avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Procedura stabilire cota parte indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Procedura stabilire cota parte indiviza

In asociatia noastra cota parte indiviza a apartamentelor se inchide la 100%, daca se adauga si spatiile comerciale aceasta depaseste 100%.
Avand in vedere urmatoarele:
- 120 de apartamente au o S cuprinsa intre 64,22 - 64,92 mp
- cpi ptr.apartamente sunt cuprinse intre 0,822 - 0,842
- 8 spatii comerciale au Scuprinse intre 40 - 356 mp din care 1 sp.are 356 mp
In aceste conditii asociatia prin hotarare a adunarii generale, vrea sa adopte o procedura pentru cota parte indiviza:
- suprafata unui ap. sa se reconsidere ca fiind S standard = 64 mp.si o cpi=1;
- suprafetele spatiilor comerciale care au o S > 1/2 din S standard se asimileaza la valoarea S standard = 64 mp si implicit cpi = 1
- suprafetele spatiilor comerciale care au S>S standard se multiplica cu valoarea de cuprindere a S standard in S sp.comercial, rotunjita in plus si implicit cpi are aceasi valoare de multiplicare.
Adica:
- 1 ap are: S standard = 64 mp si cpi = 1
- 1 sp.comercial cu S cuprinsa intre 35 mp - 64 mp are: S standard asimilata = 1 si cpi asimilat = 1
- 1 sp.comercial cu S > 64 - 128 mp are: S standard asimilat = 2 si cpi asimilat = 2
- 1 sp.comercial cu S > 64-192 mp are S.standard asimilata = 3 si cpi asimilat = 3
s.a.m.d.

Este corect rationamentul sau trebuie o alta procedura pentru repartizarea cheltuielilor pe cota parte indiviza.

Cel mai recent răspuns: ricadinas , utilizator 00:04, 7 Septembrie 2023
Eu nu am vrut sa supar pe nimeni si-mi cer scuze daca asta am facut! Nu a fost asta intentia mea. Nu am facut parte niciodata din comitetul vreunei asociatii. Am intervenit in problemele asociatiei noastre atunci cand am crezut ca apar. De foarte multe ori am apelat la sfaturile dumneavoastra si, sincer, mi-au folosit intotdeauna.
Cu multumiri si respect!
Pai aici ne putem supara, insa fiti sigur ca va respectam opinia.

Ca aveti dreoptate sau nu, ca puteti face ce invatati pe forumn sau nu, este treaba fiecaruia.
Pot sa va spun ca mai este cate un user care zice cam asa: vreau un raspuns judridic si bine documentat...
Serios? Nu ar fi mai bine sa mearga dumnealui la un avocat sa achite o sedinta de consultare, sa primeasca niste sfaturi bine documentate - dar contra-cost?
Doamna "Elga",
cu tot respectul, cred ca nu m-ati inteles. Eu vorbeam de 3 notiuni: intregul, partile lui componente si proportia partilor componente in intreg. Intregul, incazul nostru, este SU totala, luata in calcul, si care se poate modifica in functie de includerea sau scoaterea din calcul a spatiilor comerciale si alte sprafete. Partile componente sunt SU ale apartamentelor. Acestea se schimba in cazul aratat de Dl. Adrian. Proportiile, sau procentajele, sunt, in fapt, CPI denumit asa de legist. Daca intregul se schimba (problema spatiilor comerciale), nu se schimba proportia suprafetelor apartamentelor in acest total? Daca, in cazuri mai rare, se schimba suprafata unor apartamente (cazul aratat de Dl. Adrian), proportia acestora si a celorlalte nemodificate in totalul modificat si el cu modificarea apartamentelor nu se schimba? Deci, riguros, matematic, proportiile sau CPI-urile nu sunt notiuni strict fixe.
Asta a fost parerea mea si-mi cer scuze, din nou, daca am suparat pe cineva. Puteti sa-mi stegreti cele doua postari, daca considerati. Nu ma voi supara, nici pe departe.
Toate bune!
V-am inteles gresit. Scuzele mele, va rog! Explicatia ulterioara este adevarata.
Personal, ca sa si iau apararea celeilalte opinii (opiniei celeilalte parti), va marturisesc ca am platit cu mare drag "avocat", dar citesc si ascult ceea ce scriu alti avocati, judecatori, sau fac apel si la jurisprudenta, pentru a ma informa. Oricum, stiti ca se spune 3 juristi, n pareri...cam asa ceva. Acest forum este foarte interesant si daca ne fi pacat.
Pacat ca sunt si persoane care parca se simt "mai egale" decat ceilalti, mai docte, mai luminate, mai atotstiutoare si mai aplica unele corectii nestiutorilor. Putem chiar sa declaram "dragoste fierbinte", de actualitate acestui FORUM, cumpatat, care pana acum nu are egal.
"Sanatate" ridic si eu paharul in sanatatea dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza Adriantot Adriantot [b]@maiadumitru[/b] imi trimite un mesaj privat intreband despre CPI. I-am sugerat sa posteze pe forum unde va primi raspuns la nedumeriri. Revine cu mesaj in ... (vezi toată discuția)
Cota-parte indiviza sregh sregh Am urmatoarea problema: in urma cu o luna am cumparat un apartament. In actul de vanzare-cumparare este trecuta o cota indiviza de 20% din dependintele comune. ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza cornel1592 cornel1592 Care este formula matematică corectă pentru calculul cotei părţi indivize din proprietate. (vezi toată discuția)