avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Tata decedat de un an si jumatate; credit neplatit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Tata decedat de un an si jumatate; credit neplatit

Tatal meu a decedat in aprilie 2006.Anterior decesului facuse un imprumut de 30 de milioane la brd ,imprumut fara garantii si gara giranti.Precizez ca era intr-o stare avansata de boala,o mare dilema fiind si modul in care i-a fosta acordat imprumutul,data fiind starea sa de sanatate.Astazi am gasit la cutia de posta o "somatie"din partea EOS Romania ,pe numele lui,care este mort de 1 an si jumatate prin care este somat sa plateasca "in mod amiabil"...in caz contrar........Eu anul trecut am anuntat BRD de decesul tatalui meu(mi s-a parut ca sunt prea putin interesati sa -mi dea un raspuns in privinta situatiei respective....asa ca am renuntat).Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.La ce mai foloseste acea asigurare de deces si invaliditate temporara si permanenta care figureaza in conditiile particulare ale contractului de credit??????.Cum ar trebui sa procedez in continuare?????
Cel mai recent răspuns: lia19. , utilizator 12:26, 29 Septembrie 2009
Stati putin,sa ne intelegem.
Asiguratorul a cerut acte suplimentare?Asta nu poate fi asa de rau.
Nu trebuie sa va milogiti.Solicitati asiguratorului sa faca el demersurile necesare in vederea obtinerii acestor date.
Ceea ce i-a determinat decesul putea fi boala preexistenta.
Asiguratorul vrea sa vada daca exista temei pentru plata daunei.
Spuneti ca era bolnav,dar puteti sa mai incercati si pe partea cu asigurarea.
In mod normal,despagubirea se plateste,dar aici este o situatie mai speciala.
Sunt complet derutata.Anul trecut v-am precizat am fost la ASB,asiguratorul care mi-a precizat ce fel de acte tr sa aduc,acte constatatoare ale bolii.In fine.Am renuntat ptr ca mi s-a parit a fi mult de alergat ptr ele.Acum ASB ,vad ca a cam iesit din joc ,nou intratul fiind societatea de recuperari.Ni8ci nu stiu ce sa fac.Vreau sa merg azi pana la ASB,macar sa vad daca pot obtine o lamurire,ctc parca vad ca nu sa rezolv nimic.Pana la urma o sa trebuie sa platesc sau nu???Cred ca asta este tot ce ma intereseaza.
In conditiile particulare se precizeaza ca Imprumutatul poate incheia o polita dee asigurare de deces pe toata perioada de creditare ,cu cesionare in in favoarea Bancii si a drepturilor de despagubire ce rezulta din incheerea acestei polite.
Imprumutatul a luat cunostiinta de de conditiile si termenii asigurariide viata de grup incheiate intre Banca in calitate de detinatorsi beneficiar al asigurarii si Asiban SA,in calitate de asiguratorsi este de acord sa fie inclus in aceasta asigurare in calitate de casigurat......
In situatia in care asiguratorului nu ii sunt prezentate dovezile solicitate,acesta poate refuza plata indemnizatiei de asigurare.
Banca este interesata in a-si recupera banii cata vreme nu a beneficiat de acoperirea prin polita.
Daca decesul a intervenit urmare a unei boli existente inainte de incheierea acelei polite,asiguratorul nu poate fi obligat la plata.
Cunoasteti boala de care a suferit tatal dv.de asemenea si cauza decesului.
Apreciati daca acea asigurare va poate ajuta.
trei ore am stat la ASB.Se pare ca tatal meu facuse doua imprumuturi ,al doilea de refinantare.Cei de la ASB nu gasesc polita de asigurare la cel de-al doilea imprumut....Pe prima semnase ca nu era bolnav de nimic,ca era sanatos tun.Cum Dumnezeu este posibil asa ceva cand i s-a cerut in vederea incheeri imprumutului decizia de pensionare in care se arata ca este pensionat pe caz de boala.Am sa va tin la curent cu tot ceea ce este legat de aceasra situatie.Va multumesc...
Mihaela Bosonea-Craiova

Alte discuții în legătură

Ce se intampla in situatia in care titularul unei credit a decedat, iar polita de asigurare a fost incheiata pe numele coplatitorului? sales2012 sales2012 Buna ziua, Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: tatal meu a contractat in anul 2006 un credit de nevoi personale cu polita de asigurare de viata ... (vezi toată discuția)
Executare silita dobocanmariaioana dobocanmariaioana Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema. tatal meu a imprumutat un credit de la o banca. a platit un an de zile rate si apoi a decedat, in ruma ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare curiousabout curiousabout Tatal meu a facut acum mai multi ani un imprumut la banca BCR. Nu stiu exact in ce suma a constat sau cum s-a desfasurat pentru ca ne-a ascuns existenta acelui ... (vezi toată discuția)