avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Ajutor! Probleme balcon construit la parter - posibil ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Ajutor! Probleme balcon construit la parter - posibil abuz Politia Locala

In anul 2007 am cumparat un apartament cu 3 camere si un balcon de 19,54 metri patrati la parter. Anul acesta m-am hotarat sa il renovez dar culmea cand sa ajung la balcon m-am trezit cu Politia Locala la usa ca imi cere actele de la balcon respectiv autorizatia de construire .Mentionez ca acest balcon este trecut in contractul de vanzare-cumparare, este inscris in cartea funciara si este trecut in documentatia cadastrala dar are o rubrica la balcon (fara autorizatie) culmea este ca am eliberat si un certificat fiscal de la primarie in care din 2007 tot platesc impozit pentru aceste balcon si figureaza ca imobil construit. Acum Politia imi face un proces verbal de constatare in care imi solicita sa intru in legalitate prin desfiintare in termen de 30 de zile. Va rog daca puteti sa imi dati un sfat , pareri cum sa fac si ce sa fac ca nu as vrea sa raman fara acest balcon. Multumesc:sorry:
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 08:34, 19 Noiembrie 2015
asa catalin si ce consideri tu ca ar trebui eu sa fac in momentul asta?
Nimic.
Ati facut de buna credinta demersurile pt. a obtine AC. Nu s-a putut din vina primariei.
OK
Politia NU demoleaza.
Primaria NU poate demola un bun supus impozitarii, bun existent in cadastru si intabulare.
In consecinta, nu faceti nimic.
BraveHeart a scris:

Politia NU demoleaza.
Primaria NU poate demola un bun supus impozitarii, bun existent in cadastru si intabulare.
In consecinta, nu faceti nimic.

Unitatea administrativ-teritorială, prin primar, introduce acțiune în instanță pentru obligația de a face. Instanța se pronunță și obligă deținătorul construcției neautorizate să o demoleze. Dacă acest lucru nu se întâmplă, în cadrul primăriei se deschide o licitație publică pentru a fi desemnată o firmă specializată care să pună în executare decizia Instanței, pe banii primăriei, bani ce ulterior vor fi recuperați de la persoana ce trebuia să-și demoleze singur construcția.

Oricum nu cred că se va întâmpla așa ceva, ar fi prea mare bătaie de cap pentru un balcon!
@Iulian1986 Eu aș încerca să intru în legalitate cu documentele construcției, mizând pe faptul că nu eu am executat-o, că am fost cumpărator de bună credință, că nu aduce un mare prejudiciu în ceea ce privește aspectul blocului etc.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2015
catalin27smb, utilizator
Atata vreme cat a primit vizita de la P.L. iar la primarie i-au spus ca nu se mai dau autorizatii, directia e clara... demolarea. Inclin sa cred ca fie arata dubios, fie e mult mai mare decat perimetrul balcoanelor de deasupra de l-au observat. Sau aveti un vecin "binevoitor".

De ce nu mai autorizeaza balcoane? S-a schimbat PUG-ul orasului? Luati legatura si cu un arhitect, nu numai cu un avocat. S-ar putea sa fie nevoie sa faceti un PUD. Ati cerut certificat de urbanism? Asta e primul pas, iar in CF va scrie clar daca se poate si in ce conditii, sau daca nu se poate ar trebui sa fie si o motivare...

@catalin27
Daca balconul este pe o artera importanta si urateste zona sau impiedica circulatia s-ar putea ca primaria sa considere ca merita bataia de cap...
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2015
DinuX, utilizator
e mai mare decat cele de sus intradevar. se lucreaza la un parc fix in fata de asta , si vin cei de la primarie sa verifice lucrarile in zona. lucrarile deja au inceput si cred ca ii deranjeaza asta , cei de la politia locala au zis ca la finalizarea parcului o sa se inaugureze in prezenta primarului Marius Stan si de asta sa facut si sesizarea probabil. acum habar nam ce sa fac apartamentul l-am terminat de renovat total aproape, urma sa renovez balconul sa schimb geamurile cu termopan sa il izolez si sa schimb acoperisul. sa ma apuc de el sau nu???

Alte discuții în legătură

Intrarea in legalitate cu balcon contruit la parter shokaliptiku shokaliptiku buna seara. problema sta in felul urmator: avem in plan sa cumparam apartament la parter + balcon. balconul apare in acte ( act vanzare cumparare - ... (vezi toată discuția)
Demolare balcon - se poate sau nu ? Georgiana R Georgiana R Buna ziua, De curand s-a intamplat ca un vecin de la etajul 4 sa se ia de toata lumea de la parter cu privire la balcoanele construite de acestia. El ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica Zabriela Zabriela Buna ziua, blocul in care locuiesc este in reabilitate termica, eu locuiesc la parter si am construit un balcon care este in curs de autorizare (am urbanism, ... (vezi toată discuția)