avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat + avocat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat + avocat

Poate un angajat sa se prezinte la comisia de disciplina insotit de un avocat????....in convocare se precizeaza ca poate fi insotit de un reprezentant al sindicatului si de superiorul direct.
Daca doreste sa-si aduca avocat...si poate face acest lucru...trebuie sa anunte??

multumesc
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 13:02, 10 August 2009
problema este ca ea nu cumoaste acel reprezentant...noi suntem din provincie si cercetarea are loc in bucuresti...asa ca o sa il vada cu 5 min inainte....

Acest lucru nu este un impediment. Daca prietena este dovedita ca a gresit nu are cum sa o mai parere nimeni, dovezile vorbesc. Cea mai buna recomandare este cea pe care ti-o faci singur.......uneori. Sa citeasca Codul Muncii - art. 264 si urmatoarele, sa stie ce are de spus si cum, si multa bafta.
Inca ceva, o atitudine aroganta si de sus, negarea faptelor, etc nu o va ajuta deloc. Trebuie sa fie sincera si corecta. Uneori atitudinea din care rezulta ca iti asumi greseala si vei fi mai atenta pe viitor, te poate salva.
Daca in Bucuresti se desfasoara "ostilitatile", cel mai bine este sa procedeze legal si sa angajeze un avocat.

Mult succes!

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Care ar fi rolul unui avocat la o cercetare disciplinara?
Are vre-o atributie in desfasurarea cercetarii?
Cu ce ii este incalcat salaritului dreptul la aparare, cadrul unei cercetari disciplinare la o societate, prin lipsa unui avocat?
ea si-a recunoscut vina...in prima faza
dar nu este singura vinovata...practic ea este executanta...superiorul ei a ''sfatuit-o'' sa faca ceea ce afcut..si ea initial...a luat toata fapta asupra ei...s=a gandit ca isi da demisia...si asta e..
ulterior a aflat ca cl pe care il acoperea.....aducea in continuare probe impotriva ei....fapt ce a determinat-o sa spuna adevarul..
acum problema este ca sefi mai mari...nu o cred pe ea...tin practic cu superiorul..care normal ca nu recuoaste nimic....
ea are dovezi prin care demonstraza ca si superiorul a facut aceleasi fapte...si asta vrea sa arate in comisie
singura nu face fata...este timida...si de aia ma gandeam ca ar fi fost mult mai usor sa vorbesca cineva pentru ea.
se gandeste chiar la posibilitate ca superiorul...care va fi si el prezent la comisie...sa fie el insotit de un avocat...deocarece stie ca ea are dovezi impotriva lui si le va prezenta
pe de alta parte se gandeste ca daca apare cu un avocat ....nu va da bine in fata comisiei...este vb de o institutie bancara

Alte discuții în legătură

Convocare comisie displinara Srah Srah As avea nevoie de un sfat referitor la urmatoare situatia. Timp de 3 luni am lucrat la un call center. Dupa perioada de proba, adica 3,5 luni angajatorul mi-a ... (vezi toată discuția)
Avocatul isi poate asista clientul la cercetarea disciplinara prealabila? sim0na sim0na In cadrul procedurii cercetarii disciplinare prealabile a unei abateri disciplinare angajatorul (comisia de cercetare) s-a opus prezentei aparatorului ales de ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a contractului de munca kristina1 kristina1 mi am pus demisia la fostul loc de munca in data de 26.11, nu am stat in preaviz, iar azi am primit o decizie de desfacere disciplinara a contractului in care ... (vezi toată discuția)