avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura

As vrea sa intreb daca emiterea facturii (in activitatea de prestari servicii ) catre beneficiar -persoana fizica si semnarea acesteia de catre client reprezinta garantia ca acesta va efectua plata la o data ulterioara ( cel mult 40 zile am discutat ).
Iar la acea data se va elibera chitanta .
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 15:12, 18 Decembrie 2009
Iael a scris:
As vrea sa intreb daca emiterea facturii (in activitatea de prestari servicii ) catre beneficiar -persoana fizica si semnarea acesteia de catre client reprezinta garantia ca acesta va efectua plata la o data ulterioara ( cel mult 40 zile am discutat ).
Iar la acea data se va elibera chitanta .

imago_expert a scris:
In cazul prestarilor de servicii este obligatoriu sa aveti si contract.

katica a scris:
Codul fiscal art.21
(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile
m) cheltuielile cu serviciile de management, consultanţă, asistenţă sau alte prestări de servicii, pentru care contribuabilii nu pot justifica necesitatea prestării acestora în scopul activităţilor desfăşurate şi pentru care nu sunt încheiate contracte;

Iael, avand in vedere contextul si polemica iscata, e bine sa ne spui despre ce servicii e vorba.
Nu era vorba despre un contract incheiat intre o societate si un prestator de servicii ci de catre o societate prestatoare de servicii catre o persoana fizica .
Deci intrebarea nu viza deductibilitatea cheltuielilor .
Iael a scris:

De fapt cred ca este mai avantajos asa ... Ce parere aveti ?

La "denumirea produslor " cum tb specificat "chirie perioada ...." Si garantia ?
[/quot

Nu uitati ca, in cazul in care nu se opteaza pt aplicare tva la inchiriere, trebuie facuta ajustarea taxei deduse la achizitie. In concluzie, daca in momentul achizitiei ati dedus tva, trebuie facute niste calcule care sa va spuna daca este mai avantajos sa optati pt tva la inchiriere sau nu.
Ajustarea se face numai daca ati beneficiat de deducere la achizitie, si se face pe o perioada de 5 sau 20 ani in functie de momentul achizitiei (inainte sau dupa aderare).
Deci intrebati-va contabilul.
Nu inteleg despre ce achizitie vorbiti .
Eu ma refer la un apartament proprietatea mea pe care printr-un contract de comodat il dau spre folosinta firmei cu drept de inchiriere.Firma ar urma sa inchirieze apartamentul si de aceea intrebam cum e mai avantajos , cu tva sau fara tva ?
Suma incasata va fi aceeasi , intrucat chiriasul nu va plati suplimentar tva .
Poate nu ati explicat cazul in amanunt. Daca cel care inchiriaza este persoana fizica (prin "mea" eu asta inteleg) nu are nici o legatura cu tva-ul. Il inchiriati la ce suma doriti, inregistrati contractul la finante si platiti impozitul.

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar chirii gacon gacon buna ziua, societatea noastra din Romania doreste sa inchirieze un teren unei societati din Ungaria, societate care inchiriaza respectivul teren in ... (vezi toată discuția)
Chirie facturata fara tva cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Am o societate comerciala neplatitoare de TVA si am inchiriat un spatiu comercial de la o alta societate comerciala platitoare de TVA.In urma ... (vezi toată discuția)
Tva la inchiriere AdiBat AdiBat Buna ziua, am o casa proprietate personala (proprietar persoana fizica) si o firma srl cu 3% impozit pe venit si platitoare de TVA in care am investit niste ... (vezi toată discuția)