avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Ajutor! Probleme balcon construit la parter - posibil ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Ajutor! Probleme balcon construit la parter - posibil abuz Politia Locala

In anul 2007 am cumparat un apartament cu 3 camere si un balcon de 19,54 metri patrati la parter. Anul acesta m-am hotarat sa il renovez dar culmea cand sa ajung la balcon m-am trezit cu Politia Locala la usa ca imi cere actele de la balcon respectiv autorizatia de construire .Mentionez ca acest balcon este trecut in contractul de vanzare-cumparare, este inscris in cartea funciara si este trecut in documentatia cadastrala dar are o rubrica la balcon (fara autorizatie) culmea este ca am eliberat si un certificat fiscal de la primarie in care din 2007 tot platesc impozit pentru aceste balcon si figureaza ca imobil construit. Acum Politia imi face un proces verbal de constatare in care imi solicita sa intru in legalitate prin desfiintare in termen de 30 de zile. Va rog daca puteti sa imi dati un sfat , pareri cum sa fac si ce sa fac ca nu as vrea sa raman fara acest balcon. Multumesc:sorry:
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 08:34, 19 Noiembrie 2015
Poliția are dreptul să constate și legalitatea construcțiilor. Nu vi s-a făcut proces verbal de contravenție fiind depășit termenul de constatare a contravenției(balconul având vechimea din 2001) ți prin urmare nu au avut nici dreptul de a vă amenda. Dar au dreptul de a solicita intrarea în legalitate. Ceeace puteți și face, solicitând de la primărie o Autorizație de construire , având o doc. cadastrală pt. acel balcon și ccertificat fiscal, înscriere în CF, ETC.
@smb27
a. De ce vi se pare normal ca un lucru construit ilegal să intre în legalitate doar pentru faptul că a fost descoperit după mult timp = pentru ca exista organisme platite din banul public sa descopere ilegalitatile in timp util / daca nu = s-a prescris !
b. ...cei de la impozit ce treabă au cu legalitatea construcției? Ei doar iau în evidență și încasează taxele aferente = aferente CE ? unei ilegalitati ? atunci sunt complici la ilegalitate !
subsidiar: daca cei de la impozit nu au treaba cu legalitatea constructiei, nici politia locala nu are treaba. Am explicat ca PL nu este ISC, cititi mai sus !
c. În anii în care s-a plătit impozitul v-ați folosit de bun. = da, pt. ca mi s-a 'impus" fiscal, daca nu mi se "impunea", tot ma bucuram de bun !
d.Dacă cineva fură o mașină și îi plătește impozitul ... = atunci este hot. Punct. Omul cu balconul nu a furat nimic; e cumparator de buna credinta.
In principiu ma voi opune intotdeauna celor care iau apararea autoritatilor locale sau nationale incompetente !
...ca sa stiti ca aveti un 'partener" de discutii la dispozitie 24 / 7 !
Multa stima.
@Conan Barbaru'
a. Unde e stabilit termenul prescripției?
b. Poliția Locală are în cadrul ei un serviciu denumit de regulă ”Disciplina în Construcții” ce are competență în constatarea efectuării unor construcții neautorizate!
c. ???
d. Era o simplă comparație, nu analizăm în mod exhaustiv diferențele pe fiecare speță în parte.
Atenție, am arătat că faptul că a fost construit fără AC, nu înseamnă că , prin trecerea timpului, fapta s-a prescris. Răspunderea civilă nu este condiționată de răspunderea contravențională - ar rămâne fără aplicabilitate art. 32 și 33 a L.50/1991 ȘI art.. 582 Noul COD CIVIL , , in situatia in care constructorul de rea credinta pe terenul altuia s-ar prevala de implinirea termenului de prescriptie, dobândind astfel un drept ( de a nu fi desfiintata constructia) pe care legiuitorul nu numai ca nu-l prevede, dar care este susceptibil sa atraga incalcarea dreptului de proprietate al celui care are terenul pe care este edificata respectiva constructie. (T.Prahova -Decizia 1294/2011-motivare recurs)
Prin urmare, există dreptul de a se cere intrarea în legalitate, chiar dacă a trecut mai mult timp.
Poliția locală are atribuțiuni în controlul legalității construcțiilor(prin lege)
Omul cu balconul nu a primit amendă deoarece s-a prescris termenul dar este obligat să intre în legalitate. Fostul proprietar nu mai are dreptul de a solicita AC deoarece nu mai este titularul dreptului de a solicita AC pt. acel balcon.
Problema este ca intrarea in legalitate inseamna doar demolare, din ce zicea initiatorul nu se mai emit Autorizatii de Construire pentru balcoane in zona respectiva...
Ideea era, pornind de la situatia de fapt, daca s-ar gasi o portita legala... Omul plateste impozite pe balcon.

Alte discuții în legătură

Intrarea in legalitate cu balcon contruit la parter shokaliptiku shokaliptiku buna seara. problema sta in felul urmator: avem in plan sa cumparam apartament la parter + balcon. balconul apare in acte ( act vanzare cumparare - ... (vezi toată discuția)
Demolare balcon - se poate sau nu ? Georgiana R Georgiana R Buna ziua, De curand s-a intamplat ca un vecin de la etajul 4 sa se ia de toata lumea de la parter cu privire la balcoanele construite de acestia. El ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica Zabriela Zabriela Buna ziua, blocul in care locuiesc este in reabilitate termica, eu locuiesc la parter si am construit un balcon care este in curs de autorizare (am urbanism, ... (vezi toată discuția)