In anul 2007 am cumparat un apartament cu 3 camere si un balcon de 19,54 metri patrati la parter. Anul acesta m-am hotarat sa il renovez dar culmea cand sa ajung la balcon m-am trezit cu Politia Locala la usa ca imi cere actele de la balcon respectiv autorizatia de construire .Mentionez ca acest balcon este trecut in contractul de vanzare-cumparare, este inscris in cartea funciara si este trecut in documentatia cadastrala dar are o rubrica la balcon (fara autorizatie) culmea este ca am eliberat si un certificat fiscal de la primarie in care din 2007 tot platesc impozit pentru aceste balcon si figureaza ca imobil construit. Acum Politia imi face un proces verbal de constatare in care imi solicita sa intru in legalitate prin desfiintare in termen de 30 de zile. Va rog daca puteti sa imi dati un sfat , pareri cum sa fac si ce sa fac ca nu as vrea sa raman fara acest balcon. Multumesc:sorry:
Legea 155/2010 a Poliției locale art. 8- cu privire la atribuțiile Poliției locale în constatarea contravențiilor în construcții.
Cei de la impozite nu au treabă cu legalitatea construcției dar aceasta trebuie să fie înregistrată la DIRECȚIA TAXE ȘI IMPOZITE, potrivit Codului fiscal. Taxele se stabilesc pe suprafața construită, dispusă prin AC - Cod fiscal- L.571/2003
o multime de raspunsuri dar nu stiu ce sa fac. autorizatii de construire nu se mai dau am fost de 2 ori la primaria galati am discutat cu arhitecta sef. stau cu balconul asta si nu pot sa il renovez ca ma trezesc ca vin astia si se iau de mine... daca o sa il daram dupa asta trebuie sa fac un alt cadastru cum procedez habar nam.doar sa o las asa si sa stau la mana autoritatilor in caz de mai imi fac o vizita sa depun o actiune in instanta. faza era ca il dadeam si jos dar are si exista si o deviere de teava de gaz dupa balcon alta minunatie, teava principala de la bloc apoi e chin mare , alti banii , alta cheltuiala ...
Atunci cereti-le autorizatie de demolare; teoretic ar trebui sa nu dea nici asa ceva ...
Si spuneti Politiei ca asteptati Autorizatia de Demolare ( asa zice legea )
...si pana la capat poate ii lasati pe ei sa demoleze sa se descurce EI cu tzeava de gaze !
o intrebare ca intre prieteni ca tot nu pot dormi cu balconu asta. tot nu stiu ce sa fac cu el? primaria zice ca nu dau autorizatii , altii sa mai astept poate la anul se schima cei de la primarie si or sa dea iar autorizatii. merita oare sa il fac ? calcul investitie ar ajunge cam 7000 ron schimbat termopane , acoperis si izolat putin. Or fi astia asa de dobitoci sa vina sa mi-l darame? vad ca nu au mai insistat asuprea mea de o luna si jumate nu ma mai vizitat nimeni in legatura cu acest balcon.
Reabilitare termica
Zabriela
Buna ziua,
blocul in care locuiesc este in reabilitate termica, eu locuiesc la parter si am construit un balcon care este in curs de autorizare (am urbanism, ... (vezi toată discuția)