avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat + avocat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat + avocat

Poate un angajat sa se prezinte la comisia de disciplina insotit de un avocat????....in convocare se precizeaza ca poate fi insotit de un reprezentant al sindicatului si de superiorul direct.
Daca doreste sa-si aduca avocat...si poate face acest lucru...trebuie sa anunte??

multumesc
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 13:02, 10 August 2009
1. Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.

2. Preavizul operează în virtutea legii, chiar dacă nu a fost menţionat de salariat în demisia sa.

3. Întrucât termenul de preaviz în cazul demisiei este prevăzut de lege în favoarea angajatorului, acesta poate renunţa la beneficiul lui.
In cazul prezentat cel mai bine este sa se prezinte impreuna cu un avocat.
Spuneti ca munceste intr-o institutie bancara. In acest caz, cred ca actele pe care le-a facut in perioada cat a fost chemat din concediu de odihna au fost semnate de persoana in cauza. Astfel se poate dovedi ca de fapt ea a muncit si nu a fost in CO.
probabil am fost intelesea gresit..nu lucrez acolo si nici nu sunt persoana in cauza
fata respectiva nu mai doreste sa lucreza acolo...si vrea sa evite incetarea cim prin concediere in urma cercetarii
vroiam sa vad daca poate ''scapa'' cu demisia la zi ..pentru faptul ca i-a fost incalcat dreptul la concediu..
mentionez ca in perioada in care a fost chemata din concediu nu a semnat condica dar...a semnat alte documente din care rezulta ca a fost la munca
Angajatul poate sa se prezinte la comisia de disciplina insotit de avocat , nefiind nevoie sa anunte in prealabil acest lucru!
Daca se simte mai confortabil in prezenta avocatului atunci nu vad de ce nu ar apela la serviciile acestuia!
:)
Cred ca in aceasta situatie ar fi indicat sa se prezinte cu unavocat si chiar sa incerce o solutionare amiabila. Concedierea disciplinara presupune dreptul angajatului de a contesta decizia de concediere, iar angajatorul ar putea fi interesat sa evite un proces chiar prin demisia angajatului. Angajatorul poate de asemenea (astfel cum s-a precizat mai sus) sa renunte la dreptul de preaviz si sa ii permita angajatului sa nu se mai prezinte la munca, cu consecina ca angajatul sa nu mai fie platit pentru perioada de preaviz.

Alte discuții în legătură

Convocare comisie displinara Srah Srah As avea nevoie de un sfat referitor la urmatoare situatia. Timp de 3 luni am lucrat la un call center. Dupa perioada de proba, adica 3,5 luni angajatorul mi-a ... (vezi toată discuția)
Avocatul isi poate asista clientul la cercetarea disciplinara prealabila? sim0na sim0na In cadrul procedurii cercetarii disciplinare prealabile a unei abateri disciplinare angajatorul (comisia de cercetare) s-a opus prezentei aparatorului ales de ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a contractului de munca kristina1 kristina1 mi am pus demisia la fostul loc de munca in data de 26.11, nu am stat in preaviz, iar azi am primit o decizie de desfacere disciplinara a contractului in care ... (vezi toată discuția)