avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adeverinta de venit solicitata parintelui care cere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adeverinta de venit solicitata parintelui care cere modificarea pensiei de intretinere

Pentru modificarea pensiei de intreţinere a minorului, la cererea părintelui rezident, este corect a se solicita adeverinţă de venit de la cel care cere modificarea? Mulţumesc.
Nicicum. S-a amânat pentru ca reclamanta să aducă adeverinţa pe ultimele 6 luni, la cererea avocatei pârâtului, fără a se indica un articol de lege. Instanţa dispune şi efectuarea unei anchete psihosociale la domiciliul reclamantei, pentru a se stabili nevoile minorului.
Martonze, teza probatorie insemna motivarea probei cerute. El a cerut adeverinta si ancheta. Ca sa se demonstreze, ce anume?
Asa, de florile marului, instanta ar respinge probatoriul ca nefiind relevant in cauza. Aprobandu-l , instanta si-a insusit motivarea.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2016
ContSters257745, utilizator
Art.499 Cpc (4)
În caz de neînţelegere, întinderea obligaţiei de întreţinere, felul şi modalităţile executării, precum şi contribuţia fiecăruia dintre părinţi se stabilesc de instanţa de tutelă pe baza raportului de anchetă psihosocială.

N-am fost de acord cu propunerea lui, se aplică art.499 (4) pentru anchetă, corect.
Cu veniturile, a cerut EL, ca să ceară, referindu-se, probabil, la art. (1)
Tatăl şi mama sunt obligaţi, în solidar, să dea întreţinere copilului lor minor, asigurându-i cele necesare traiului, precum şi educaţia, învăţătura şi pregătirea sa profesională.

participarea lui cu 25 % din veniturile mamei, care sunt la nivel de dascăl român, nu de lucrător cu contract peste graniţe.
Pai, daca el e dispus sa plateasca 25% din venitul dvoastra, instanta tre sa verifice care venit e mai mare. Daca rezulta ca al dvoastra e mai mare, o sa i se dea (la cererea lui expresa) suma fixa care rezulta. Daca al lui se va dovedi mai mare, pesemne ca se va hotari fctie de venitul lui.
Ce păţesc dacă nu duc adeverinţa de venit la termen?

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara dupa 18 ani badea adina badea adina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: pentru ca fiul meu este major si isi continua studiile de licenta, pot introduce tot eu actiunea in ... (vezi toată discuția)
Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti ContSters257745 ContSters257745 Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza: Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE ... (vezi toată discuția)
In caz de custodie comuna se mai plateste pensie alimentara DogaruValentin DogaruValentin Buna seara,am si eu o nelamurire:in cazul unui divort in care se ajunge la custodie comuna mai trebuie platita pensie alimentara?Multumesc (vezi toată discuția)