avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea contractului cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea contractului cu acordul partilor

Lucrez de 7 luni la o gradinita particulara. Intre timp am reusit sa obtin un post in invatamantul de stat. Am vrut zilele trecute saq-mi dau demisia cu preaviz insa patronul firmei a refuzat sa semneze demisia respectiva. Am fost acuzata ca vreau sa scap de un conflict pe care il am cu niste parinti pt ca al lor copil a cazut in timpul turei mele si s-a lovit. Patronul a copnsiderat ca sunt vinovata si a sustinut sus si tare ca vrea sa ma dea afara motiv de indisciplina. Am fost sfatuita sa imi dau demisia cu asa numitu7l acosd al partilor, lkucru pe care l-am facut. am primit inapoi o copie cu numar de inregistrare de la firma pe care scrie: se primeste sub rezerve. a se astepta acordul conducerii! A doua zi mi s-a spus telefonic ca a fost semnat acest acord si ca e in drum spre itm, apoi mi s-a adus la cunostinta ca daca parintii fetitei cu lovitura vor da in judecata gradinita, eu voi plati pagubele. Am refuzat atunci sa-mi asum responsabilitatea si de atunci..adica de 2 zile... nu am mai primity nici un semn de viata de la firma. Mi s-a spus, atunci cand am plecat de la firma cu acel acord in mana, ca nu e nevoie sa mai vin la servici dupa ce acerdul va fi semnat si dus la itm. Cum pot afla daca ar trebui sa ma duc sau nu la munca sau daca a ajuns sau nu acel acord la itm sau nu?ma tem ca ar putea sa ma acuze de neprezentare la munca sau de indisciplina.
Cel mai recent răspuns: albastryka , utilizator 19:02, 24 Iulie 2009
Concediu fara plata se acorda de angajator pe baza cererii facute de catre salariat ... Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale -a rt.54 C.mun.
freeelis a scris:

Concediu fara plata se acorda de angajator pe baza cererii facute de catre salariat ... Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale -a rt.54 C.mun.

Pai si daca se suspenda contractul de munca, nu se suspenda si preavizul demisiei pe perioada concediului fara plata?
Pe perioada concediului fara plata se suspenda si termenul de preaviz , in schimb pe perioada concediului de odihna nu se suspenda acest termen.
pai sefa a spus ca de pe 3 august pana pe 17 august inchide gradinita pt renovare si pe noi ne da in concediu de odihna. eu as mai avea 2 zile de concediu de odihna..restul ar trebui sa fie fara plata...asa a spus ea...
In cazul asta nu-mi pot da acuma preavizul ca mai sunt 7 zile de luni pana pe 3 august si dupa aceea...
nu stiu cum sa fac sa nu-mi prelungesc preavizul diupa 17 august!
Nu e musai sa va prelungeasca preavizul cu durata concediului fara plata, angajatorul poate renunta la o parte din preaviz si sa va inceteze contractul mai repede, mai ales avand in vedree situatia inreruperii activitatii la gradinita.

Si mai speriati-o si dvs un pic, spuneti-i ca daca tot incearca sa va impiedice sa finalizati lichidarea , veti face si dvs o sesizare la ITM pentru a verifica daca inradevar toate sunt in regula. Nu va mai lasati coplesita de situatie.
Ia mai intrebati-o si dvs: fisa de post aveti? fisa de protectia muncii aveti?

Alte discuții în legătură

Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi Sanziana2017 Sanziana2017 Buna ziua. Ajutati-ma,va rog cu o informatie.Lucrez la o firma nordica pe o functie de Sef Serviciu Administrativ(Sef de tura) de 1 an jumatate,doresc sa-mi ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in preaviz tibache76 tibache76 Sotia mea si-a dat demisia in timp ce se afla in concediu medical.Angajatorul a aprobato cu un preaviz de 15 zile.Problema este ca sotia beneficiaza in ... (vezi toată discuția)