avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat + avocat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat + avocat

Poate un angajat sa se prezinte la comisia de disciplina insotit de un avocat????....in convocare se precizeaza ca poate fi insotit de un reprezentant al sindicatului si de superiorul direct.
Daca doreste sa-si aduca avocat...si poate face acest lucru...trebuie sa anunte??

multumesc
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 13:02, 10 August 2009
grace_r: se poate amana decizia in cazul ei pana la verificarea celor declarate in comisie..???
ea practic poate doar sa spuna...in comisie ..nu poate aduce documentele..nu are cum

inca ceva...reprezentantul sindicatului...ce rol are?...de observator...sau de aparator al angajatului???
adica sta acolo doar sa vada daca totul se respecta conform regulilor....sau poate interveni pentru a il apara pe agajat?
La care decizie va referiti, la cea de sanctionare?
Decizia de sanctionare rebuie data legal in termen maxim de 30 de zile de la data referatului care a stat la baza cercetarii.

In decizie va trebui sa existe explicit motivul pentru care a fost respins fiecare capat de aparare al salariatei.

Pentru ca are deja demisia depusa, s-ar putea sa aiba sansa sa o lase sa plece cu demisie si sa nu discipinar. Depinde de politica actuala a societatii. S-ar putea ca cercetarea sa se faca tocami in scopul de a vedea ce alte nereguli s-au intamplat in acel departament condus de seful respectiv, nu am de stiu nici eu nici dvs.

Daca vor tine ca plecarea din societate sa se faca disciplinar, o vor putea face, indiferent de termenul la care expira preavizul, societatea avand inca posibilitatea sa suspende contrcatul pt cercetarea disciplinara, cauza pentru acre se suspenda si preavizul.

Reprezentantul sindicatului are tocmai rolul de a apara interesele angajatilor, deci are dreptul si chiar obligatia de a interveni pentru a apara salaritul.
Ar fi util daca poate discuta cu el inainte de intrarea in comisie, ar putea solicita de la personal nr lui de telefon, avand in veder ca este in alta localitate. Trebui sa aiba o posibilitate de a fi contactat in calitate de lider de sindicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare comisie displinara Srah Srah As avea nevoie de un sfat referitor la urmatoare situatia. Timp de 3 luni am lucrat la un call center. Dupa perioada de proba, adica 3,5 luni angajatorul mi-a ... (vezi toată discuția)
Avocatul isi poate asista clientul la cercetarea disciplinara prealabila? sim0na sim0na In cadrul procedurii cercetarii disciplinare prealabile a unei abateri disciplinare angajatorul (comisia de cercetare) s-a opus prezentei aparatorului ales de ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a contractului de munca kristina1 kristina1 mi am pus demisia la fostul loc de munca in data de 26.11, nu am stat in preaviz, iar azi am primit o decizie de desfacere disciplinara a contractului in care ... (vezi toată discuția)