avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea contractului cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea contractului cu acordul partilor

Lucrez de 7 luni la o gradinita particulara. Intre timp am reusit sa obtin un post in invatamantul de stat. Am vrut zilele trecute saq-mi dau demisia cu preaviz insa patronul firmei a refuzat sa semneze demisia respectiva. Am fost acuzata ca vreau sa scap de un conflict pe care il am cu niste parinti pt ca al lor copil a cazut in timpul turei mele si s-a lovit. Patronul a copnsiderat ca sunt vinovata si a sustinut sus si tare ca vrea sa ma dea afara motiv de indisciplina. Am fost sfatuita sa imi dau demisia cu asa numitu7l acosd al partilor, lkucru pe care l-am facut. am primit inapoi o copie cu numar de inregistrare de la firma pe care scrie: se primeste sub rezerve. a se astepta acordul conducerii! A doua zi mi s-a spus telefonic ca a fost semnat acest acord si ca e in drum spre itm, apoi mi s-a adus la cunostinta ca daca parintii fetitei cu lovitura vor da in judecata gradinita, eu voi plati pagubele. Am refuzat atunci sa-mi asum responsabilitatea si de atunci..adica de 2 zile... nu am mai primity nici un semn de viata de la firma. Mi s-a spus, atunci cand am plecat de la firma cu acel acord in mana, ca nu e nevoie sa mai vin la servici dupa ce acerdul va fi semnat si dus la itm. Cum pot afla daca ar trebui sa ma duc sau nu la munca sau daca a ajuns sau nu acel acord la itm sau nu?ma tem ca ar putea sa ma acuze de neprezentare la munca sau de indisciplina.
Cel mai recent răspuns: albastryka , utilizator 19:02, 24 Iulie 2009
albastryka a scris:

pai sefa a spus ca de pe 3 august pana pe 17 august inchide gradinita pt renovare si pe noi ne da in concediu de odihna. eu as mai avea 2 zile de concediu de odihna..restul ar trebui sa fie fara plata...asa a spus ea...
In cazul asta nu-mi pot da acuma preavizul ca mai sunt 7 zile de luni pana pe 3 august si dupa aceea...
nu stiu cum sa fac sa nu-mi prelungesc preavizul diupa 17 august!

Potrivit art.79 alin.7 C.mun., angajatorul are posibilitatea de a renunta total sau partial la termenul de preaviz. Prin urmare, exista posibilitatea ca incetarea c.i.m. sa se faca cu data dorita de catre dvs.
1. Cu renovare sau fara renovare, preavizul isi urmeaza cursul legal.
2. Renovarea gradinitei nu este prevazuta in Codul muncii (asa sa-i spuneti "sefei").
Nu mi-a dat asa ceva. Trebuia sa-mi dea multe si nu mi-a dat inclusiv plata pe luna iunie si zilele din iulie! Nu vtreau sa-i fac rau dar nici nu vreau sa ma calce in picioare. Ar fi de preferat sa nu o mai vad la fata!Stiam ca se poate face un fel de intelegere sa se anuleze preavizul dar nu stiu cum sa fac. Vreau sa-i trimit demisia cu preaviz prin posta dar atunci ar trebui sa ma duc la preaviz oricum si nu am chef de alte injurii ca cele pe care le-am inghitit azi...de la nesimtita la tarfa ordinara!
De asta intreb ca daca s-ar putea rezolva pana pe 3 august ar fi perfect si pt ea dar mai ales pt mine!
Atunci solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor incepand cu data de 03.08.2009 ... in acest caz nu se acorda preaviz.:)
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
freeelis a scris:

Atunci solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor incepand cu data de 03.08.2009 ... in acest caz nu se acorda preaviz.:)

Pai astazi mi-a spus ca imi da acordul pt asa ceva cand se va termina vacanta aceea...adica dupa 17 august si numai in cazul in care ma duc la gradinita si imi cer scuze de la ea si de la colege ca le-am jignit si daca ii dau caietul educatoarei precum si sa completez fisa de lichidare!

Alte discuții în legătură

Demisie la zi Sanziana2017 Sanziana2017 Buna ziua. Ajutati-ma,va rog cu o informatie.Lucrez la o firma nordica pe o functie de Sef Serviciu Administrativ(Sef de tura) de 1 an jumatate,doresc sa-mi ... (vezi toată discuția)
Ce pot face in caz de seful nu imi accepta demisia si ma obliga cu amenintari sa raman la munca Alisa29 Alisa29 Buna ziua. Am o problema cu locul de munca,mi.am dat demisia pe 1 aprilie (din motive atat personale cat si medicale)si sefu meu nu mi.a acceptat nimic ci a ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in preaviz stelamudura stelamudura Buna seara. Am o cerere pentru efectuarea a 4 zile de concediu de odihna, aferent anului in curs, cerere semnata si aprobata de catre domnul director. ... (vezi toată discuția)