avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie - vreau sa plec cat mai repede, fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie - vreau sa plec cat mai repede, fara preaviz

Va salut,

mi-am mai prezentat cu ceva timp in urma problemele cu angajatorul - le puteti citi mai jos.

Intre timp am castigat prin concurs un alt post, mult mai bun din toate punctele de vedere, si as vrea sa "scap" cat mai repede de actualul angajator - pana la 1 august mai exact. #-o

Pe fondul unei sesizari la ITM, pot sa inchei C.I.M. ? Daca nu, exista alta metoda ?
Sunt obligat sa stau 15 zile in preaviz ?

Situatia e chiar comica... Ma invart de 2 zile sa imi depun demisia si nu am la cine - "sefu" e plecat in concediu, la fel si secretara.Resurse umane nu avem.


Iata neregulile pe care le-am constatat:
- sunt platit la negru - am 540 de lei pe cartea de munca, restul pana la 1000 de lei ii primesc la negru.
- lucrez sambata si duminica si mi se ofera zilele de luni si miercuri liber, in conditiile in care contractul de munca prevede program de luni pana vineri.
- contractul de munca prevede o fisa a postului care fie nu mi-a fost inmanata, fie nu exista.
- in zilele libere sau dupa program fac ore suplimentare care nu sunt pontate..
- fac ore de noapte care nu sunt pontate sau recuperate
- nu exista un regulament de ordine interioara, dar angajatorul a incercat sa ma penalizeze 10% din salariu timp de o luna, pe motiv disciplinar. I-am cerut copie dupa decizia ce mi-a fost adusa la cunostinta, dupa verdictul comisiei de disciplina (care n-a existat) si s-a razgandit.
- turele mele sunt conform nevoilor angajatorului, si pot dura si 14 ore. Ele nu sunt "definite" - nu am o ora de inceput si una de sfarsit. De asemenea, nu avem o condica si nu primim un fluturas de salariu.

Astept cu interes raspunsurile voastre!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:50, 9 Ianuarie 2019
1. Nu se intocmeste act aditional la incetarea CIM.
2. Daca v-a incetat CIM, ce cursuri sa mai faceti, ca nu mai sunteti salariata la acel angajator?
3. Cum a incetat CIM pentru doua luni si jumatate? Nu cumva este o suspendare a CIM si sunteti in "somaj tehnic" in aceasta perioada?
4. Cum primiti salariu daca nu aveti CIM?
5. Fiti mai explicita, ca nu se mai intelege nimic!
Am semnat un act aditional la CIM prin care eu si angajatorul suntem de acord ca, CIM sa fie suspendat pe perioada acestor cursuri, apoi am semnat un alt contract pentru 2 luni si jumatate. Un contract de formare profesional in cadrul firmei; de fapt este un proiect finantat de UE, in urma caruia se primeste o diploma.

Salariul il voi primi, acelasi de pe CIM initial. Pe contractul de formare profesionala nu este specificat salariu, doar ca trebuie sa fiu prezenta la orele de curs. Acum este la ITM, dar voi primi o copie curand.

Sunt considerata in continuare angajata?
1. Daca CIM este doar suspendat inseamna ca sunteti in continuare salariata firmei dar nu primiti salariu.
2. S-ar putea sa primiti o indemnzatie pe perioada scolarizarii, nu stiu exact ce contract de scolarizare aveti.
3. Cand primiti o copie de pe acest contract spuneti-ne si noua ce scrie in el.
Buna seara! In legatura cu acest subiect am si eu cateva intrebari... Sunt cam in aceeasi situatie cu Mella, si anume mi'am depus demisia la firma la care lucram de un an si 2 luni iar in momentul in care m'am dus dupa o saptamana sa imi inchei conturile cu firma respectiva mi'au zis ca cererea de demisie nu a fost inca semnata... In acest caz inca figurez la ei ca si angajat?
Am vorbit cu alti colegi care au plecat din firma si care ori si'au dat demisia ori au semnat un act cu acordul partilor si ei au primit lichidare....eu cand ma duc sa'mi ridic actele (cartea de munca) care mai sunt la ei pot cere o lichidare?
Si as mai avea o intrebare....cartile de munca pot fi semnate si de inspectorul de resurse umane al firme? Deoarece am pe cartea de munca o modificare de la part time la full time care nu are stampila de la ITM.
Buna seara! In legatura cu acest subiect am si eu cateva intrebari... Sunt cam in aceeasi situatie cu Mella, si anume mi'am depus demisia la firma la care lucram de un an si 2 luni iar in momentul in care m'am dus dupa o saptamana sa imi inchei conturile cu firma respectiva mi'au zis ca cererea de demisie nu a fost inca semnata... In acest caz inca figurez la ei ca si angajat?


Demsia nu trebuie semnata de cineva din partea angajatorului, pentru validare.
Este actul unilateral de vointa al salariatului, nu poate fi afectat de refuzul angajatorului si nu necesita vreo aprobare sau incuviintare.
Trebuie doar sa aveti o dovada a primirii demisiei de catre angajator (nr de inregistrare, confirmare de primire daca o trimiteti prin posta, etc).

Colegii care semnat incetarea CIM cu acordul partilor nu au plecat, legal, prin demisie. Sunt lucruri diferite. Diferenta este ca, in cazul demisiei, trebuie sa mai stati o perioada de preaviz dupa depunerea demisiei, pe cand la incetarea cu acordul partilor plecati la data convenita cu angajator (chiar si a doua zi).
Lichidare primeste orice salariat care inceteaza CIM, indiferent de motiv (demisie, acord al partilor, concediere, etc).

Alte discuții în legătură

Demisia? cristins cristins buna ziua. daca cineva isi depune demisia in ziua de....este obligat sa mai stea cele 15 zile de preaviz? si daca nu se prezinta 3 zille lucratoare consecutiv ... (vezi toată discuția)
Demisie utc utc Un salariat si-a dat demisia pe motiv ca nu a primit sporurile si nu i-au fost platite ore suplimentare,dar la incheiera contractului i s-a spus ca are sal ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz ancadaniela75 ancadaniela75 Buna ziua! Sunt noua pe acest forum si as avea si eu o intrebare. Avand in vedere ca mi se va reduce drastic salariul de luna viitoare pot sa-mi dau demisia ... (vezi toată discuția)