avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Tata decedat de un an si jumatate; credit neplatit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Tata decedat de un an si jumatate; credit neplatit

Tatal meu a decedat in aprilie 2006.Anterior decesului facuse un imprumut de 30 de milioane la brd ,imprumut fara garantii si gara giranti.Precizez ca era intr-o stare avansata de boala,o mare dilema fiind si modul in care i-a fosta acordat imprumutul,data fiind starea sa de sanatate.Astazi am gasit la cutia de posta o "somatie"din partea EOS Romania ,pe numele lui,care este mort de 1 an si jumatate prin care este somat sa plateasca "in mod amiabil"...in caz contrar........Eu anul trecut am anuntat BRD de decesul tatalui meu(mi s-a parut ca sunt prea putin interesati sa -mi dea un raspuns in privinta situatiei respective....asa ca am renuntat).Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.La ce mai foloseste acea asigurare de deces si invaliditate temporara si permanenta care figureaza in conditiile particulare ale contractului de credit??????.Cum ar trebui sa procedez in continuare?????
Cel mai recent răspuns: lia19. , utilizator 12:26, 29 Septembrie 2009
Imi pare rau ca nu pot sa va dau nicio stire referitor la cazul meu.La ASB nu se gaseste polita de asicurare facuta de tatal meu,de la cel de-al doilea credit.Prima este,v-am scris,in care declara ca este f sanatos....dar a doua,nu prea!!Nu este nicaieri.Cred ca a luat-o tata cu el!!!Eu astept vesti de la ei...si imediat am sa vi le cumunic.Multa sanatate si mii de multumiri pentru atentia pe care mi -ati acordat-o.
PS.Maine am sa depun o adresa o catre Casa de Pensii ptr a obtine o copie a deciziei de pensionare.
Doamna Elenaerdei va multumesc pentru apreciere si va apreciez la randu-mi pentru ce munca depuneti. Banuiesc ca este greu sa lucrezi cu oamenii, sa ii convingi si sa indeplinesti in acelasi timp un target pt a incasa niste bani. Toti muncim pentru ca sa ne asiguram traiul, inclusiv cei ce incheie asigurari.
Cum sa definiti oamenii??? Tin minte ca in manualul de clasa a XII-a de filosofie (de pe vremea mea, asta insemnand 1994-1995) capitolul Omul incepea cu un citat "Omul este lup fata de om" ... si Doamne cat adevar. :(

elenaerdei a scris:

Asigurarea este inocenta,oamenii sunt...cum sa-i definesc?

Am tot spus pe aici,suma de 30 mil. lei vechi nu inteleg cum a determinat nevoia de asigurare.
....
Daca asigurarea s-a incheiat din alte "nevoi",cui sa-i mai pese de om?

Nici eu si cred ca nici colegii de pe forum nu gasesc normal ca pt un credit de 3.000 de lei sa iti faci o asigurare de viata, dar situatii concrete ne dovedesc contrariul. Pana aici nimic de contestat, totusi. Ce ma revolta in situatia descrisa este neglijenta afisata de un functionar bancar, perpetuata apoi de asigurator (care dupa parerea mea a dat dovada de neglijenta in analiza dosarului de asigurare), neglijenta care in situatia data = producerea riscului asigurat (asa cum frumos e definit in conditiile de asigurare), se rasfrange tocmai asupra celui care ar trebui sa fie protejat in aceasta situatie.
Insa nu gasesc nici o scuza pentru partea cu "De asemenea,daca persoana nu si-a declarat boala,sa zicem,asiguratorul este vinovat?" Stiti de ce? Pentru ca la acordarea creditului i s-a solicitat, mai mult ca sigur, cuponul de pensie. Acolo este eevidentiat pensie de boala. Ori in aceasta situatie iti pui si ii pui celui din fata ta o singura intrebare: "care a fost motivul pensionarii pe caz de boala. Sau macar sa fi completat (ma gandesc ca exista un loc anume in formularul de asigurare) situatia asta. Stiu ca in situatii in care prezinta anumite particularitati (cum ar fi aceasta, de exemplu) ori se incheie asigurarea sub anumite rezerve, ori se majoreaza suma de plata a asiguratului. (Sper ca nu vorbesc acum prostii :">
Oricum ... chiar daca ma repet ... sansele de castig pentru doamna in cauza sunt foarte mari, dar asta numai cu ajutorul unui avocat. Si o sfatuiesc in aceasta directie pt a se alatura celor care le-au dat peste bot celor de la EOS si de la alte societati de recuperari. Stiti de ce? Pentru ca injosesc ideea de recuperari creante. Ar trebui sa fie un fapt de comert licit, dar dupa parerea mea este o camatarie legala, iar cei care muncesc acolo, sub presiunea conducerii se transforma in lupi fata de cei ajunsi din diverse motive in incapacitate de plata. Iar alaturi de acesti "recuperatori" as pune si ticalosenia sistemului bancar din Romania.
lia19. a scris:

Imi pare rau ca nu pot sa va dau nicio stire referitor la cazul meu.La ASB nu se gaseste polita de asicurare facuta de tatal meu,de la cel de-al doilea credit.Prima este,v-am scris,in care declara ca este f sanatos....dar a doua,nu prea!!Nu este nicaieri.Cred ca a luat-o tata cu el!!!Eu astept vesti de la ei...si imediat am sa vi le cumunic.Multa sanatate si mii de multumiri pentru atentia pe care mi -ati acordat-o.
PS.Maine am sa depun o adresa o catre Casa de Pensii ptr a obtine o copie a deciziei de pensionare.


Multumim pentru noutati.
Pai probabil prin "negasirea" celei de-a doua polite vor sa musamalizeze problema. Oricum, ma mira incompetenta celor de acolo si impresia ca oricine poate fi prostul lor. Doamna Lia, ei au un exemplar din polita, trebuie sa il aiba pt ca sunt obligati, printre altele, sa faca diverse raportari catre CSA.
Nici o problema. Faceti-le o adresaa SCRISA (pe care o lasati la registratura si luati nr de inregistrare pt a proba acest lucru ulterior) prin care olicitati copie dupa polita de asigurare incheiata intre tatal dvs si ASB, si de asemenea solicitati copii "conform cu originalul" dupa dosarul ce a stat la baza incheierii politei de asigurare. Eu am intalnit cazul in care, in urma unei asemenea "tactici' de a tergiversa eliberarea unei copii dupa polita de asigurare si dupa documentele ce au stat la baza incheierii acesteia, am vazut o declaratie scrisa pe o hartie care nu prezenta "amprenta timpului" (era o hartie mult prea noua), iar scrisul nu aducea nici pe departe cu scrisul titularului, ca sa nu mai vorbim de semnatura. In urma "promisiunii" unei expertize grafologice asupra inscrisului, societatea de asigurari, prin diverse tactici de negociere a procedat la despagubire, cerandu-si scuze pentru incompetenta de care a dat dovada angajatul sau. Adica altfel spus, tot amaratul pe care l-au constrans sa faca matrapazlacurile a cazut de ticalos in fata oamenilor. Dar important era solutionarea situatie.

Mult succes si assteptam vesti despre cum decurge speta.
Nevoie de asigurare exista tot timpul.M-am exprimat gresit,in ceea ce priveste obligativitatea am indoieli,tocmai datorita sumei imprumutate.
Dar,indiferent de ce suma ar fi vorba,drepturile trebuie respectate.
Buna ziua si bine v-am regasit.Asadar noutati.Putine,dar asta este.Am fost azi la ASB si sunt cam in dilema.Nu stiu daca este de bine sau de rau ..Maine trebuie sa merg la spital de unde trebuie sa iau Foaia de Observatie si Biletul de iesire din spital.Baiatul de la ASB mi-a zis.o data, ca intr-adevar din actele pe care le-am dus reese starea de boala a tatalui meu iar in al doilea rand se intreba si el cum de banca a putut sa-i dea creditul ,data fiind starea de gravitatea bolii. Am intrat si in posesia deciziei de pensionare in care se precizeaza ca este pesionat ptr invaliditate.Nu vad gradul dar scrie ca este cod de pensie N22 -boala obisnuita/A.AF.M-.Singura temere pe care o am in mom de fata este sa nu ma imbat cu apa rece,pe romaneste,sa-mi fac sperante si sa nu rezolv mare lucru .

Alte discuții în legătură

Ce se intampla in situatia in care titularul unei credit a decedat, iar polita de asigurare a fost incheiata pe numele coplatitorului? sales2012 sales2012 Buna ziua, Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: tatal meu a contractat in anul 2006 un credit de nevoi personale cu polita de asigurare de viata ... (vezi toată discuția)
Executare silita dobocanmariaioana dobocanmariaioana Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema. tatal meu a imprumutat un credit de la o banca. a platit un an de zile rate si apoi a decedat, in ruma ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare curiousabout curiousabout Tatal meu a facut acum mai multi ani un imprumut la banca BCR. Nu stiu exact in ce suma a constat sau cum s-a desfasurat pentru ca ne-a ascuns existenta acelui ... (vezi toată discuția)