avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie intretinere minor ceruta de DEBITOR!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie intretinere minor ceruta de DEBITOR!

Buna ziua,
Premize:

- parinti de divortati, copilul 9 ani, autoritate parentala comuna, locuinta copilului la mama, tatal cu drept de vizita
- sentinta de divort prevede o mica pensie in bani, platibila de tata
- tatal doreste ca prin actiune judecatoreasca sa majoreze pensia cu un insemnat aport in natura

Sfaturile dvoastra:
1) pe cine cheama tatal in judecata
2) este admisibila aceasta actiune?

Multumesc
Atunci vorbim despre altceva, anume nu obligarea dv. la plata unei pensii, ci obligarea mamei sa primeasca pensia. Nu exista temei legal.
eu vreau sa instaurez un drept al copilului meu.celelalte obligatii vor decurge din asta.
e acelasi temei legal, Avlil, ptr care mama e indreptatita sa ceara o pensie mai mare ptr copil, obligandu-l pe tata, ambii avand insa autoritate parentala comuna, deci, ambii fiind reprezentanti legali.
Acest drept e instaurat de lege, deci nu aveti interes. La fel nu exista interes ca sa obtineti o hotarare a dv. impotriva dv. Exista identitate intre reclamant si parat, e o ruptura de logica atat de crunta, incat nu ami are rost sa-mi bat degetele pe taste degeaba.
Ruptura de logica nu e decat in lege si in mentalitate, Avlil. La fel cum e total ilogic sa pui parintele necustodian (tatal) sa execute silit un drept la legaturi personale pe care un copil il refuza pe motiv ca tata e sever in loc sa se faca presh sau lampa lui Aladin.
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2015
ContSters257745, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, legat de divortul la notar, care dintre intelegerile ... 4drian 4drian Buna ziua, legat de divortul la notar, care dintre intelegerile dintre soti de mai jos vi se pare ca ar fi mai rezonabila si ca ar avea sanse sa tina mai mult ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un avocat un_tatic un_tatic Am terminat un proces pentru stabilirea pensiei de intretinere si a domicilului minorului si avocatul care m-a reprezentat a facut-o nemultumitor, nu s-a ... (vezi toată discuția)
Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti ContSters257745 ContSters257745 Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza: Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE ... (vezi toată discuția)