avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... clauza de neconcurenta intr-un contract de prestari ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

clauza de neconcurenta intr-un contract de prestari servicii

buna ziua,

am si eu o intrebare : poate fi inserata o asemenea clauza intr-un contract de prestari de servicii incheiat intre un SRL si o PFA? sau aceasta clauza tine strict de dreptul muncii (implicit de CIM)?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Dany15 , utilizator 12:35, 12 Aprilie 2010
din moment ce nu este un contract supus legilsatiei speciale din domeniul muncii, banuiesc ca nu sunt aplicabile prevederile Codului Muncii in ceea ce priveste termenul pentru care pot institui aceasta obligativitate si cred ca nu sunt tinuta nici de respectarea cunatumului indemnizatiei....
Asa este , insa se pot stipula alte mentiuni in caz de nerespectarea a acestei clauze
la ce fel de mentiuni faceti referire, mai exact? noi am inserat o clauza prin care spunem ca in caz de nerespectare a respectivei obligatii, prestatorul este obligat sa plateasca daune in cuantum de ....(suma se stabileste de la caz la caz)
Intr-adevar, la o astfel de mentiune ma gandisem si eu ... plata unor daune .... ar fi de preferat sa fie stabilita o suma fixa sau procentuala.
noi nu am stipulat plata nici unei indemnizatii in favoarea prestatorului pe toata perioada pentru care am impus aceasta obligativitate...este asta o problema? :sorry:

Alte discuții în legătură

Clauza de neconcurenta GeorgeG GeorgeG Buna ziua! In calitate de PFA am incheiat un contract de prestari servicii cu o societate. In contract era inclusa si clauza de neconcurenta pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de munca danielbratu danielbratu Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns, lucrez in vanzari si intr-un timp de cativa ani am realizat un portofoliu de clienti pentru respectiva societate, in ... (vezi toată discuția)
Clauze de neconcurenta si de confidentialitate intr-un contract comercial pe pfa dorincornea dorincornea Buna ziua, Intr-un contract dintre un PFA si o societate comerciala exista o clauza de neconcurenta valabila pe o perioada de timp dupa incheierea ... (vezi toată discuția)