Avlil, cum adica " Nu doriti sa fiti obligat unilateral la pensie insa, cu sau fara hotarare, obligatia este unilaterala privind pensia. Ca asa e legea si logica ingrijirii copiilor. Orice ati face, situatia e aceeasi."?
Eu doresc sa creez un nou drept copilului meu. Faptul ca acet drept va implica o obligatie a cuiva (inclusiv a mea), este o chestiune subsidiara.
De altfel asa fac si mamele care, avand autoritate comuna cu tatal, declanseaza o actiune de majorare de pensie, atunci cand afla ca tatalui i-au crescut veniturile contribuabile: adica doresc ca, prin instanta, sa se statuteze un nou drept al minorului.
Nu vad absolut nicio problema ca, in cele cateva zile pe luna in care am dreptul sa ma intalnesc cu copilul meu, sa mergem impreuna ptr achizitionarea celor necesare ca imbracaminte, incaltaminte, rechizite, cosmetice. Nu vad de ce ar deranja-o pe doamna mama sa-mi comunice necesarul de alimente, de detergenti sau medicamente.
Aveti o reprezentare gresita a persoanei obligate in cele doua situatii. daca vreti sa cereti ceva mamei, eu una nu am inteles ce, dar o puteti face. Daca vreti sa va cereti ceva dv., nu vad ce va impiedica sa va si acordati, anume dreptul de a plati mai mult copilului in natura.
Juridic, nu vad interesul unei astfel de actiuni.
Nu prea ai cum obliga parintele rezident sa-ti comunice informatii. Ati vazut hotarari in care sa scrie ca parintele este obligat sa-l informeze pe celalat cu privire la tabara, cu privire la cursul de pian? Sau maca sa-i spuna cand e copilul bolnav? Daca intrebi copilul si cumva saracu' iti spune, parintele rezident se plange ca ai vrut sa aflii informatii despre viata sa privata and so on.
Presupusa obligatie de informare prevazuta in lege nu are nicio sanctiune. Poate ca de aceea domnul shomo se gandea sa fie scris clar intr-o hotarare ce obligatii isi asuma el si ce obligatii are mama. Dar sunt de acord cu AVLIL, nu prea face sens o asemenea actiune.
Va inteleg reticenta, dar cazul are particularitati probatorii prin care contributia mea benevola, in natura, a fost refuzata de mama.
Si ca o completare: un copil nu este un cont bancar in care sa transferi o suma de bani lunar. In viata unui copil trebuie sa fii prezent ca parinte, si cand are copilul o zi buna, si cand are o zi proasta. Cand esti prezent in viata copilului, sa platesti niste rechizite, sa te ingrijesti de hrana copilului tau, de un anumit curs, de o pereche de ghete si o haina mai groasa, vine natural, normal. De aici si intelegerea mea fata de problema domnului shomo.