avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme loc de munca transport persoane international
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme loc de munca transport persoane international

Salut.Sunt angajatul unei firme de transport persoane international si in ciuda conditiilor nu tocmai bune am rezistat 2 ani insa nu am mai putut suporta bataia de joc a unei persoane cu grad de administrator firma pe italia ce si-a facut un obicei sa-si bata joc de soferi...iata cateva din unele probleme avute:

-la intrarea in italia unul din cei 3 soferi cobora la sediu la ea...conduceai toata noaptea 2 programe ca sa le ramana celorlalti colegi timpi de condus pt a ajunge la cap de linie roma sa zicem...si te cobora la ea la sediu unde te trimitea fara sa te odihnesti la agentie ptr a face colete....de 2 ori am fost la vila personala ptr a munci ptr ea (f multi soferi au fost pusi sa munceasca diverse treburi la vila personala)...chiar am si filmat cu tel cand am fost a 2-a oara acolo...sa maturi toata ziua prin curte..sa varuiesti...etc..pe langa toate acestea esti inchis in spatiul firmei..nu ai voie sa iesi afara...bucataria se deschide la ora 13-14 si la 18-19 am facut foamea ptr ca nu mi s-a dat drumul la bucatarie si nici nu mi s-a permis sa merg sa-mi cumpar de mancare...si multe alte abuzuri...

-ptr ca nu am vrut sa merg la agentie sa fac colete si sa dau cu matura prin sediu toata ziua luna trecuta am fost suspendat 3 saptamani,am fost am dat declaratie unde am specificat toate problemele avute si totusi mi-au dat sanctiune 10 % pe 3 luni...

-ieri am ajuns la torino dupa ce venisem tot pe drum de la dortmund-bucuresti si de la bucuresti am avut timp doar sa facem putina curatenie in autocar si am plecat la torino (da asa este,nu se respecta timpii de condus si de odihna,se munceste non-stop,datorita foilor de liber un echipaj de numai 2 soferi poate merge pana in orice colt al europei mergand non-stop,luand doar pauze de 15-20 min ptr calatori dupa care ajunsi la destinatie te poate intoarce daca au nevoie (si in luna august cand e febra concediilor se intampla mereu) peste cateva ore sau imediat.

-deci dupa ce am ajuns la torino la garaj,am facut curatenie in autocar dupa care obosit,transpirat,murdar si flamand am luat bagajul si m-am indreptat catre dormitoare ptr a face un dus si a merge la bucatarie ptr a manca ceva insa imediat am fost luat la rost de femeia de serviciu (care nu are nici o vina,i se imputa din salariu) ca nu am voie la dormitoare si nici la bucatarie pana la orele 19...deci in momentul asta s-a umplut paharul pana peste cap.. a fost picatura care a dat pe afara..nu am mai rezistat.am refuzat sa mai plec in cursa (stiu ca i-am dat motive sa imi desfaca f usor contractul de munca avand in vedere antecedentele) insa nu ma las asa usor,doresc sa depun contestatie la sanctiunea trecuta si sa aduc in vedere toate abuzurile comise inclusiv cele prezente.

-de asemenea mai inca o nelamurire...in toamna anului trecut am avut un accident pe autostrada,un trailer a pus brusc frana in fata mea,am franat imediat dar fiind la 90 km/h si pe tempomat nu am mai putut evita coliziunea,oricum a fost ceva minor,doar parbrizul spart...autocarul are CASCO insa dat fiind ca este asigurat tot la firma patronului mi-au retinut din salariu & garantie suma de 3.500 lei.au dreptul sa faca acest lucru?stiu ca era o nota interna in care se specifica ca daca ai accident si chiar daac masina nu are nimic..se retine 20 % din franciza la asigurare...as putea recupera acesti bani inapoi daca ii actionez in instanta?

-de asemenea in iarna am schimbat masina iar la a 2-a cursa la intoarcere in ungaria pe la vre-o 30 km de vama s-au rupt suruburile de prindere a protapului de la remorca si pur si simplu s-a desprins de autocar rasturnandu-se in sant..
trecand peste faptul ca am avut un noroc foarte mare ca nu a trecut nici o masina din contrasens scapand de un eventual accident.in perioadele de sarbatori si august se incarca remorca peste capacitatea legala...in fine dupa cercetari s-a specificat ca nu s-a facut ciz in noiembrie..ca in dec nu stiu ce s-a mai facut etc..dar eu nu eram pe acea masina atunci..in fine mi-au retinut din salariu o parte din costurile reparatiei remorcii...trebuie sa specific ca daca maecanicul nu-si afce treaba cum trebuie sau vi din cursa duminica cand nu lucreaza sau estui intors din cursa de la buc de ex nu se mai face revizia...si daca se intampla ceva pe drum...soferul este intotdeauna vinovat..i se retine toata diurna pe acea cursa iar mecanicului niciodata nu s-a luat vre-o masura de sanctionare.

de asemenea nu se rezolva problemele tehnice la timp...4 luni s-a anuntat ca trebuiesc schimbate bratele la directie pe fata (defectiune care cauzeaza uzura prematura a cauciucurilor)nu s-a rezolvat nimic,s-a ajuns pana in situatia in acre am ajuns in italia si aveam cauciucul pe fata ajuns la al 2-lea rand de sarme !!!!!!! si nu este o situatie singulara...pana la urma s-au luat masuri ptr schimbarea bratelor si inlocuirea anvelopelor cu unele noi dar asta ptr ca aveau nevoie de masini in situatie f buna ptr a merge in germania unde au fost probleme f mari ca de ex arestarea autocarelor etc...de inlocuit s-au inlocuit..dar ia ghiciti..cine va plati? ptr ca norma anvelopelor este de 280.000 km !!!!!
daca va vine sa credeti...si cu toate ca nu a fost vina soferului ca nu s-au luat masuri din timp cand s-a anuntat de nenumarate ori defectiunea....se imputa soferului banii ptr ca nu s-a indeplinit norma de km
deci unui coleg i s-a imputat suma de 170 lei ptr ca s-au schimbat anvelopele la 263.000 in loc de 280.000 ....oare cat valoreaza o anvelopa de s-a retinut 170 lei ptr 17.000 km?

ar fi ff multe de spus...insa ar trebui sa ma apuc sa scriu un roman intreg...va rog sa ma ajutati daca se poate cu parerile dvs..imi pot recupera banii retinuti ptr parbriz?
ptr abuzurile enumerate mai sus nu ma indoiesc ca se poate face totusi dreptate in instanta...

-

azi am fost la sediul firmei si am inceput sa rascolesc cat mai adanc..am cerut copii dupa contractul de munca...dupa fisa postului aveam dea..dupa act aditional semnat odata cu contractul...dupa actul prin care ni s-au redus diurnele cu 10 % in februarie...

ptr reducerea diurnelor e un act aditional la contractul colectiv de munca..unde trebuia sa semnez de luare la cunostinta..insa nu mi-au adus la cunostinta..mi-au zis ca e act aditional la contractul colectiv si nu individual..e valabil daca nu am semnat?

a 2 a problema....stiam de ceva vreme ca trebuia sa luam tichete de masa ptr zilele cand eram prezenti la garaj..si tot asa erau zvonuri ca seful de coloana le lua...si acum m-am dus la sediu si am intebat de ce nu se dau tichete..
si mi-a aratat statele pe mai si iunie..unde figuram cu 3 si respectiv 1 tichet..dar eu nu am luat nici un tichet de la angajare...am sunat si vre-o 2 colegi care apareau pe lista..nici ei nu au luat pana acum...ce sa spun...e un lucru destul de grav..daca se dovedeste ca seful de coloana a semnat in locul nostru si le-a luat...

stiti cumva cat este salariul minim impus de guvern ptr sofer profesionist transport persoane?

in aceasta seara s-a mai derulat un mic episod dar f important..eram de 2 zile la sibiu umbland la firma unde am depus cateva cereri...cand am aflat un lucru nefericit dar oarecum previzibil...accidentul de la deva implicat fiind un autocar al firmei atlassib,soferul adormind la volan.am plecat imediat la deva cu gandul de a lua legatura cu autoritatile si a face ceva..am trimis 3 mailuri la tvr,antena 2 si realitatea insa doar de la realitatea m-a contactat chiar prezentatoarea andreea cretulescu..dupa o mica discutie a ramas sa fiu sunat la ora 20 ptr a intra in direct, cum s-a si intamplat..am avut emotii f mari si m-am cam balbait insa e un pas inainte.. ptr cine doreste sa vizioneze inregistrarea o poate face aici [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 27 August 2009
lucian75, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pus sa fac munca unui alt post cky cky Un sef m-a amenintat cu penalizare din salariu pentru ca am refuzat sa fac munca unui alt post decat cel pe care sunt angajat. Mi-a adus la cunostiinta , ... (vezi toată discuția)
Cercetarea disciplinara mircea.stoica mircea.stoica Persoana supusa cercetari a primit doar o convocare la biroul resurse umane in vederea cercetari disciplinare. In convocare era trecut doar motivul cercetari ... (vezi toată discuția)
Fisa postului : mariuca4 mariuca4 Eu nu am semnat fisa postului in ziua in care am primit-o deoarece am dorit sa vad cateste de bine intocmita. Nici nu mi-a cerut nimeni atunci acea semnatura ... (vezi toată discuția)