avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despre conventiile civile
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despre conventiile civile

A aparut pe site un articol privind conventiile civile.
Inteleg ca este aparut in sectiunea pentru abonati.
In consecinta voi incerca sa fac discutia aici accesibila, pornind de la acest articol pe care numai cei cu abonament il pot citi.

Pentru cei care au abonament pe Avocatnet, articolul este aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2016
elga50, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
am participat recent la o intalnire cu reprezentanti ITM si care au afirmat ca de la 1 ianuarie 2016 se desfiinteaza total conventiile civile. Orice lucrare se face cu contract de munca. Si ca un exemplu, poate sa fie facut contract de munca pentru 5 minute. Greu de acceptat dar asa zice legea romaneasca.
Prin codul fiscal se face clasificarea unui tip de munca in dependenta sau independenta.
Ca sa fie clasificata dependenta trebuie indeplinite 4 criterii din 7.
Daca se iau la pigulit criteriile e posibil sa se poata forta nota si ajunge la situatia de a lucra cu conventie civila.

Va recomand sa cititi articolul sau sa bibiliti criteriile de mai sus.

Pai ITM-ul ce sa zica? Ca doar nu ne-o invita sa parasim CIM-urile si sa ne imprietenim cu conventiile civile.
A, ITM-ul are treaba sa nu te prinda cu om care munceste fara niciun fel de contract. Asta da! Dar ca munceste cu conventie civila, aiasta nu mai treaba ITM-ului, ci doar a ANAF-ului.
Pai daca se merge pe CIM esti obligat sa transmiti la ITM date in legatura cu angajatii (femeia de serviciu, cenzor, administrator, etc) OBLIGATORIU semnate electronic si numai online prin REVISAL , plus obligatii in legatura cu instructaj PM si PSI a acestora, ceea ce implica o groaza de complicatii. Astfel asociatiile de proprietari au obligatii ca si agentii economici.
Au obligatii ca orice persoana juridica care face angajari.
La ITM nu se transmit datele sub semnatura electronica, ci pe baza de parola.
Instructajele nu inseamna mari complicatii.
Si nu e mai comod sa externalizezi serviciile de administratie, curatenie , contabilitate?

Alte discuții în legătură

Angajare stoianavadanei stoianavadanei va rog sa-mi spuneti, daca femeia de serviciu la asociatia de proprietari este angajata cu conventie civila nu cu c.i.m. iar asociatia plateste toate taxele ... (vezi toată discuția)
Femeie de serviciu (operator ecologic) Horatiu761 Horatiu761 Buna ziua, administram o asociatie de proprietari care are angajata pe baza de conventie civile o doamna pt. curatenia spatiilor comune ( cu 2 ore/zi). ... (vezi toată discuția)
Conventie de prestari servicii sau contract individual de munca? Maria2143 Maria2143 Buna seara! Care este forma legala de angajare a personalului: presedinte, cenzor, administrator, femeie de serviciu, portar intr-o asociatie de ... (vezi toată discuția)