avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despre conventiile civile
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despre conventiile civile

A aparut pe site un articol privind conventiile civile.
Inteleg ca este aparut in sectiunea pentru abonati.
In consecinta voi incerca sa fac discutia aici accesibila, pornind de la acest articol pe care numai cei cu abonament il pot citi.

Pentru cei care au abonament pe Avocatnet, articolul este aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2016
elga50, moderator
NU si NU
la asociatia noastra pe tronson/ scara, 8 etaje. Avem angajata femeie de serviciu cu norma de 2 ore. la legea actuala, nu putem suporta financiar contributiile la 1900 salariu minimpe economie. Ce pot face in acest caz?. suntem in situatia sa o demitem sau s-ai de-a ea demisia. Cum procedam, ce alte solutii sunt, astfel sa nu fim nevoiti sa marim cheltuieli/ m.p. locatarilor?. Sa angajam un pensionar/ putem angaja persoana fizica neautorizata/ ce alternative avem. Mentionez in oras nu sunt firme autorizate pentru curatenie. Trebuie de urgenta sa gasim alternative legale.
Lucreaza numai in asociatia dvs sau are c.i.m. partial si in alte asociatii?

Cu toate c.i.m. -urile cumuleaza salariul minim de 1900 lei brut pe economie?

Legislatia este in continua modificare, nici cei care au facut modificarile nu cred ca mai stiu ce si cum sa modifice.

Daca nu puteti suporta financiar majorarile ori renuntati dvs la ea ori renunta ea la job. Si atunci va autogospodariti, isi fac proprietarii curatenie pe fiecare nivel, stabiliti prin hotarare a adunarii generale zone de curatenie pentru fiecare etaj, cumparati materiale de curatenie si le distribuiti proprietarilor.
In cazul in care proprietarii nu sunt de acord cu autogospodarirea atunci ori platiti femeie de serviciu la program de 8 ore, 2 ore ori lasati scara sa se imputa si iesiti mai ieftin cu niste sare aruncata pe casa scarii...

Buna ziua, pentru o femeie de serviciu care activeaza doar pe 1 scara din 3 ale unei Asociatii de proprietari,
1.la conventia civila ce se incheie, ce dari trebuie sa plateasca, dupa noul cod fiscal, 01 ian.2018?
2.am dedus , din discutiile purtate aici pe acest subiect, ca e de preferat sa fie conventie civila pe perioada limtata cu o pauza de 1 zi intre o conventie si alta?
Multumesc si... La multi ani pe anul acesta !
Femeia de serviciu se angajeaza numai cu contract individual de munca si nu cu conventie civila, amenda de la ITM este substantiala.
Conventiile civile se mai folosesc numai in cazul unor reparatii accidentale.

Alte discuții în legătură

Angajare stoianavadanei stoianavadanei va rog sa-mi spuneti, daca femeia de serviciu la asociatia de proprietari este angajata cu conventie civila nu cu c.i.m. iar asociatia plateste toate taxele ... (vezi toată discuția)
Femeie de serviciu (operator ecologic) Horatiu761 Horatiu761 Buna ziua, administram o asociatie de proprietari care are angajata pe baza de conventie civile o doamna pt. curatenia spatiilor comune ( cu 2 ore/zi). ... (vezi toată discuția)
Conventie de prestari servicii sau contract individual de munca? Maria2143 Maria2143 Buna seara! Care este forma legala de angajare a personalului: presedinte, cenzor, administrator, femeie de serviciu, portar intr-o asociatie de ... (vezi toată discuția)