In anul 2007 am cumparat un apartament cu 3 camere si un balcon de 19,54 metri patrati la parter. Anul acesta m-am hotarat sa il renovez dar culmea cand sa ajung la balcon m-am trezit cu Politia Locala la usa ca imi cere actele de la balcon respectiv autorizatia de construire .Mentionez ca acest balcon este trecut in contractul de vanzare-cumparare, este inscris in cartea funciara si este trecut in documentatia cadastrala dar are o rubrica la balcon (fara autorizatie) culmea este ca am eliberat si un certificat fiscal de la primarie in care din 2007 tot platesc impozit pentru aceste balcon si figureaza ca imobil construit. Acum Politia imi face un proces verbal de constatare in care imi solicita sa intru in legalitate prin desfiintare in termen de 30 de zile. Va rog daca puteti sa imi dati un sfat , pareri cum sa fac si ce sa fac ca nu as vrea sa raman fara acest balcon. Multumesc:sorry:
Practic vi se solicită să intrați în legalitate, adică să obțineți pentru acel balcon toate avizele și autorizațiile necesare. Faceți la primărie demersurile necesare pentru intrarea în legalitate. Cu această ocazie veți obține avizele și autorizațiile legale și pentru noile lucrări oe care doriți să le faceți, dacă acestea au nevoie de acele avize/autorizații.
Dacă nu faceți asta Polița locală va avea temei să vă amendeze și să obțină în instanță demolarea lucrării neautorizate.
Vedeți Ordinul 839/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii,
Intrebare:
Politia Locala = Inspectia de Stat in Constructii ?
Si pct.2: plateste impozit, dar constructia e "ilegala" ? in RO si "ilegalitatile" sunt impozitate ?
adisan am fost azi la primaria galati pentru lamurirea situatiei.am discutatat cu arhitecta sef si i-am prezentat toate actele, si i-am spus dansei ca vreau sa intru in legalitate. Din pacate am primit un raspuns negativ ca nu am ce sa fac ca primaria nu mai elibereaza autorizatii de constructii pentru balcoane,i-am aratat actele ca balconul e trecut in cadastru si intabulat insa sustine parerea ei ca e construit ilegal fara autorizatie de construire si ca singura modalitate de a intra in legalitate e de al desfiinta. Exact BraveHeart platesc impozit e trecut si inregistrat la primarie. nu stiu cum se poate intampla asa ceva , catre primarie platesc impozit , apoi primaria vine catre mine ca sunt ilegal. sincer nu stiu ce sa fac , problema e ca acum stau cu balconul asa cum e construit de anii buni si apartamentul l-am renovat total nu stiu daca sa ma apuc sa fac curat in el sau nu sa nu ma trezesc cu cei de la primarie ca vor sa il darame. ma gandeam la o solutie de a ma adresa eu instantei ca am fost un cumparator de buna credinta...ca din 2007 de cand l-am luat e trecut in acte, ca platesc impozit...si sa ma adresez instantei ca nu pot sa primesc autorizatie de construire?ce ziceti? as avea vreo sansa?
Ati fost comparator de buna credinta si ati cumparat o proprietate intabulata. Asa ca nu au ce sa va faca. Sunt in aceeasi situatie, achizitie imobil cu balcon construit de proprietarul de dinainte fara AC. Balcon in suprafata de 25mp. Si nu au avut ce sa mai spuna, atata timp cat este trecut in cadastru si inregistrat la Primarie. Acum astept autorizatia de construire pentru inchiderea lui.
AntoanelaC daca ma puteti ajuta cum ati procedat pentru a obtine autorizatia de construire?vi sa spus ca o sa va dea autorizatie? din ce judet sunteti daca ma puteti ajuta va rog
Reabilitare termica
Zabriela
Buna ziua,
blocul in care locuiesc este in reabilitate termica, eu locuiesc la parter si am construit un balcon care este in curs de autorizare (am urbanism, ... (vezi toată discuția)