avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea contractului cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea contractului cu acordul partilor

Lucrez de 7 luni la o gradinita particulara. Intre timp am reusit sa obtin un post in invatamantul de stat. Am vrut zilele trecute saq-mi dau demisia cu preaviz insa patronul firmei a refuzat sa semneze demisia respectiva. Am fost acuzata ca vreau sa scap de un conflict pe care il am cu niste parinti pt ca al lor copil a cazut in timpul turei mele si s-a lovit. Patronul a copnsiderat ca sunt vinovata si a sustinut sus si tare ca vrea sa ma dea afara motiv de indisciplina. Am fost sfatuita sa imi dau demisia cu asa numitu7l acosd al partilor, lkucru pe care l-am facut. am primit inapoi o copie cu numar de inregistrare de la firma pe care scrie: se primeste sub rezerve. a se astepta acordul conducerii! A doua zi mi s-a spus telefonic ca a fost semnat acest acord si ca e in drum spre itm, apoi mi s-a adus la cunostinta ca daca parintii fetitei cu lovitura vor da in judecata gradinita, eu voi plati pagubele. Am refuzat atunci sa-mi asum responsabilitatea si de atunci..adica de 2 zile... nu am mai primity nici un semn de viata de la firma. Mi s-a spus, atunci cand am plecat de la firma cu acel acord in mana, ca nu e nevoie sa mai vin la servici dupa ce acerdul va fi semnat si dus la itm. Cum pot afla daca ar trebui sa ma duc sau nu la munca sau daca a ajuns sau nu acel acord la itm sau nu?ma tem ca ar putea sa ma acuze de neprezentare la munca sau de indisciplina.
Cel mai recent răspuns: albastryka , utilizator 19:02, 24 Iulie 2009
off topic:

Pe un topic asa de lung ... ;) se mai intampla :D
Pe mine in locul doamnei m-ar ingrijora mai mult un eventual proces penal la care s-ar putea ajunge daca parintii fetitei depun plangere.
Pana la urma, in timpul programului de gradinita copilasii sunt in grija si raspunderea eductaorilor, iar pt ce li se intampla copiilor acolo pot fi trasi la raspundere, si asta nu inseman neaprat ca daca fetita a cazut singura nu raspunde educatoare pentru ce se intampla.
Penal raspunzi si daca nu mai ai contract de munca.
Ei, cu aceasat problema m-as adresa, dar in subiectele de drept penal, binenteles.
Nu are cum sa raspunda penal decat daca a savarsit o infractiune ... iar din ce s-a postat aici ar atrage o raspundere civila delictuala mai mult decat una penala :)
Da, cred ca m-am grabit cu incadrarea, scuze.. :">
grace_r a scris:

off topic:

Pe un topic asa de lung ... ;) se mai intampla :D
Pe mine in locul doamnei m-ar ingrijora mai mult un eventual proces penal la care s-ar putea ajunge daca parintii fetitei depun plangere.
Pana la urma, in timpul programului de gradinita copilasii sunt in grija si raspunderea eductaorilor, iar pt ce li se intampla copiilor acolo pot fi trasi la raspundere, si asta nu inseman neaprat ca daca fetita a cazut singura nu raspunde educatoare pentru ce se intampla.
Penal raspunzi si daca nu mai ai contract de munca.
Ei, cu aceasat problema m-as adresa, dar in subiectele de drept penal, binenteles.

Nu are cum sa demonstreze ca e vina mea. Chiar daca eram responsabila de grupa respectiva..la 8 copii sub 3 ani...nu-i poti tine pe toti de mana ca nu esti superman!si apoi o sefa care se respecta si se presupune ca stie ce vr4a nu ne cere sa tine copii la umbra pe un covoras artificial pus pe o placa de beton nefinisata!Apoi...nu eram singura ci cu colegele mele si cu restul de copii, ne jucam, fetisa s-a dezechilibrat si a cazut. nu a impins-o nimeni, nu i-a facut nimeni nimik.
Dar o voi lua pe rand!Mai intai sa scap de....firma asta fantastica cu sefii ei fantastici!apoi daca ma va chema la procesul intentat de parinti, gradinitei, ma voi prezenta si abia apoi ma voi gandi ssi voi vedea daca ma da cineva in judecata pe mine pt abuz sau abatere grava!
Va dorim sa va rezolvati problema in cel mai bun mod!
Succes!

Alte discuții în legătură

Demisie la zi Sanziana2017 Sanziana2017 Buna ziua. Ajutati-ma,va rog cu o informatie.Lucrez la o firma nordica pe o functie de Sef Serviciu Administrativ(Sef de tura) de 1 an jumatate,doresc sa-mi ... (vezi toată discuția)
Ce pot face in caz de seful nu imi accepta demisia si ma obliga cu amenintari sa raman la munca Alisa29 Alisa29 Buna ziua. Am o problema cu locul de munca,mi.am dat demisia pe 1 aprilie (din motive atat personale cat si medicale)si sefu meu nu mi.a acceptat nimic ci a ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in preaviz stelamudura stelamudura Buna seara. Am o cerere pentru efectuarea a 4 zile de concediu de odihna, aferent anului in curs, cerere semnata si aprobata de catre domnul director. ... (vezi toată discuția)