Buna seara!
Ma bucur sa ma alatur formului acestui site. Este o idee excelenta cu atat mai mult cu cat sfaturile vin din partea unor persoane avizate pe care te poti baza.
Supun atentiei celor documentati urmatoarea situatie:
In urma cu 4 ani, am cumparat prin credit ipotecar un apartament. Creditul ipotecar isi are finalitate in anul 2017.
Intrucat anul acesta m-am casatorit, vreau sa stiu cat mai repede posibil daca, faptul ca plata restului de rate se face in timpul casatoriei, da vreun drept sotului asupra apartamentului in situatia unui eventual divort.
Ma ingrijoreaza teribil aceasta problema pentru ca am muncit foarte mult pentru achizitionarea si amenajarea apartamentului meu si n-as vrea sa ma trezesc ca mai are drept asupra lui si altcineva, chiar daca acel altcineva este chiar sotul meu.
Mentionez ca voi face o imputernicire la banca pe numele mamei mele pentru a plati ea ratele (din banii mei, clar), astfel ca va aparea pe chitanta ca a achitat rata mama mea, nu eu; asta ca sa nu se zica ulterior ca salariul meu s-a dus pe casa care e tot a mea.
Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat cert si mai ales sigur si legal, il asigur de toata consideratia mea. Cu multumiri,
Da, voi achita rata chiar din contul in care parintii mei mi-au depus suma de bani donata special pentru aceasta rata.
Multumesc din suflet. Astept in continuare sfaturi, daca mai aveti rabdare cu mine.
Parca platea mama din contul ei, acum nu mai e asa? Nu mai inteleg...
NU conteaza numai de unde platiti, v-am spus, depinde si de alte chestiuni si obiceiuri financiare... de rutina financiara.
Partaj
elena13
As dori un raspuns pentru urmatoarea speta: suntem divortati si acum suntem in proces de partaj. Parintii mei la un moment dat, in timpul casatoriei, mi-au dat ... (vezi toată discuția)
Partaj, credite
elenusht
Buna ziua,
Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Suntem in proces de divort eu si sotul meu. am incercat sa avem o mediere in ceea ce priveste bunurile insa ... (vezi toată discuția)