avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adeverinta de venit solicitata parintelui care cere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adeverinta de venit solicitata parintelui care cere modificarea pensiei de intretinere

Pentru modificarea pensiei de intreţinere a minorului, la cererea părintelui rezident, este corect a se solicita adeverinţă de venit de la cel care cere modificarea? Mulţumesc.
Se va cere din alta parte iar dvoastra riscati o amenda. De aflat, oricum se va afla in conditiile in care instanta a incuviintat proba.
Spuneți judecătorul că nu vreți să aduceți adeverința, și vedeți cum va reacționa.

Instanța a admis cererea părții adverse, și va cerut adeverință de venit pe baza legală a Art. 499 din NCC.
Acest articol a stat la baza motivării apelului admis, de care v-am relatat mai sus.
Pe baza acestui articol, instanta vrea să vă calculeze și dumneavoastră partea de obligație care vă revine. NIMIC ALTCEVA.
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2016
ContSters379576, utilizator
FALSul respectiv ar putea face obiectul unu dosar penal daca se constata ca au fost falsificate acte oficiale. Nu cred ca instanta "dvoastra" va dezvolta pe aceasta tema, cat cred ca va prelua motivarea expusa de Ajut_Copii.
In ceea ce priveste adeverinta de venit, cel mai simplu e sa o luati de la angajatorul dvoastra. Nu e exclus ca instanta sa va intrebe in sedinta publica unde anume lucrati, de nu puteti furniza adeverinta de venit. Cred ca riscati multe ptr un castig iluzoriu.
Falsul a fost doar prin declaraţii depuse în instanţa civilă, el a declarat că nu lucrează, eu am luat la cunoştinţă, n-am cerut adeverinţe sau aşa ceva. Pe parcurs, de câte ori l-am întrebat, a spus că studiază; n-am insistat, ca să fiu lăsată în pace.
La ce vă referiţi când spuneţi de motivările expuse de Ajut-Copii? Acolo sunt motivări contradictorii, prima arată o decizie în care s-a decis plata egală (dacă am înţeles eu bine), iar următoarele două sunt în sensul contribuţiei după venitul fiecăruia.
Eu intuiesc de ce a cerut el venitul meu: am salariu incomparabil mai mic ca al lui, el va cere să contribuie cu 25 % din salariul meu.
Martonze a scris:

La ce vă referiţi când spuneţi de motivările expuse de Ajut-Copii? Acolo sunt motivări contradictorii, prima arată o decizie în care s-a decis plata egală (dacă am înţeles eu bine), iar următoarele două sunt în sensul contribuţiei după venitul fiecăruia.

Chiar că ați înțeles greșit. Nu s-a decis nici unde plata egală(decât dacă prin coincidență au avut venituri egale), ci instanța de APEL a admis apelul prin care nerezidentul a cerut, ca și rezidentul să aducă adeverință de venit la dosar, iar pe baza acestei adeverințe, instanța a stabilit pentru fiecare părinte în parte câte o obligație de întreținere raportat la veniturile fiecăruia în parte, NU egale.
Aproape identic dacă nu chiar perfect identic, cum se va proceda acum în cauza dumneavoastră.
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2016
ContSters379576, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara dupa 18 ani badea adina badea adina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: pentru ca fiul meu este major si isi continua studiile de licenta, pot introduce tot eu actiunea in ... (vezi toată discuția)
Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti ContSters257745 ContSters257745 Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza: Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE ... (vezi toată discuția)
In caz de custodie comuna se mai plateste pensie alimentara DogaruValentin DogaruValentin Buna seara,am si eu o nelamurire:in cazul unui divort in care se ajunge la custodie comuna mai trebuie platita pensie alimentara?Multumesc (vezi toată discuția)