nu a facut contract de mana.

V-as fi recunoscator pt un sfat cat de mic. Multumesc!

Haideti sa va dau un exemplu real in care nu m-am implicat din mai multe motive.Principalul motiv a fost ca nu m-a ascultat...
Niste persoane de etnie rroma au spart usa si s-au instalat intr-un apartament.Culmea este ca ii spusesem mai inainte omului sa inchirieze cumva, cuiva, ca sa nu aiba probleme...
Persoana proprietara era decedata si mostenitorul testamentar in loc sa-mi asculte sfatul si sa ne ocupam de ceea ce trebuia facut a stat fara sa faca nimic.
Pentru ca treaba sa fie si mai incurcata avea un testament olograf.
Persoanele de etnie rroma sustin ca au act...

A trecut mai bine de un an de la acel moment si inca nimic nou.Ei locuiesc acolo ( rromii evident).
S-a facut plangere la politie si nimic.

In cazul expus de mine, ar fi vorba de o infractiune daca chiar nu au un act dar e greu de stabilit acest lucru...pt ca eu cred ca au...( o hartie daca vreti)

domnule/doamna J H ...
daca eu reusesc sa intru in apartamentul dvs fara a forta usa, dvs veniti acasa si eu chem politia sustinind ca m-am inteles cu dvs asupra chiriei pentru apartamentului dvs printr-o intelegere verbala, oare o sa ma creada politia si o sa va dea papucii la o alta adresa in baza acestei intelegeri verbale ?
dan76, legea foloseste termenul: persoana care foloseste!

Eu am scris scurt: folosinta!

Iar exemplul cu bicicleta nu este identic, pentru ca bicicleta nu este o locuinta... ci o bicicleta!
Si nu exista niic un articol de lege care protejeaza folosinta unei biciclete insa exista violarea de domicilu care protejeaza folosinta locuintei. (viata privata!!!)

Iar daca dvs cereti politistulului sa paraseasca locuinta si el nu o face nu e violare de domiciliu, pentru ca dvs nu folositi locuinta efectiv!
Dvs sunteti proprietarul, insa cel care foloseste efectiv este politistul...
felix34 a scris:

domnule/doamna J H ...
daca eu reusesc sa intru in apartamentul dvs fara a forta usa, dvs veniti acasa si eu chem politia sustinind ca m-am inteles cu dvs asupra chiriei pentru apartamentului dvs printr-o intelegere verbala, oare o sa ma creada politia si o sa va dea papucii la o alta adresa in baza acestei intelegeri verbale ?

Politia poate venii daca eu sustin ca este violare de domiciliu.
Insa politia nu are dreptul sa va dea afara... daca eu nu fac plangere pentru violare de domicilu (fiind vorba de o locuinta pe care am folosit-o efectiv).
Insa dvs care sustineti ca aveti un contract de inchiriere va trebuie sa dovediti asta (proces civil).
Pentru a exista violare de domicilu eu trebuie sa dovedesc doar ca am folosit locuinta (drept penal!), de ex cu martori!
Sa nu uitam ca violarea de domiciliu se pedepseste cu inchisoare, astfel incat ati avea mari sanse sa parasiti locuinta mutandu-va in arestul politiei!

PS felix... suna tare ciudat domnule/dna JH:O
spune scurt JH.... sa nu fim de un formalism excesiv.. e un forum!:)
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2009
ContSters56778, utilizator
dan76
Alo, amice, la punctul 3 povestesti altceva. Ala la Predeal ti-a violat domiciliul. Nu e aceasi speta cu cea de la inceputul discutiei. Umbli cu fofarlica la pct.3 si ne bagi intr-o alta directie

Alte discuții în legătură

Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)
Proprietarul apartamentului dat in chirie sparge usa si intra in locuinta chiriasului marialexandru marialexandru locuiesc in chirie cu contract semnat din feb .toate bune cat timp am platit chiria la timp.apoi in lna mai am intarziat chiria si au inceput sa intre cu cheia ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în locul proprietarului. poate fi evacuat chiriașul din acest motiv? Danut92 Danut92 Buna ziua, ma numesc Dan, dintr-o greseala mama mea a semnat contractul de chirie pe data de 21.10.2017 ( neavand nici un drept de semnatura ), ea nevazand sa ... (vezi toată discuția)