avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Problema de circulatie - alcool la volan, stare de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Problema de circulatie - alcool la volan, stare de necesitate

Daca am consumat bauturi alcoolice si unei persoane i se face rau cazand intr-o stare de inconstienta si fara respiratie conducand persoana la urgenta spitalului si acesta fiind internat . Dupa care parchez masina si mergand pe jos am fost oprit de un politist si m-i sa ridicat permisul de conducere facandu-mi dosar penal.Mentinez eu nu am fost oprit la volanul masinii.Este corect procedura politistului si doresc sa stiu daca se aplica starea de necesitate ART.20 alin 1,2
Cel mai recent răspuns: Georgiana2207 , utilizator 14:45, 3 Ianuarie 2016
Din punct de vedere uman, dupa ce ati descris situatia, va dau dreptate, orice parinte ar fi procedat la fel. Ramane de vazut cum v-a aprecia procurorul sau judecatorul starea de necesitate. Ramane de vazut cum v-a aprecia procurorul sau judecatorul starea de necesitate. Dar care ar fi fost consecintele in cazul in care ati fi produs un accident, fiind sub influenta bauturilor alcoolice, in urma caruia ar fi rezultat ranirea sau decesul altor persoane?

Singura nelamurire este in ce imprejurari ati fost depistat de politistul respectiv, ati fost urmarit pana la spital, politia era la spital, de fapt, de ce v-a oprit politistul in conditiile in care nu erati la volan?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2015
cyan, moderator
sa parcat masina la urgenta acolo nu era nimeni sa ne indrume sau sa primeasca pacienti asa ca partenerul meu a luat fetita in brate si a intrat inauntru cind am ajuns acolo in 50 secunde un individ de la paza a intrat in cabinet pediatrie injurind si luandul pe sus pe partenerul meu sa mute masina asa am sunat la 112 si am solicitat asistenta ca a fost agresat.Venind politia am sesizat ca se cunosteau si politistul a inceput cu tedgiversarea cine a condus de unde venim etc.Nu a fost nimeni oprit la volanul masini. Daca ne gindim ce se va intimpla in viitor ca daca? si ce ar fi fost daca ar fi fost e putin cam mult sa se poata procurorii sau judecatori gindi a condamna pe cineva pentru ceva care sar fi putut intimpla Viitor. Multumesc Mult
Georgiana2207, utilizator
Procurorul sau judecatorul vor lua in considerare imprejurarile producerii incidentului. Daca agentul de paza a fost agresiv puteti lua in considerare o plangere penala impotriva acestuia.
In cazul politistului se poate considera justificata actiunea sa ?sau e un abuz ? Am platit 2 avocati si din pacate de 2 saptamini nu au facut nici macar o scrisoare. Mda o sa imi asum cu toate ca nu se dovedvedeste daca eram sub influenta bauturilor alcoliche cind am ajuns la spital sau am baut in masina cind am parcato,in parcare Problema este sint intro ancheta sau cum se numeste pentru ca am salvat o viata de copil se arata prin respectarea legi in cazul meu ca la viata unui copil nu se gindeste nimeni si interesul este prin a condamna fara sa mai si gindeasca la omenire sau distrugerea unei famili.In Biblie spune ceva in lege spune ceva se pare ca dupa aceasta lege nu imi da voie sa respect Biblia, sau sa imi ajut seamanu.Nu regret absolut deloc cea ce am facut si o voi duce oricind pe ori si ce persoana la spital fiind intro stare critica.
Georgiana2207, utilizator
va rog inca o intrebare cei de la paza m-au obligat si fortat sa mut masina din incinta spitalului dupa care la solicitarea mea la 112 vine politistul si tot pe mine ma ia ca am condus sub influenta bautorilor alcoolice. Este correct ? Uni ma obliga uni ma aresteaza ? cum e legea asta ?

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu pongoo7 pongoo7 Buna Stimati/e Doresc si eu niste informati si chiar un avocat real care sa se ocupe de cazurile pe care le obtin. Cum se poate contesta un Proces Verbal care ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan yomaryo yomaryo Buna Dimineata Daca se poate sa ma ajute si pe mine cineva priceput in cazul meu: Descriere caz pe scurt: In data de 24-25 decembrie 2011 un prieten a cazut ... (vezi toată discuția)
Permis retinut, 0.54 in aerul expirat lesnoland lesnoland buna, acum trei saptamani sambata seara m-am certat cu prietena, in urma scandalului a aparut o vecina care mi-a spus ca daca nu plec din zona cheama ... (vezi toată discuția)