avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura

As vrea sa intreb daca emiterea facturii (in activitatea de prestari servicii ) catre beneficiar -persoana fizica si semnarea acesteia de catre client reprezinta garantia ca acesta va efectua plata la o data ulterioara ( cel mult 40 zile am discutat ).
Iar la acea data se va elibera chitanta .
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 15:12, 18 Decembrie 2009
""Eu ma refer la un apartament proprietatea mea pe care printr-un contract de comodat il dau spre folosinta firmei cu drept de inchiriere.Firma ar urma sa inchirieze apartamentul si de aceea intrebam cum e mai avantajos , cu tva sau fara tva ? """
=======================================================================

1. dvs. dati spre folosinta apartamentul printr-un contract de COMODAT unei societati comerciale.
(in cazul unui contract de comodat nu exista un pret, contractul de comodat fiind un contract cu titlu gratuit)

2. societatea comerciala la radul ei, inchiriaza apartamentul in baza unui contract de INCHIRIERE, unei pers.juridice sau fizice (cu fara TVA - conform Cod Fiscal)
Buna ziua!
Daca sunteti SRL nu aveti voie sa incasati o factura cu chitanta conform oug 28/1999,
va trebuie casa de marcat.
SALOMIA MARIA MADALINA a scris:

Buna ziua!
Daca sunteti SRL nu aveti voie sa incasati o factura emisa catre persoana fizica cu chitanta ( conform oug 28/1999),
va trebuie casa de marcat.
T. Simona nu ati citit cu atentie ce am scris . Ioana Constantin a explicat inca o data ceea ce eu am scris , de unde rezulta ca s-a inteles despre ce este vorba .
Nu am gasit insa raspunsul la intrebarea mea de mai sus .

Coform articolului de mai jos nu imi era necesara casa de marcat , dar parca s-a abrogat , nu mai stiu sigur
Potrivit art 2 lit s) din O.U.G. nr 28 / 1999, se excepteaza de la prevederile art 1 alin (1) vanzarile de bunuri si prestarile de servicii care nu se incaseaza integral in momentul livrarii bunului sau prestarii serviciului.


Am mai gasit o referire la casele de marcat intr-un articol din ziarul "Capital "

In Romania, isi desfasoara in prezent activitatea aproximativ 300 de mii de agenti comerciali. Toti acestia, vrand-nevrand, vor scoate din buzunar in jur de 500 de dolari pentru a cumpara case de marcat. Si asta din cauza faptului ca prin Ordonanta de urgenta nr. 28/1999 Guvernul a hotarat ca pana in primavara anului viitor tot comerciantul, de la buticarul din coltul strazii si pana la ditamai patronul de supermarket, va trebui sa se doteze cu astfel de aparate.
Ea se va aplica in doua etape. Mai intai comerciantii cu o cifra de afaceri anuala de peste 500 milioane lei vor trebui sa cumpere aparatele fiscale pana in luna octombrie. Cei cu o cifra de afaceri intre 100 si 500 milioane lei sunt pasuiti de finante pana in luna aprilie a anului viitor.

De aici inteleg ca deocamdata mai avem timp sa ne cumparam . Cei cu cifra sub 100 milioane scapa de aceasta obligativitate din cate se observa .
Ultima modificare: Luni, 24 August 2009
Iael, utilizator
Aveti dreptate nu am inteles cazul prezentat de dvoastra. Vreau numai sa-mi expun parerea la legalitatea unui astfel de contract, mai precis la calitatea pe care o are cel care, in contractul de inchiriere este locatorul. Nu cred ca un beneficiar al unui contract de comodat (comodatarul) poate fi locator intr-un contract de inchiriere care are ca obiect acelasi bun ca si cazul primului contract.
Daca intre dvoastra si firma ar exista un contract de inchiriere cu clauza de subinchiriere, atunci firma ar putea subinchiria acel bun. Un contract de inchiriere poate fi incheiat numai de proprietar, uzufructuar sau alt detinator legal.

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar chirii gacon gacon buna ziua, societatea noastra din Romania doreste sa inchirieze un teren unei societati din Ungaria, societate care inchiriaza respectivul teren in ... (vezi toată discuția)
Chirie facturata fara tva cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Am o societate comerciala neplatitoare de TVA si am inchiriat un spatiu comercial de la o alta societate comerciala platitoare de TVA.In urma ... (vezi toată discuția)
Tva la inchiriere AdiBat AdiBat Buna ziua, am o casa proprietate personala (proprietar persoana fizica) si o firma srl cu 3% impozit pe venit si platitoare de TVA in care am investit niste ... (vezi toată discuția)